Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοίδης, για να θάψει τη 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

1991-11-03 Λεωφορείο ΜΑΤ

1991-11-03 Λεωφορείο ΜΑΤ


Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
Αθήνα 3-11-91
Εδώ και ενάμιση χρόνο, μια πρωτοφανούς αγριότητας και κυνικότητας αντιλαϊκή επίθεση, ενάντια στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και τις κοινωνικές τους κατακτήσεις, κλιμακώνεται, από την εξωνημένη κυβέρνηση της ΝΔ, με τη σιωπηλή συναίνεση τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και των ΚΚΕ-Συνασπισμού.
Μοναδικό μέσο υλοποίησης αυτής της πολιτικής είναι η κρατική φασιστική βίαια καταστολή μέσω των ΜΑΤ. Οπουδήποτε κι αν στρέψουμε το βλέμμα μας, σ' όλη αυτή την περίοδο, θ αντικρίσουμε το ίδιο, τραγικά μονότονα επαναλαμβανόμενο, θέαμα. Εργαζόμενοι να διαμαρτύρονται ειρηνικά και άοπλα, ενάντια σ αυτή τη ληστρική κυβερνητική πολιτική και τα ΜΑΤ να επελάυνουν, πνίγοντας τους στα δακρυγόνα, ξυλοκοπώντας και τραυματίζοντας τους.
Από την περυσινή μαθητική διαδήλωση, που κατέληξε στον εμπρησμό, από τα ΜΑΤ, του Κ. Μαρούσης, το θάνατο των τεσσάρων και στον τραυματισμό δεκάδων διαδηλωτών, την επίθεση στους εργαζόμενους της Ολύμπικ Κέτεριγκ, ενάντια στους συνταξιούχους, στους απεργούς της ΕΑΣ, στους εργαζόμενους στην ΕΒΟ, στις προβληματικές, στους οικοδόμους, στους αγρότες στο Ηράκλειο, στους απεργούς νοσοκομειακούς στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, όπου δεν σεβάσθηκαν τα άρρωστα μικρά παιδιά. Και πρόσφατα τέλος, ενάντια σε μικρούς μαθητές Γυμνασίου και στο Πολυτεχνείο, όπου πέτυχαν να επαναλάβουν τον περσινό τους άθλο του Κ. Μαρούσης, δηλαδή να το κάψουν, ρίχνοντας την ευθύνη σε μικρή ομάδα διαδηλωτών.
Παράλληλα και στο ίδιο μήκος κύματος, εργάζεται η γνωστή «Δικαιοσύνη» με τους εξωνημένους και διεφθαρμένους δικαστές. Ενώ δεν έστερξε ποτέ να καταδικάσει ούτε έναν μεγαλόσχημο υπεύθυνο, για τα απειράριθμα σκάνδαλα, ακόμη και αυτού — όπως φαίνεται πια σίγουρο— του σκανδάλου Κοσκωτά, ενώ πέρσυ αθώωσε το δολοφόνο των ΜΑΤ Μελίστα, καταδικάζει σήμερα, με συνοπτικές διαδικασίες, 17ρονους μαθητές, ειρηνικούς διαδηλωτές, στην εξοντωτική ποινή της φυλάκισης 8 χρόνων. Ποινή της οποίας η έφεση δεν έχει ανασταλτική ισχύ, με συνέπεια να κλείνονται αμέσως στις φυλακές.
Ποινές στις οποίες μόνο φασιστικά καθεστώτα θα μπορούσαν να καταφύγουν, αφού ακόμη και τα δικαστήρια του Παπαδόπουλου, μετά το 71, καταδίκαζαν σε πολύ μικρότερες ποινές, για παρόμοια «αδικήματα».
Την άγρια λοιπόν οικονομική επίθεση ενάντια στο βιοτικό επίπεδο συνοδεύει μια εξίσου άγρια καταστολή, που, ανάμεσα στ' αλλά, θεμελιώνει το σημερινό καθεστώς του κοινοβουλευτικού φασισμού.
Γι' αυτή την τραγική για το λαό κατάσταση, ευθύνες δεν έχει μόνο η ΝΔ. Αυτή, σαν όργανο του μεγάλου κεφαλαίου, κάνει τη δουλειά της. Μεγάλες ευθύνες έχουν, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τα ΚΚΕ-Συνασπισμός. Τα τελευταία γιατί με τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση Τζανετάκη και τη συνεργασία τους με τους επαγγελματίες αρχιαπατεώνες της ΝΔ, για τη δήθεν κάθαρση-τιμωρία των ερασιτεχνών απατεώνων του ΠΑΣΟΚ, ενώ ήξεραν ότι αυτή ήταν αδύνατη, όπως και αποδείχτηκε, άνοιξαν διάπλατα το δρόμο, για την εκλογική αυτοδυναμία της ΝΔ. Συνασπισμός και ΚΚΕ έφεραν τις σημερινές συντάξεις των 32 χιλιάδων, την ακρίβεια, την ανεργία, τον κοινοβουλευτικό φασισμό.
Το ΠΑΣΟΚ γιατί έχει συμφωνήσει με την ΕΟΚ, το ΔΝΤ, τις δυτικές τράπεζες, για την αναγκαιότητα της σημερινής πολιτικής της ΝΔ. Ξέρει ότι ο παραμικρός σοβαρός αγώνας για την ανατροπή της θα το φέρει αντιμέτωπο με τους πάρα πάνω οργανισμούς-αφεντικά, με συνέπεια να του κόψουν το δρόμο προς την κυβέρνηση. Ποιον μαζικό αγώνα οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ, για την ανατροπή έστω και ενός μέτρου αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, πέρα από διάφορες ανώδυνες, φλύαρες, λεκτικές διαμαρτυρίες, όταν οι γιατροί και οι δικηγόροι π.χ. ανέτρεψαν εν μια νυκτί τα φορολογικά μέτρα εναντίον τους, όπως άλλωστε και οι έμποροι;
Ποιον μαζικό αγώνα οργάνωσαν οι καρεκλοκένταυροι, με τους μηνιαίους μισθούς των πολλών εκατοντάδων χιλιάδων και τις βίλλες στα βόρεια προάστια, για να μη μειωθούν ή να μην κοπούν οι συντάξεις πείνας;
Ποιον σοβαρό μαζικό αγώνα οργάνωσαν οι βολεμένοι γραφειοκράτες Πασόκοι, ενάντια στην αύξηση της ανεργίας, που συνεπάγεται το κλείσιμο κερδοφόρων επιχειρήσεων και στις απολύσεις εργαζομένων, απόροια του ξεπουλήματος επιχειρήσεων που επιβάλλει η ΕΟΚ; Όταν θα αρκούσε, για να αποτραπούν, μια απλή δήλωση, ότι αύριο το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση δεν θ' αναγνώριζε καμιά πώληση, θ' αρκούσε μια δήλωση για παραπομπή στον εισαγγελέα των υπευθύνων, θ' αρκούσε ένας στοιχειωδώς σοβαρός μαζικός αγώνας.
Ποιον σοβαρό μαζικό αγώνα οργάνωσαν οι βολεμένοι γραφειοκράτες Πασόκοι, για να προφυλάξουν τους εργαζόμενους που διαδηλώνουν ειρηνικά, από τα εγκληματικά ΜΑΤ;
Πώς προφύλαξαν τους συνταξιούχους, τους εργαζομένους στις προβληματικές, τους μαθητές, τους αγρότες, τους νοσοκομειακούς;
Πότε και πώς έβαλαν φραγμό στους προπηλακισμούς, στα δακρυγόνα, τους ξυλοδαρμούς, τους τραυματισμούς, τους εσκεμμένους εμπρησμούς, που οδήγησαν πέρσυ στο θάνατο των τεσσάρων στο Κ. Μαρουσης; Αντίθετα η ουσιαστική συναίνεση τους είχε σαν συνέπεια αυτή η εγκληματική πρακτική να γενικευτεί και να γίνει καθεστώς.
Αν το ΠΑΣΟΚ δεν συναινούσε στην πολιτική αυτή, τίποτε απολύτως δεν θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ από μόνη της, όπως το δείχνουν περίτρανα οι περιπτώσεις των γιατρών, των δικηγόρων, των εμπόρων. Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν είναι συνυπεύθυνο με τη ΝΔ, για όλα τα βαριά εγκλήματα που γίνονται σήμερα ενάντια στο λαό και τη χώρα.
Και δεν είναι τυχαίο, που οι ηγεσίες και των τριών κομμάτων λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα για τη 17Ν και τη δράση της.
Αποφασίσαμε λοιπόν να δώσουμε μια έμπρακτη απάντηση σ' όλη αυτή την ανεξέλεγκτη κι εγκληματική δράση των ΜΑΤ, ενάντια στους εργαζόμενους που διαδηλώνουν ειρηνικά. Απάντηση στη φασιστική πρακτική της μαζικής ρίψης δακρυγόνων, των ξυλοδαρμών, των τραυματισμών που επαναλήφθηκαν δεκάδες φορές φέτος. Και ειδικότερα απάντηση στο περσινό τους τρομοκρατικό όργιο της 9ης Γενάρη, ενάντια στη μαθητική διαδήλωση, που κατέληξε σε δεκάδες τραυματισμένους, στον εμπρησμό, από δακρυγόνο των ΜΑΤ, του καταστήματος Κ. Μαρουσης και το συνακόλουθο θάνατο των τεσσάρων.
Απάντηση τέλος στην πρόσφατη βάρβαρη επιδρομή, ενάντια και πάλι στους μαθητές, στην εισβολή τους στο Πολυτεχνείο, στον εμπρησμό του από δακρυγόνο των ΜΑΤ και στον τραυματισμό και στις συλλήψεις δεκάδων μαθητών.
Αποφασίσαμε να χτυπήσουμε μια κλούβα των ΜΑΤ, που αστυνόμευε την περιοχή των Εξαρχείων και που γι' αυτό κάθε βράδυ άλλαζε θέση, σταθμεύοντας άλλοτε Ιπποκράτους και Καλλιδρομίου, άλλοτε Ιπποκράτους και Διδότου, άλλοτε Χαριλάου Τρικούπη. Τη χτυπήσαμε με αυτοσχέδιο μπαζούκας, που εκτόξευσε ρουκέτα των 3,5 ιντσών και με ρίψη χειροβομβίδας.
Είναι προφανές, ότι η εκτόξευση έγινε απ' ευθείας και όχι με ωρολογιακό μηχανισμό ή με τηλεχειρισμό όπως γράφτηκε. Κομάντος της οργάνωσης πλησίασε, έστησε τον εκτοξευτήρα, σκόπευσε, πυροδότησε, εκτοξεύσε τη ρουκέτα, έριξε μετά τη χειροβομβίδα και αποχώρησε ομαλά.
Παρ' ότι το έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, προειδοποιούμε ξανά τους άνδρες των ΜΑΤ.
Οποιαδήποτε μαζική χρήση δακρυγόνων από μέρους τους, ενάντια στους διαδηλωτές, όπου θα υπάρχουν τραυματίες, θα συνοδεύεται από μια παρόμοια βίαια απάντηση από μέρους μας. Κατά συνέπεια, για οτιδήποτε τους συμβαίνει ή θα τους συμβεί, υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι και οι αρχηγοί τους, που τους διατάζουν κυνικά να σακατεύουν τον κόσμο.
Όσο για τους Οννεδίτες και τους Μεατζήδες, που παριστάνουν τους αγανακτισμένους πολίτες δίπλα από κάθε διαδήλωση πια, όντας τα απαραίτητα στηρίγματα, συνεργάτες των ΜΑΤ, την ταυτότητα των οποίων αποκρύβει ο τύπος, με τον γενικό όρο «προβοκάτορες», ας έχουν υπ' όψη τους, ότι τους γνωρίζουμε πολύ καλά.
Τέλος θα προσθέσουμε, ότι θα χτυπάμε μόνο άνδρες των ΜΑΤ, Μεατζήδες και μέλη της αντιτρομοκρατικής ομάδας. Τους απλούς αστυφύλακες δεν τους θεωρούμε εξ ορισμού εχθρούς και γι' αυτό δεν θα τους χτυπάμε παρά μόνο αν κινηθούν εναντίον μας, αν βγάλουν πιστόλι για να μας χτυπήσουν.
Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
Αθήνα 3-11-91