Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοίδης, για να θάψει τη 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Procter & Gamble 1990-06-10

1990-06-10 Procter & Gamble


Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
Αθήνα 10-6-90
Ένα μόλις δίμηνο νεοδημοκρατικής εξουσίας άρκεσε για να επιβεβαιωθεί πανηγυρικά η ομόθυμη λαϊκή πεποίθηση ότι αν οι Πασόκοι ήταν ερασιτέχνες ληστές του δημόσιου χρήματος, οι νεοδημοκράτες είναι οι μέγιστοι επαγγελματίες αρχιληστές πούχουν καταλεηλατήσει τη χώρα εδώ και δεκαετίες. Σ' αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα νέα σκάνδαλα άρχισαν να συσωρεύονται, νέοι . φιλόδοξοι Κοσκωτάδες και Κουτσόγιωργες να εκκολάπτονται, και μαζί με τους παλιούς έμπειρους μαιτρ, επιδίδονται καθημερινά σε ρεσιτάλ ληστείας και λεηλασίας του κοινωνικού πλούτου.
Δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε πλήρες ξεπούλημα των πάντων, χωρίς καν να κρατάνε τα στοιχειώδη προσχήματα. Έχοντας πλήρη ελευθερία κινήσεων, με ένα τύπο ολοσδιόλου πουλημένο, με πολιτικούς εξωνημμένους κι αλητήριους, με δικαστικά όργανα αργυρώνητα ενεργούμενα τους.
Βιομηχανικές μονάδες πούναι κερδοφόρες, δημόσιες επιχειρήσεις, κρατικοί οργανισμοί και τράπεζες, πωλούνται κατ' ευφημισμόν, προσφέρονται χαριστικά σε συνεργάτες ιδιώτες. Σε τέτιο σημείο που ακόμη κι ορισμένοι δικοί τους άρχισαν να δυσανασχετούν, που ακόμη κι αυτοί οι χτεσινοί στενοί συνεργάτες τους, οι τελείως ανυπόληπτοι ηγέτες του Συνασπισμού αναγκάστηκαν να ψελίσουν δειλά δύο τρεις κουβέντες.
Η κάθε μια απ' τις πωλήσεις των επιχειρήσεων που ανήκουν στο Δημόσιο συνιστά από μόνη της ξεχωριστό σκάνδαλο. Όχι μόνο γιατί γίνεται χωρίς καμία διαφάνεια, όχι μόνο γιατί η κοινωνική περιουσία προσφέρεται σε εξευτελιστικές και χαριστικές τιμές στους ημέτερους νέους ιδιοκτήτες, αλλά και γιατί η κάθε μία συνίσταται από μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων που εισπράττουν στην Ελβετία οι διάφοροι αρμόδιοι υπουργοί, διοικητές τραπεζών και οργανισμών που χειρίζονται τις πωλήσεις κι αποφασίζουν χωρίς κανένα έλεγχο, χωρίς να λογοδοτούν πουθενά και σε κανένα.
Το πρώτο απ' αυτά τα σκάνδαλα είναι η πώληση της τσιμεντοβιομηχανίας ΧΑΛΥΨ λίγες μόνο μέρες μετά τις εκλογές, στη Γαλλική εταιρία τσιμέντων C1MENTS FRANCAIS. Η Χάλυψ είχε χρέη 6 δις στις τράπεζες και 1,3 δις στη ΔΕΗ. Απ' αυτά τα χρέη η Γαλλική εταιρεία πληρώνει σήμερα 1,4 δις στις τράπεζες συν 700 εκατομμύρια στη ΔΕΗ. Παράλληλα, 2,4 δις θα πληρωθούν με την εξής σκανδαλώδη διαδικασία που αποτελεί ανοιχτό εμπαιγμό του λαού. Τριετής περίοδος χάριτος και πληρωμή σε 7 ετήσιες δόσεις που είναι άτοκες. Αυτή η πρωτοφανής διαδικασία δεν είναι κοροϊδία μόνο επειδή αυτό το κεφάλαιο της αγοράς καταβάλεται απ' τα μελλοντικά κέρδη της Χάλυψ κι όχι απ' τους Γάλλους, αλλά και γιατί αυτό το ποσόν των 2,4 δις, αν αποπληθωριστεί με μια υπόθεση μέσου ετήσιου πληθωρισμού 15% ισοδυναμεί με 940 εκατομμύρια σημερινές δραχμές κι όχι με 2,4 δις.
Με τη σκανδαλώδη λοιπόν αυτή «πώληση» ο νέος μαθητευόμενος Κοσκωτάς που ακούει στο όνομα Γερμίδης και η συμμορία του, χαρίζουν 5,2 δις, σε σύνολο 7,3 δις, στα Γαλλικά Τσιμέντα, που πληρώνουν τα κορόιδα οι Έλληνες εργαζόμενοι και καρπώνονται οι Γάλλοι. Ο καθένας βέβαια αντιλαμβάνεται το ύψος της αστρονομικής μίζας εκατοντάδων εκατομμυρίων, που εισέπραξαν οι νέοι Κοσκωτάδες και Κουτσόγιωργες, σημερινοί υπουργοί και διοικητές τραπεζών και οργανισμών γι' αυτή τη χαριστική προς τους Γάλλους πράξη τους.
Ας προσθέσουμε εδώ ότι η εταιρία «Γαλλικά Τσιμέντα» βρίσκεται στα δικαστήρια για ανάλογες σκοτεινές και παράνομες αγορές μονάδων τσιμέντων τόσο στην Ισπανία όσο και στην Τουρκία. Και ότι το ξεπούλημα της Χάλυψ δεν είναι παρά το ορντέβρ, στο μεγάλο τσιμπούσι της τσιμεντοβιομηχανίας, αφού θα ακολουθήσουν τα πλούσια πιάτα που λέγονται Τσιμέντα Χαλκίδας και κυρίως ΑΓΕΤΕ Ηρακλής.
Δεύτερο σκάνδαλο η περίπτωση της επιχείρησης Κούπας. Ενώ θα την αγόραζε κρατική επιχείρηση έναντι 450 εκατομμυρίων, άλλη κρατική τράπεζα αρνήθηκε να καταβάλει εγγυητική επιστολή 150 εκατομμυρίων για την εξαγορά της, με αποτέλεσμα να την εξαγοράσει η αμερικάνικη πολυεθνική PROCTER AND GAMBL έναντι 454 εκατομμυρίων. Κι αυτό ενώ μόνο η αξία των πάγιων εγκαταστάσεων ανέρχεται σε 1,3 δις. Δύσκολα κρύβονται κι εδώ οι μίζες που εισέπραξαν όσοι χειρίστηκαν την υπόθεση κι αυτοί που συνέπραξαν να μην καταβληθεί η εγγυητική επιστολή.
Η απουσία οποιασδήποτε ουσιαστικής αντίδρασης τόσο απ' τον τύπο όσο κι από τα πολιτικά κόμματα άνοιξε την όρεξη των μαθητευόμενων Κοσκωτάδων με αποτέλεσμα τη νέα σκανδαλώδη ρύθμιση-πώληση, ακόμη χειρότερη απ' αυτή της Χάλυψ, αφού η περίοδος πληρωμής γίνεται εδώ 20ετής(!!!). (Έτσι που πάνε δεν αποκλείεται να φτάσουν το μισό αιώνα με την ΑΓΕΤ-Ηρακλής).
Είναι η περίπτωση της προβληματικής ΒΙΟΝΥΛ. Ο παλιός ιδιοκτήτης της Κωλέττας την εξαγόρασε σήμερα —αφού βέβαια το κράτος πλήρωνε τα 750 εκατομμύρια χρέη που αυτός δημιούργησε— με δάνειο του κράτους 130 εκατομμύρια που θα αποπληρωθεί μετά από τριετή περίοδο χάριτος, με ετήσιες δόσεις 20ετούς διάρκειας και επιτόκιο 5%, ενώ σήμερα ο πληθωρισμός τρέχει με τουλάχιστον 25%. Κι αυτός ο κύριος λοιπόν αγοράζει την επιχείρηση του, αξίας 450 εκατομμυρίων, την οποία είχε οδηγήσει στη χρεωκοπία με χρήματα του Δημοσίου, δηλαδή στην ουσία δωρεάν. Η σκανδαλώδης πώληση της Βιονύλ είναι η μόνη για την οποία διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση απ' τον εισαγγελέα, κατόπιν βέβαια μήνυσης βουλευτή.
Τις πραγματικές όμως διαστάσεις του ζητήματος τις δίνουν οι πάρα κάτω αριθμοί. Η αξία του συνόλου των επιχειρήσεων προς πώληση, «προβληματικές» ή μη, ανέρχεται σε 1,2 τρισεκατομμύρια. Απ' αυτά η κυβέρνηση της Ν.Δ. υπολογίζει ότι στην καλύτερη περίπτωση στα επόμενα τρία χρόνια, θα εισπράξει απ' την πώληση ένα ποσό που δεν θα ξεπερνάει τα 300 δις. Έχουμε δηλαδή ομολογημένα πια μια ληστεία ποσού που πλησιάζει το ένα τρισεκατομμύριο, με τους πρώτους κιόλας μήνες δημοκρατικής εξουσίας. Εδώ μπορούμε να συλλάβουμε το νόημα της παρατήρησης βουλευτή του Συνασπισμού στη Βουλή, τη μνημειώδη δουλοπρέπεια της, όταν προειδοποιεί δήθεν ότι αν χαθούν το 10% της αξίας, δηλαδή 120 δις, θα ισοδυναμούν με τρία σκάνδαλα Κοσκωτά, τη στιγμή πούχουμε ληστεία περίπου ενός τρισεκατομμυρίου.
Με μια τέτια λοιπόν κυβέρνηση που ληστεύει τον κοινωνικό πλούτο και τον πουλάει, φυσικό είναι να πλακώσουν όχι μόνο οι γύφτοι —συγνώμη— οι μαφιόζοι εφοπλιστές, αλλά και οι... Γερμανοί. Με μια πρώτη χειρονομία ο διοικητής της Εθνικής Γερμίδης χάρισε σε 4 Έλληνες εφοπλιστές του Λονδίνου 10 δις σε συνάλλαγμα. (Αλήθεια μήπως ανάμεσα τους είναι ο γνωστός Πολέμης που για να μη χαλάσει μερικές δεκάδες χιλιάδες, διέταξε πριν μερικά χρόνια τον απόπλου του σκυλοπνίχτη του της «Χρυσής Αυγής» ενώ υπήρχε απαγόρευση λόγω καταιγίδας, με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο Κάβο Ντόρο και να πνιγούν δεκάδες επιβάτες;)
Όσον αφορά τις γερμανικές επιχειρήσεις πούναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα, λογικό ήταν να επινοήσουν νέα φάμπρικα για να μην πληρώνουν φόρους στη μπανανιά που λέγεται Ελλάδα. Αφού κανένας Έλληνας μεγαλοβιομήχανος δεν πληρώνει φόρους, σκέφτηκαν, γιατί να πληρώνουμε εμείς. Έτσι επικαλούμενοι νόμο της ΕΟΚ που ορίζει ότι οι φόροι πληρώνονται σε μια μόνο χώρα, έβαλαν το Δυτικογερμανικό κράτος να βεβαιώσει ότι πλήρωσαν στη Γερμανία φόρους και ζητάνε να τους επιστρέψει το ελληνικό κράτος τους φόρους που κατακράτησε. Μ' αυτήν την υπέροχη μέθοδο οι επενδύσεις που δήθεν έγιναν από γερμανικές επιχειρήσεις χρηματοδοτούνται από τους φόρους που δεν πλήρωναν, απ' τους Έλληνες φορολογούμενους. (Τη στιγμή που γράφαμε αυτό το κείμενο πληροφορηθήκαμε ότι σήμερα τη σκυτάλη πήραν οι Γάλλοι της Πεσινέ, που δεν τους φτάνει που πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα κάτω του κόστους αλλά ζητάνε επαναδιαπραγμάτευση σύμβασης σύμφωνα με την οποία ένα μέρος των κερδών δίνονταν στη ΔΕΗ.)
Η απίστευτα ληστρική επέλαση της κυβέρνησης της Ν.Δ., που σ' άλλες συνθήκες θάχε ξεσηκώσει τους πάντες, δεν συναντάει καμία ουσιαστική αντίδραση σε πολιτικό πεδίο για τους εξής κυρίως λόγους: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις δίκες για τα σκάνδαλα όχι για την κάθαρση και την τιμωρία των ενόχων, όπως παραμυθιάζουν το λαό οι πουλημένες στο μεγάλο κεφάλαιο φυλλάδες, αλλά σαν μέσο πίεσης ενάντια στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για να πετύχει τη σιωπηρή αποδοχή του γι' αυτό το ξεπούλημα των «προβληματικών». Αρκετά φάγατε, ήρθε η σειρά μας, αφήστε μας να ξεπουλήσουμε τις δημόσιες επιχειρήσεις, όπως θέλουμε. Κόψτε τις μηνυτήριες αναφορές, τις καταγγελίες και τις επερωτήσεις, γιατί αλλιώς θα σας πάμε μέσα για τα δικά σας σκάνδαλα. Αυτό είναι το πολιτικό μήνυμα των δικών. Γι' αυτό απ' τη μια θα τραβήξουν σε μάκρος μέχρι το πλήρες ξεπούλημα των επιχειρήσεων κι απ' την άλλη θα συνοδευτούν απ' την καταδίκη ορισμένων δευτεροκλασάτων, για να γίνει η απειλή ενάντια στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο ισχυρή.
Η σημερινή στάση ουσιαστικής συναίνεσης των δυο κομμάτων της αντιπολίτευσης προς τη ληστρική επιδρομή της κυβέρνησης της Ν.Δ., ξεσκεπάζει όλο και περισσότερο το περιεχόμενο των γενικότερων πολιτικό-ιδεολογικών τους θέσεων και φύση τους στα μάτια του κόσμου. Η συνεχής άρνηση τους να καλέσουν το λαό σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι κωμικοτραγικές εικόνες της άδειας Βουλής την κρίσιμη στιγμή της ψηφοφορίας, με απουσία δεκάδων βουλευτών της αντιπολίτευσης τη στιγμή που οι εργαζόμενοι διαδήλωναν στους δρόμους, αποκάλυψαν και στον πιο δύσπιστο, τις πραγματικές τους προθέσεις απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ποτέ άλλοτε, όχι μόνο ο Παπανδρέου και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά το σύνολο των στελεχών του, δεν βρίσκονταν σε τέτια ολοκληρωτική σύγκρουση και ρήξη με τη βάση του. Ποτέ άλλοτε η αγανάκτηση της και η απογοήτευση δεν ήταν τόσο μεγάλη. Ποτέ η βάση δεν αισθάνθηκε τόσο μόνη. Αναγκασμένη να πάρει τις αποφάσεις για κινητοποιήσεις όχι απλά μόνη της αλλά σε σύγκρουση με το κομματικό ιερατείο. Όλες οι κινητοποιήσεις γίνονται έξω και ενάντια στη θέληση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Όσον αφορά το Συνασπισμό, η πολιτική του συμμαχία με τη Ν.Δ. το περσινό καλοκαίρι έχει καταστήσει τη σημερινή ηγεσία του, με την πλατιά σημασία της λέξης και όχι τους προέδρους ή γενικούς γραμματείς, τελείως ανυπόληπτη και αφερέγγυα, τους έχει δέσει τελείως τα χέρια. Γιατί η ενδεχόμενη καταγγελία-δίκη των σημερινών σκανδάλων «πώλησης» των δημοσίων επιχειρήσεων χάνει την οποιαδήποτε βαρύτητα και αξιοπιστία της, απ' την περσινή θερινή συμμαχία. Ο οποιοσδήποτε καλόπιστος θ' αναρωτηθεί τελείως φυσικά: Μα αν ο Μητσοτάκης είναι τέτιας που λέτε σήμερα, γιατί πήγατε μαζί του το καλοκαίρι να κάνετε την κάθαρση; Άρα όσα λέτε σήμερα δεν είναι αλήθεια. Έτσι λοιπόν ο Μητσοτάκης έχει πλήρως εξασφαλισμένα τα νώτα του απ' την πλευρά της αριστεράς. Ολόκληρος ο λόγος της είναι αναξιόπιστος και ανυπόληπτος.
Τίποτα όμως δεν δείχνει καλύτερα την πλήρη ρήξη της αριστεράς και του Συνασπισμού με τους μαζικούς κοινωνικούς αγώνες όσο η πρόσφατη απεργία των εκπαιδευτικών. Πριν ακόμη συνεδριάσουν οι εκπαιδευτικοί, βγαίνουν οι πατριάρχες της συνδικαλιστικής αυτονομίας και της μη κομματικής επέμβασης, «λαϊκοί ηγέτες» Φαράκος και Κύρκος και παίρνουν θέση ενάντια στην απεργία, επεμβαίνοντας ανοιχτά σ' ένα χώρο και προσπαθώντας να επηρεάσουν και να προκαταλάβουν τους εκπαιδευτικούς. Συνεδριάζουν οι τοπικές ενώσεις, σε συνθήκες άμεσης δημοκρατίας κι αποφασίζουν με πλειοψηφία 80% υπέρ της απεργίας, δίνοντας μάθημα δημοκρατικότητας και συνάμα ένα ηχηρό χαστούκι στους «λαϊκούς ηγέτες» μας. Περιμένετε αυτοκριτική; Τι αφέλεια. Γεμάτοι αυτοπεποίθηση και πιστοί στο δόγμα ότι η σοφία των αλάνθαστων ηγετών δεν γίνεται εύκολα κατανοητή από την πλέμπα ακόμα και των εκπαιδευτικών, δόγμα που οδήγησε σε πλήρη κατάρρευση τα σταλινικά καθεστώτα της Ανατολικής Ευρώπης, συνεχίζουν απτόητοι να παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο, τους απεργούς σαν συντεχνίες λαϊκίστικες.
Να παρουσιάζουν σαν εκσυγχρονιστικές τις απόψεις τους, που οδηγούν στη διαιώνιση του σημερινού άθλιου μεσαιωνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Να παρουσιάζουν τη λαϊκίστικη υποκριτική δειλία τους σαν θαραλέα αντιλαϊκίστικη θέση. Ν' αποκρύβουν το γεγονός ότι θωπεύουν δειλά και υποκριτικά τους χιλιάδες γονείς και μαθητές, μην έχοντας το στοιχειώδες θάρρος να τους πουν την αλήθεια. Ότι οι μαθητές άδικα μοχθούν. Ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα έχει καταρρεύσει, τα διπλώματα δεν έχουν καμιά αξία και σε λίγο δεν θα αναγνωρίζονται πουθενά. Ότι χρειάζεται άμεση, ριζική εκ βάθρων αναμόρφωση ολόκληρου του εκπαιδευτικού συστήματος από το δημοτικό μέχρι και το πανεπιστήμιο με πολύ γενναίες παροχές τις οποίες όλοι οι πολιτικοί αρνούνται.
Αυτοί όμως οι «ηγέτες» δεν ενδιαφέρονται για την ποιότητα της εκπαίδευσης αλλά για ψήφους των γονιών. Μήπως τα δικά τους παιδιά πάνε στα δημόσια σχολεία; Δεν είναι βέβαια κορόιδα. Τα παιδιά των βουλευτών όλων των κομμάτων, ακόμη και του Συνασπισμού, πάνε στα ιδιωτικά σχολεία και σε ξένα πανεπιστήμια. Γιατί λοιπόν να χολοσκάσουν;
Αποφασίσαμε λοιπόν να χτυπήσουμε με ρουκέτα μπαζούκας, τα γραφεία της αμερικάνικης πολυεθνικής PROCTER AND GAEL. H εταιρία αυτή αγόρασε κατά σκανδαλώδη τρόπο την επιχείρηση Κούπα αξίας τουλάχιστον 1,3 δις έναντι του χρηματικού ποσού των 454 εκατομμυρίων. Προειδοποιούμε οποιονδήποτε, Έλληνα ή ξένο που θα αγοράσει επιχείρηση του Δημοσίου, μην πληρώνοντας τα χρέη της, ότι θα θεωρήσουμε ότι αυτόματα ληστεύει τον ελληνικό λαό με ποσό που ισούται με τα χρέη που χαρίστηκαν και κατά συνέπεια θα τον χτυπήσουμε χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση. Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται ν' αφήσει να ξεπουληθεί ο κοινωνικός πλούτος.
Αθήνα 10-6-90
Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
Υ.Γ. 1. Χωρίς νάχουμε την πρόθεση να επέμβουμε ή να επηρεάσουμε κανένα, νομίζουμε ότι οι ομάδες ή οργανώσεις της επαναστατικής αριστεράς που βάζουν εμπρηστικές ή εκρηκτικές σε πολυτελή αυτοκίνητα πρέπει, εκτός απ' τα υπερπολυτελή Μερσεντές, BMW μεγάλου κυβισμού, Τζάγκουαρ, Πόρσε κλπ., να ελέγχουν με ακρίβεια τις πληροφορίες για τους ιδιοκτήτες άλλων αυτοκινήτων που καταστρέφουν.
Υ.Γ. 2. Παρ' ότι είχαμε υπολογίσει ότι θα υπάρχει μια ορισμένη απόκλιση προς τα κάτω και σημαδέψαμε λίγο ψηλότερα, εν τούτοις η απόκλιση αυτή ήταν 40 πόντοι μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα ο πύραυλος να σκάσει στη μαρκίζα κι όχι στα τζάμια που ήταν ο στόχος μας. Σ' αυτή την περίπτωση οι καταστροφές στα γραφεία της Πρόκτερ και Γκαμπλ θάταν πολύ πιο σημαντικές.