Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοίδης, για να θάψει τη 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

1990-10-18 Για πλαστή προκήρυξη

1990-10-18 Για πλαστή προκήρυξη


17Ν Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Αθήνα 18-10-90

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΨΕΥΣΗ

Την προηγούμενη βδομάδα έφτασε στην εφημερίδα «Επικαιρότητα» μια πλαστή προκήρυξη δήθεν της 17Ν. Ήταν γραμμένη με γραφομηχανή που έμοιαζε με μιαν απ' αυτές που χρησιμοποιούμε κι είχε και το κόκκινο άστρο — σήμα της οργάνωσης μας — φτιαγμένο με το χέρι κι όχι με σφραγίδα όπως είναι το δικό μας.

Παρ' ότι οι συντάκτες της είχαν καταβάλει συγκινητικές προσπάθειες να μιμηθούν το ύφος και τις θέσεις μας —φτάνοντας μέχρι τη γελοιότητα να μιλάνε για «ντόπια και ξένη λματ» — εν τούτοις η προκήρυξη έκανε μπαμ από μακριά ότι ήταν χαφιέδικη. Έτσι αρχικά η εφημερίδα αρνήθηκε να τη δημοσιεύσει και μόνο μετά τη δεύτερη αποστολή έστερξε να τη δημοσιεύσει με κάθε επιφύλαξη.

Κανένα λοιπόν δεν θα μπορούσε να ξεγελάσει αυτή η πλαστή προκήρυξη και γι' αυτό σιωπήσαμε ακολουθώντας την πάγια τακτική μας ν' αγνοούμε τις διάφορες προβοκάτσιες σε βάρος μας. Και θα σιωπούσαμε ακόμη αν δεν έβγαινε χθες σε ραδιοφωνική εκπομπή ο κύριος που υποδύεται το ρόλο του υπουργού Δημόσιας Τάξης προσπαθώντας απεγνωσμένα να δώσει κύρος γνησιότητας στη χαφιέδικη προκήρηξη. Επαναλαμβάνοντας συνειδητά τα ψέματα που του αράδιασαν οι καθοδηγητές του αμερικάνοι πράκτορες της CIA και οι υπηρεσίες του, ότι δήθεν η χαφιέδικη προκήρυξη γράφτηκε με τη γραφομηχανή της 17Ν. Ψέμα εξώφθαλμα και χοντροκομμένο αφού το αποκαλύπτει άθελα τους ο ίδιος ο Βασιλειάδης στο διάλογο με το δημοσιογράφο που σε γενικές γραμές έχει ως εξής:

Δημοσιογράφος: Ποια είναι τα συμπεράσματα των τεχνικών υπηρεσιών σας; Η προκήρυξη γράφτηκε με την ίδια γραφομηχανή ή όχι;
Υπουργός Δημ. Τάξης: Η γραφομηχανή μοιάζει με αυτήν της 17Ν.
Δημοσιογράφος: Άλλο μοιάζει και άλλο είναι η ίδια. Απαντήστε καθαρά.
Υπουργός Δ.Τ.: Είναι η ίδια. .

Δεν μπορεί να μη θαυμάσει κανείς τις συνεχείς και άοκνες προσπάθειες των πάσης φύσης χαφιέδων να περάσουν στην κοινή γνώμη την αμερικάνικων προδιαγραφών άποψη ότι οι παλιοί ιδρυτές της 17Ν έχουν αδρανοποιηθεί, έχουν «συνταξιοδοτηθεί» κι ότι νέοι αγωνιστές έχουν αναλάβει δράση, όντας σε διαφωνία με τους παλιούς. Αυτή η άποψη που δεν είναι καινούργια, αφού την είχε αναπτύξει και ο Δροσογιάννης το 87 αμέσως μετά τη δολοφονία του Πρέκα, είχε και έχει ένα βασικό στόχο: να δικαιολογήσει στην κοινή γνώμη επιδρομές σε σπίτια, όπως οι πρόσφατες στα σπίτια των 6, και συλλήψεις επωνύμων που σύμφωνα με «πληροφορίες» ήταν τα παλιά ιδρυτικά μέλη της 17Ν, οι οποίοι μετά από κατάλληλη ανάκριση θα καρφώσουν τους συναγωνιστές που συνεχίζουν.

Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο γράφτηκε η πλαστή προκήρυξη, ειπώθηκε ένα τόσο χονδρό ψέμα ότι γράφτηκε με τη γραφομηχανή της 17Ν, και δίνονται συνεχείς συνεντεύξεις όπου ο Βασιλειάδης αναπτύσσει την πάρα πάνω θέση. Η σκευωρία που ξεκίνησε με το βιβλίο Μπότσαρη και τις επιδρομές στα σπίτια των 6, βρίσκεται εν εξελίξει. Προετοιμάζεται το έδαφος για νέες επιδρομές σε σπίτια ασχέτων, αφού, όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται, η ασφάλεια περιμένοντας εναγωνίως το «καλό» χτύπημα που έχουμε προαναγγείλει, αν είχε έστω και το παραμικρό στοιχείο εναντίον μας, θα μας έπιανε, προσπαθώντας να το αποτρέψει και θα σταμάταγε τις ανόητες φλυαρίες που αναπτύσσει για να καλύψει την πλήρη σύγχυση στην οποία βρίσκεται.

Και επειδή ο κύριος Βασιλειάδης, ανάμεσα στ' άλλα δήλωσε ότι αυτή η γραφομηχανή ήταν προίκα των παλιών στους νέους, για να τον βοηθήσουμε, γράφουμε εσκεμμένα τη σημερινή μας ανακοίνωση και με τις δύο γραφομηχανές, την τωρινή και την παλιά, χρησιμοποιώντας και τα δύο άστρα-σήματα σφραγίδες, το σημερινό και το παλαιότερο. Για να δούμε τώρα τι θα σκαρφιστεί ο φωστήρας μας ναύαρχος.

Χωρίς νάχουμε καμιά διάθεση να περιαυτολογήσουμε αλλά κάνοντας απλά διαπιστώσεις θα θυμίσουμε στο ναύαρχο μας ότι πριν απ αυτόν έχουν αυτογελοιοποιηθεί σπάζοντας το κεφάλι τους πάνω στη 17Ν όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί Δημόσιας Τάξης της μεταπολίτευσης. Από το Γκίκα και το Σταμάτη που δήλωνε πριν 14 χρόνια, το 76, «μοιραίο λάθος της 17Ν η δημοσίευση -του μανιφέστου», το Μπάλκο, μέχρι το Σκουλαρίκη, τον Τσούρα και το... στρατηγό Δροσογιάννη που μας «ακούμπαγε» το 86.

Ότι παράλληλα, και αυτό είναι λιγότερο γνωστό, έχουν γελοιοποιηθεί και σπάσει το κεφάλι τους μεγάλοι ξένοι πράκτορες, σπεσιαλίστες, με πλούσιες περγαμηνές «αντιτρομοκρατικών» επιτυχιών στο ενεργητικό τους σε άλλες χώρες, αμερικανοί, γερμανοί, ιταλοί, άγγλοι, γάλλοι, ισραηλινοί που ήρθαν κατά καιρούς ή είναι ακόμη εδώ για να οργανώσουν, συμβουλεύσουν, καθοδηγήσουν και διευθύνουν τις ελληνικές χαφιέδικες υπηρεσίες στον αγώνα τους για την εξάρθρωση της 17Ν.

Κατά συνέπεια αν ο ναύαρχος μας διέθετε κουκούτσι μυαλό και στοιχειώδη αξιοπρέπεια με μόνο αυτά τα προηγούμενα, θάταν λιγότερο πρόθυμος στο να παπαγαλίζει ανόητα τις μεγαλοφυείς οδηγίες των εξίσου αποτυχημένων ξένων ειδικών του «αντιτρομοκρατικού» αγώνα. Φαίνεται όμως ότι ζήλεψε τη δόξα των Σταμά-τη, Μπάλκου και Δροσογιάννη.

Τελειώνοντας δεν μπορεί να μην πούμε δυο λόγια για τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και το σημαντικότερο συμπέρασμα τους που συσκοτίζεται, αποκρύβεται, υποτιμάται απ' το σύνολο των καθεστωτικών δυνάμεων: η επιβεβαίωση και εδώ της βασικής διαπίστωσης και των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων ότι το σύνολο της αποχής, των άκυρων και των λευκών στις μεγάλες πόλεις —στα χωριά και την ύπαιθρο υπάρχουν και άλλοι παράγοντες— (27,7% αποχή και 5% άκυρα-λευκά) αποτελούν την τρίτη πολιτική δύναμη.

Χωρίς να ισχυριζόμαστε ότι όλοι αυτοί είναι υπέρ της ένοπλης πάλης, ή να παραγνωρίσουμε τη διαφορά του λευκού από το άκυρο και την αποχή, εν τούτοις μπορούμε να πούμε ότι ο βασικός κορμός αυτού του χώρου θεωρεί αφερέγγυες στο σύνολο τους τις ηγεσίες όλων κομμάτων Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ-ΕΑΡ, θεωρεί ότι το εκλογικό δικαίωμα έχει μετατραπεί σήμερα σε ποδηγέτηση του ψηφοφόρου απ' τους οικονομικά ισχυρούς, τα ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις κομματικές γραφειοκρατίες.

Μη συμμετέχοντες, με τον ένα ή με το άλλο τρόπο στη σημαντικότερη λειτουργία του καθεστώτος της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, τις εκλογές, αυτή η άρνηση ψήφου έχει ένα χαρακτήρα όχι μόνο αντικομματικό αλλά καθαρά αντικαθεστωτικό. Αυτός είναι ο λόγος που συσκοτίζεται συστηματικά το πολιτικό περιεχόμενο των πολύ ψηλών ποσοστών για την Ελλάδα αποχής, άκυρων, λευκών.

Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
Αθήνα 18-10-90