Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοίδης, για να θάψει τη 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

1992-07-20 Παλαιοκρασσάς [Γ']

1992-07-20 Παλαιοκρασσάς [Γ']


Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Αθήνα 20-7-92

Την Κυριακή 19 Ιούλη το βράδυ στείλαμε αποκλειστικά στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ την πάρα κάτω ανακοίνωση-καταγγελία, για να πούμε κι εμείς τη γνώμη μας. Της ζητήσαμε είτε να τη δημοσιεύσει ολόκληρη χωρίς περικοπές είτε, αν διαφωνούσε, να μη δημοσιεύσει τίποτε από το περιεχόμενο της.

Η εφημερίδα όμως αυτή, στην οποία θα ταίριαζε ίσως καλύτερα το όνομα Λογοκρισία, αντί να μη δημοσιεύσει τίποτε, όπως τόχαμε ζητήσει, προχώρησε σε νέα απάτη-ατιμία σε βάρος μας.

Παρουσίασε, ξαναγραμμένα από αυτήν, ξεκομμένα αποσπάσματα που αλλοιώνουν το περιεχόμενο.

Σε ορισμένα καίρια σημεία, μας απέδωσε αδίστακτα τα αντίθετα από όσα υποστηρίζουμε και βέβαια συνέχισε τις ψευδολογίες της, μη λέγοντας λέξη για την ταμπακιέρα: την απουσία επίσημου ιατρικού ανακοινωθέντος των αιτιών του θανάτου του Θάνου Αξαρλιάν.

Δεν νομίζει ο ιδιοκτήτης της Ελευθεροτυπίας και οι διευθύνοντες συντάκτες της, ότι η υπερβολική και συνεχής διαβίωση τους σε χώρους που δεν διακρίνονται για την καθαριότητα τους, τους έχει αρκετά μαδήσει, τσουρουφλίσει, κατραμιάσει, για να προσποιούνται τους αφελείς νεανίες; Δεν νομίζουν, ότι παραπάει να προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν, ότι το τι τους είπε κάποιος ανώνυμος γιατρός, για το θάνατο του Θάνου Αξαρλιάν, δεν έχει καμιά απολύτως αξία; Ότι το μόνο που έχει αξία είναι το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν; Αυτοί οι παλαιότεροι δεν γνωρίζουν τη σημασία που είχε αυτό π.χ. στην υπόθεση Λαμπράκη;

Δεν νομίζουν ότι παραπάει να προσποιούνται ότι δεν βλέπουν ότι, ενώ για τους τραυματίες υπάρχει πλήθος λεπτομερειών για τα τραύματα τους, για τον Θάνο Αξαρλιάν κανένα συγκεκριμένο στοιχείο: Σε ποιο μέρος του σώματος του χτυπήθηκε; Από ποιο αντικείμενο; Από τι πέθανε; Και δεν νομίζουν τέλος ότι παραπάει, να αποσιωπούν εσκεμμένα τις δεκάδες καταγγελίες που έκαναν οι μάρτυρες, ότι δεν προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον Θάνο Αξαρλιάν, ενώ βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο επί τουλάχιστον 25 λεπτά; Τις μαρτυρίες που λένε, ότι ο Θάνος Αξαρλιάν ζούσε αλλά και όσα μετέδωσε ακόμη και η ΕΡΤ, ότι ο Θάνος Αξαρλιάν πέθανε όταν το ασθενοφόρο έφθασε στο νοσοκομείο, δηλαδή πάνω από μισή ώρα μετά;

Εμείς προκαλούμε τους κυρίους αυτούς, που επαίρονται ότι έχουν για καθήκον τον έλεγχο της εξουσίας. Ας απαιτήσουν λοιπόν από την κυβέρνηση κι ας μας παρουσιάσουν το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν, τα ονόματα των γιατρών που το υπογράφουν, την ώρα που εκδόθηκε. Που να λέει, από τι αντικείμενο χτυπήθηκε ο Θάνος Αξαρλιάν, σε ποιο σημείο του σώματος του και ποια η αιτία του θανάτου του. Και τότε θα δεχτούμε δημόσια ότι έχουν δίκιο.

Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
Αθήνα 20-7-92