Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοίδης, για να θάψει τη 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

1995-03-31 Απάντηση στην Ελευθεροτυπία για Mega

1995-03-31 Απάντηση στην Ελευθεροτυπία για Mega


Αθήνα 31-3-95

Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Ο διευθυντής της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» Σ. Φυντανίδης — μιλώντας προφανώς και για λογαριασμό της ιδιοκτησίας της — νόμισε ότι μπορεί να περάσει τις βαριές κατηγορίες που τους απευθύναμε και τις ουσιαστικές διαστάσεις τους με διάφορες φαιδρότητες.

Με δηλώσεις αντιφατικές και συγκεχυμένες που δύσκολα κρύβουν την αλήθεια. Απ' τη μια ο κύριος αυτός δήλωσε: «Εκείνο το βράδυ δεν υπήρξε τηλεφώνημα» κι απ' την άλλη: «Όλοι οι τηλεφωνητές μας είναι εκπαιδευμένοι τόσο πολύ καλά ώστε το πρώτο που κάνουν είναι να ειδοποιούν την Άμεση Δράση. Και συνήθως εμείς το μαθαίνουμε μετά».

Τον ρωτάμε: Τι νόημα έχει αυτή η δήλωση, αφού δεν τηλεφωνήσαμε; Ποιον ενδιαφέρουν τα περί τηλεφωνητών αφού τηλεφώνημα δεν έγινε όπως ισχυρίζεται; Τι σημαίνει «εκπαιδευμένος τηλεφωνητής»; «Εκπαιδευμένος» από ποιον και σε τι πράγμα; Μήπως για να πατάει το κουμπί του μαγνητοφώνου, μόλις ακούσει το όνομα μας, να μας καθυστερεί εσκεμμένα προσποιούμενος ότι δεν ακούει κι υποχρεώνοντας μας να επαναλαμβάνουμε τρεις φορές την ίδια φράση για να δώσουν τα χρονικά περιθώρια στους αμερικάνους πράκτορες του αντιτρομοκρατικού τμήματος να εντοπίσουν το σημείο από όπου τηλεφωνάμε;

Μήπως ο τηλεφωνητής, μόλις ακούει 17Ν δεν τηλεφωνάει στην Άμεση Δράση αλλά στους αρχηγούς τους αντιτρομοκρατικού τμήματος αμερικάνους πράκτορες των CIA-FBI;

Μήπως τέλος μπορεί να μας δώσει κάποια εξήγηση για την περίπτωση της βόμβας του ΕΛΑ στην ΑΣΟΕΕ την οποία ατυχώς επικαλείται ενώ συλλαμβάνεται κι εδώ επ' αυτοφόρω να ψεύδεται; Τα ίδια τα κανάλια τον διαψεύδουν. Έδειξαν σε ζωντανό ρεπορτάζ ότι το κτίριο δεν είχε εκκενωθεί. Το κτίριο ήταν άδειο ενώ ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν μέσα ο φύλακας, δεν είχε ειδοποιηθεί ενώ μπορούσαν να το κάνουν με ένα απλό τηλεφώνημα. Όλα τα κανάλια τον έδειξαν να βγαίνει αλαφιασμένος απ' το κτίριο αμέσως μετά την έκρηξη της βόμβας.

Η πάρα πάνω δήλωση περί «τηλεφωνητών» του Φυντανίδη έχει κάποιο νόημα σε μια και μόνη περίπτωση. Στην περίπτωση που είχαμε τηλεφωνήσει. Και προσπαθεί να υποβάλει στον αναγνώστη την ιδέα, τελείως έμμεσα και χωρίς να το λέει καθαρά: «ε, μπορεί νάγινε και κάποιο τηλεφώνημα αλλά την ευθύνη την έχουν άλλοι, ο τηλεφωνητής και το αντιτρομοκρατικό τμήμα της Ασφάλειας».

Όπως και νάγινε ο διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας» Φυντανι-δης λειτούργησε σαν διακοσμητικό στοιχείο. Όχι σαν διευθυντής μιας ανεξάρτητης επιχείρησης πούναι υπεύθυνος για τις πράξεις των υφισταμένων του και στον οποίο πρέπει ν' αναφέρονται αλλά σαν υπάλληλος κάποιου άλλου οργανισμού. Επιτρέποντας σ' έναν απλό «υπάλληλο» του να κάνει αναφορές σε άλλο κέντρο εξουσίας για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όσο της 17Ν, όπου ήξερε ότι μπορεί να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Κι αυτό το άλλο κέντρο εξουσίας λειτούργησε στην προκειμένη περίπτωση σαν το πραγματικό αφεντικό το οποίο καλύπτει ο Φυντανίδης. Αυτή είναι η ουσία του ζητήματος που κανένα καλαμπουράκι δεν μπορεί να συσκοτίσει.

Ποιο είναι αυτό το αφεντικό που κρύβει ο διευθυντής Φυντανίδης; Ποιος είναι σήμερα το πραγματικό αφεντικό της «Ελευθεροτυπίας»; Σε ποιον ανήκει η εφοπλιστική εταιρεία του Παναμά απ' την οποία προέρχονται τα 1,3 δισεκατομμύρια εισερχόμενα στον ισολογισμό της «Ελευθεροτυπίας» του 92; Έναντι ποιων ανταλλαγμάτων η Τράπεζα Χίος Μπανκ του Βαρδινογιάννη την δανειοδότησε με 400 εκατομμύρια το 92; Ποια είναι η εταιρεία του Παναμά που σύμφωνα με καταγγελίες ραδιοφωνικού σταθμού κάλυψε με 2,2 δισεκατομμύρια τον ισολογισμό του 93.

Γιατί η «Ελευθεροτυπία» είναι η μόνη εφημερίδα όπου στα τελευταία χρόνια αποκαλύφθηκε με ντοκουμέντα ότι τρεις δημοσιογράφοι — εκ των οποίων οι δύο από τους σημαντικότερους συντάκτες της (να μην αναφέρουμε ονόματα, έτσι;)— ήταν πράκτορες της ασφάλειας και υποχρεώθηκαν ν' αποχωρήσουν; Συντά-κτες που δεν έχαναν ευκαιρία να κατακεραυνώνουν τη 17Ν με βαρύγδουπα άρθρα και αναλύσεις, και πάντα από σκοπιά αριστερή μέχρι ακροαριστερή όπως κάθε σοβαρός πράκτορας. Πως εξηγείται αυτή η μανία των μπάτσων να την ελέγχουν;

Αντιλαμβανόμαστε τον εκνευρισμό του Φυντανίδη, τα μένεα που πνέει ενάντια στη 17Ν. Διάολε, δεν είναι λίγο πράγμα, το προσωπείο πούχεις φιλοτεχνήσει με τόση επιμέλεια κι υπομονή επί δεκαετίες να καταρέει με πάταγο κι αυθωρεί εξαιτίας ενός ολιγόλεπτου φάλτσου, κι απ' αυτά τα παλιόπαιδα της 17Ν.

Αφού εκείνο το μοιραίο βράδυ και σε κείνο το μοιραίο τέταρτο ο διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας» έκανε την επιλογή του, μετά δεν είχε κανένα άλλο περιθώριο. Η μόνη του διέξοδος ήταν αυτή του ψεύδους. Απ' όλες τις ατιμίες που έγιναν εκείνο το βράδυ ήταν η μικρότερη κι αυτή με το μικρότερο κόστος. Κι ο καθένας αντιλαμβάνεται τα τεράστια συμφέροντα που ξαφνικά παίζονταν μ' αυτήν την υπόθεση. Αν ο Φυντανίδης ομολογούσε εκ των υστέρων την αλήθεια, αν ομολογούσε ότι πράγματι εκείνο το βράδυ είχαμε προειδοποιήσει τηλεφωνικά κι ότι το απόκρυψαν αυτό ισοδυναμούσε με κατέβασμα των ρολών, με λουκέτο στην «Ελευθεροτυπία».

Αναγνωρίζουμε βέβαια ότι θάμασταν ανακόλουθοι κι υποκριτές αν περιμέναμε απ' τα ΜΜΕ να πούνε την αλήθεια τη στιγμή που τα κατηγορούμε ότι παραπλανούν καθημερινά το λαό κι ότι παρουσιάζουν μια ψευδή εικόνα της πραγματικότητας. Δεν περιμέναμε όμως ότι θα επιβεβαιωθούμε τόσο γρήγορα και τόσο πανηγυρικά μ' αυτήν την κυνική κι εγκληματική συμπαιγνία αμερικάνων πρακτόρων της CIA-FBI, της πραγματικής ιδιοκτησίας της «Ελευθεροτυπίας» και της διεύθυνσης της. Αυτήν την πλεκτάνη ενάντια όχι μόνο στη 17Ν αλλά και στους εργαζόμενους στο MEGA και ευρύτερα στον ελληνικό λαό είχαμε υποχρέωση να καταγγείλουμε.

Γι' αυτό συντάξαμε και στείλαμε την ανακοινωση-καταγγελία κι όχι για τους λόγους που επικαλείται υποκριτικά η «Ελευθεροτυπία». Αν μας ενοχλούσαν τόσο αυτά που έλεγαν εναντίον μας τα ΜΜΕ θα στέλναμε ανακοίνωση αμέσως, τις επόμενες δύο-τρεις μέρες και δεν θα καθυστερούσαμε. Η καθυστέρηση μας αποδεικνύει το αντίθετο απ' αυτό που λένε. Ότι δεν μας πολυαπασχολούσαν τα όσα λέγανε. Πέρα απ' το γεγονός ότι γενικά τα ΜΜΕ είναι σήμερα τελείως αναξιόπιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνο ο κόσμος που μας ενδιαφέρει αλλά κι η συντριπτική πλειοψηφία του δεν τους πίστευε.

Όσα μας καταμαρτυρούσαν ήταν τόσο μονόπλευρα κι εξωφρενικά που λειτούργησαν εναντίον τους, βάζοντας σε σκέψεις ακόμη και τους δικούς τους. Τους διέψευδαν όχι μόνο η σχεδόν εικοσάχρονη δραστηριότητα μας αλλά και το γεγονός ότι ο καθένας καταλάβαινε πολύ καλά ότι αν πράγματι θέλαμε να υπάρξει έστω και ένα μόνο θύμα απ' όσους βρίσκονταν εκείνο το βράδυ μέσα στις εγκαταστάσεις του MEGA αυτό θάταν πολύ εύκολο κι απλό για μας και θα τόχαμε κάνει. Όπως θάταν πολύ εύκολο να χτυπήσουμε έναν απ' τους ιδιοκτήτες του, το γνωστό άνθρωπο των τεχνών, που κυκλοφορεί σχεδόν καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας ντυμένος με τη στολή, σήμα κατατεθέν του χώρου, γραβάτα με μπλου τζην, χωρίς καμιά ουσιαστική προστασία.

Μήπως τέλος ο κύριος διευθυντής μπορεί να μας εξηγήσει γιατί αποδέχεται να γίνεται ανοιχτά καταγέλαστος μπροστά σε όλους τους αναγνώστες της εφημερίδας του όταν κατηγορεί με σφοδρότητα κι απειλεί το «Έθνος» —επανέρχεται μάλιστα στις κατηγορίες του την επομένη— γιατί δημοσίευσε την ανακοίνωση μας, ενώ αυτός χρονιά τώρα έκανε ακριβώς το ίδιο με τις προκηρύξεις μας. Και κάνει ακριβώς το ίδιο, ακόμη και σήμερα σε σχέση με το Γιουσουφάκι. Ενώ λογοκρίνει ολόκληρες παραγράφους της ανακοίνωσης δημοσιεύει αυτούσια το απόσπασμα που αναφέρεται σ' αυτόν, κατονομάζοντας τον μάλιστα.

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα φάση, όπου προωθείται ο νέος στόχος των αμερικάνων πρακτόρων αρχηγών του αντιτρομοκρατικού τμήματος της Ασφάλειας. Να φιμωθεί η 17Ν, ν' αποκλειστεί η φωνή της από τα ΜΜΕ. Κι όταν λόγω των περιστάσεων υποχρεώνονται να τη βγάλουν, να μην είναι η γνήσια αλλά η παραποιημένη απ' αυτούς φωνή. Προς αυτό το στόχο έχουν «πειστεί» να εργαστούν και ορισμένοι οι οποίοι παλιότερα είχαν άλλη άποψη.

Κι όπως κάθε καινούργιο, κάθε νέα δραστηριότητα, έτσι κι αυτή είναι στα πρώτα της βήματα, διστακτική, αντιφατική, με πισωγυρίσματα.

Σύμφωνα μ' αυτό το δόγμα τα ΜΜΕ θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τη 17Ν με τρόπο ομοιόμορφο, μονολιθικό. Τα σχόλια όλων των εφημερίδων, όπως το δείχνουν τα σημερινά πρώτα παραδείγματα, θα πρέπει νάναι πανομοιότυπα, γραμμένα ακόμη και με τις ίδιες λέξεις. Νάναι αυτά πούχουν υποδείξει οι πρακτοράδες των CIA-FBI σπεσιαλίστες στον «ψυχρό πόλεμο ενάντια στα επαναστατικά κινήματα». Και για νάχουν οι εντολές τους κάποιο επιστημονικό κύρος, να μην φαίνονται ότι προέρχονται από αμερικανούς πράκτορες κατασκεύασαν και το «επιστημονικό» όργανο που παίζει το ρόλο του «φύλλου συκής» που τους καλύπτει και προσυπογράφει τις υποδείξεις τους.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται πολύ καλά τι συνέβη. Όπως είπαμε πιο πάνω θάμασταν ανακόλουθοι αν περιμέναμε απ' τα ΜΜΕ να πούνε την αλήθεια. Όλα όμως έχουν ένα όριο. Ορισμένοι κύριοι που παίζουν τους διευθυντές και τους μεγαλοδημοσιογράφους —κι εδώ αναφερόμαστε μόνο στον Φυντανίδη— πρέπει να κατανοήσουν' καλά ότι η 17Ν δεν είναι ούτε Γιουσουφάκι ούτε κανένας μασκαράς σαν τους κύριους του συναφιού τους. Πριν την πιάσουν στο στόμα τους θα πρέπει να ζυγίζουν προσεχτικά το τι θα πουν.

Ο καθένας είναι υπεύθυνος γι' αυτά που λέει, για το πώς το λέει, γι' αυτά που πράττει, για το πώς το πράττει και συνεπώς το μόνο που μπορεί να αιτιάται είναι τον ίδιο του τον εαυτό. Ιδιαίτερα ορισμένοι κύριοι που επιμένουν να μας καθυβρίζουν προκλητικά και συστηματικά ακούγοντας τους συμβούλους τους μπάτσους και νομίζοντας ότι τα γελοία μέτρα προστασίας τους τους προφυλάσσουν από τη 17Ν. Οι κύριοι αυτοί δεν θα πρέπει να κάνουν το μοιραίο λάθος να νομίσουν ότι δεν τους χτυπάμε γιατί δεν μπορούμε και να το εκλάβουν σαν δείγμα αδυναμίας μας. Νομίζουμε ότι γίναμε κατανοητοί.

Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
Αθήνα 31-3-95