Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοίδης, για να θάψει τη 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

1984-05-29 Κατάλογος ενεργειών λαϊκής βίας

Εφημερίδα Ποντίκι: Τη Τρίτη 29 Μαίου, περίπου στις 7.30, σας τηλεφωνήσαμε και σας ζητήσαμε να πάτε στο καλάθι αχρήστων, που βρίσκεται στην Ακαδημίας 86, όπου είχαμε βάλει ένα φάκελο με ένα κείμενο της 17 Ν, μόνο για το Ποντίκι. Απαντήσατε ότι θα πηγαίνατε να το παραλάβετε. Φαίνεται όμως ότι ή το πήρε η Αστυνομία ή τους το δώσατε εσείς. Σας ξαναστέλνουμε το ίδιο ακριβώς κείμενο, πάλι μόνο σε σας. Αν δε δημοσιευτεί στο επόμενο φύλλο, θα το στείλουμε σε άλλες ή όλες τις εφημερίδες λέγοντας τι συνέβη ότι δηλ. σας το στείλαμε δυό φορές κι ότι η Αστυνομία σας υποχρέωσε να μη το δημοσιεύσετε, ή ότι παίξατε ένα παιχνιδάκι σε συνεργασία με την Αστυνομία, για να ξαναπροσπαθήσουμε να σας το δώσουμε και να πέσουμε έτσι στην παγίδα.
29 Ιουνίου
Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Ο Μαρξ λέει ότι το όπλο της κριτικής δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κριτική των οπλών. Η πραχτική όμως μας επιτρέπει να υποστηρίξουμε ότι μερικές φορές ισχύει το αντίθετο, παρ'ότι κινδυνεύουμε να κατηγορηθούμε από τους διάφορους πουρίστες ότι επεκτείνουμε την «εγκληματική» μας δραστηριότητα στο χώρο της ιεροσυλίας.
Στο φύλλο του «Π» της 25ης Νοέμβρη γίνεται μια παρουσίαση της 17 Ν που για πρώτη φορά ξεφεύγει από την πεπατημένη της πρακτορολογίας — αν και στα επόμενα φύλλα δεν μπορέσατε ν' αποφύγετε πάντα τον πειρασμό της. Το άρθρο αυτό μας κατηγορεί σ' ένα σημείο για μια δήθεν ανακρίβεια μας. Παραθέτει ένα απόσπασμα από την προκήρυξη της δίκαιας εκτέλεσης (το Γενάρη τον '80) των τρομοκρατών του Λαού, μελών των δυνάμεων καταστολής των ΜΑΤ Πέτρου καί Σταμούλη, και το χαρακτηρίζει λαθεμένο. Το κείμενο μας λέει: «οι πράξεις λαϊκής βίας από την επαναστατική αριστερά στα 5 χρόνια της δημοκρατίας έχουν ξεπεράσει και ποιοτικά και ποσοτικά τις βίαιες ενέργειες των αντιστασιακών οργανώσεων στη διάρκεια της 7χρονης δικτατορίας». Επειδή κάτι ανάλογο είχε υποστηρίξει και κάποιος άλλος ή περισσότεροι δημοσιογράφοι — ίσως απλώς να τον αντιγράψατε καί να σας παρέσυρε — κι επειδή δε μας αρέσει να μας κατηγορούν ότι λέμε ανακρίβειες, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε εδώ αυτό το ζήτημα.
Απ' τον πίνακα πού σας στέλνουμε — πίνακας επίσημος της Ασφάλειας — προκύπτει ότι στη διάρκεια της δικτατορίας «εξερράγησαν ή τοποθετήθηκαν 174 βόμβες στην περιφέρεια της». Αν υποθέσουμε ότι στην περιοχή της χωροφυλακής έπεσαν άλλες 50-70 φτάνουμε στις 225-250 χοντρικά. Ίσως να μας πείτε ότι ο αριθμός αυτός είναι αυθαίρετος, αλλά τί να κάνουμε, ο πράκτορας μας στη χωροφυλακή δεν μπόρεσε να μας δώσει τη λίστα. Εμείς νομίζουμε ότι αν είναι ανακριβής θάναι μάλλον υπερβολικά μεγάλος, για το λόγο ότι οι συντριπτικά περισσότερες βόμβες σκάγανε στο κέντρο της Αθήνας, όπως θα διαπιστώσετε καί σεις ρίχνοντας μια ματιά στη λίστα. Ακόμη, εδώ υπάρχει το ζήτημα, που βέβαια δε θα λύσουμε εμείς, κατά πόσο οι καπνογόνες κροτίδες, που περιλαμβάνονται στη λίστα, ήταν πραγματικά δυναμικές ενέργειες, ήταν βόμβες ή απλά ένα υποκατάστατο, ένα είδος πλασματικής βόμβας, αφού ο πολιτικός στόχος τους δεν ήταν ο πραγματικός αγώνας ενάντια στη χούντα αλλά η δημιουργία εντυπώσεων, με τους καπνούς και το θόρυβο στους δυτικούς συμμάχους να επέμβουν για να ρίξουν τη χούντα. Παρ'ότι λοιπόν το ερώτημα παραμένει, υπολογίζοντας και αυτές τις κροτίδες, φτάνουμε χοντρικά στις 250 βομβιστικές ενέργειες συν την απόπειρα εκτέλεσης του Παπαδόπουλου από τον Παναγούλη. Θα παρατηρήσουμε εδώ ότι στο κείμενο μιλάμε για «βίαιες ενέργειες των αντιστασιακών οργανώσεων» κι όχι για άλλες μορφές του αντιδικτατορικού αγώνα (π.χ. παράνομες προκυρήξεις κλπ.)
Πάμε στη δημοκρατία τώρα. Ο πίνακας που σας στέλνουμε δείχνει ότι στη διάρκεια 74-75-76 έγιναν 165 ενέργειες με εκρηκτικές (στην πλειοψηφία,) ή εμπρηστικές βόμβες συν οι δύο εκτελέσεις, του σταθμάρχη της CIA Ουέλς καί του αρχιβασανιστή Μάλιου. Το 77 είχαμε 66 ενέργειες καί την ένοπλη σύγκρουση στην απόπειρα ενάντια στην AEG οπού έχασε τη ζωή του ο επαναστάτης αγωνιστής Χρ. Κασίμης. Το 78 έχουμε 38 καί το 79 άλλες 53 συν την εκτέλεση του αρχιβασανιστή Μπάμπαλη. Συνολικά δηλαδή, καί μέχρι το Γενάρη του 80 όποτε γράφτηκε το κείμενο, είχαμε 328 βίαιες ενέργειες με εκρηκτικές ομάδες, πυρήνες, οργανώσεις συν τίς 5 εκτελέσεις (μια διπλή). Από αυτές, οι 213 έχουν στόχο αντιαμερικανικό — αντιιμπεριαλιστικό. Πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή ή λίστα δεν είναι πλήρης, γιατί είναι αδύνατο να ξέρουμε όλες τίς ενέργειες πού έγιναν στο διάστημα αυτό. Βέβαια δε σταμάτησαν το 80, συνεχίστηκαν ακόμα καί στη διάρκεια του ΠΑΣΟΚ.
Ανακεφαλαιώνουμε λοιπόν: α) οι βίαιες ενέργειες στα πέντε χρόνια δημοκρατίας είναι περισσότερες κι ακόμα είναι συντριπτικά περισσότερες αν τίς συγκρίνουμε με αυτές των οργανώσεων της επαναστατικής αντίστασης ή αριστεράς. Γιατί βόμβες ρίχνανε στη δικτατορία καί κεντρώοι η δεξιοί ή μοναρχικοί β) είναι ποιοτικά ανεβασμένες γιατί ο προβληματισμός πού αναπτύσσεται, παρ' όλες τίς ελλείψεις καί αδυναμίες, στο τριπλό επίπεδο (πολιτικο-ιδεολογικο, Οργανωτικό, επιχειρησιακό) έχει σα συνέπεια: 1) να μη σκάνε βόμβες πια σε πλατείες στο Κολωνάκι ή στο Σύνταγμα σε καλάθια αχρήστων αλλά νάχουν συγκεκριμένο πολιτικό στόχο π.χ. αντιαμερικανικό ή άντικα-πιταλιστικό. 2) να μη γίνονται πια ή να γίνονται ελάχιστα, στο στιλ πού χαρακτηρίζουμε «άρπα-κόλλα» οπού ένας ή δυο αγωνιστές φτιάχνουν τη βόμβα, πάνε με αδεία χέρια, δηλαδή χωρίς Οπλισμό, χωρίς απαλλοτριωμένο μεταφορικό μέσο, τη βάζουν καί φεύγουν, όπως αυτό συνέβαινε κατά κύριο λόγο στη δικτατορία. Αντίθετα υπάρχουν πλάνα πού γίνονται μετά από συστηματική μελέτη καί μάζεμα πληροφοριών, αυτοκίνητα απαλλοτριωμένα για τη διαφυγή καί κυρίως οπλισμός για τυχόν σύγκρουση με τίς δυνάμεις καταστολής.
3) Ό παραπάνω προβληματισμός οδήγησε στη θέση ότι για νάναι πετυχημένες οι ενέργειες δε φτάνει νάναι απλά σωστός ο στόχος π.χ. αντικαπιταλιστικός ή αντιιμπε-ριαλιστικός. Κι έτσι φτάσαμε στις εκτελέσεις πουναι οι σημαντικότερες εκδηλώσεις, σε αυτή τη φάση, αυτής της παράνομης πολιτικής δραστηριότητας. Κι αυτό γιατί μ' αυτές επιτυγχάνονται απόλυτα οι στόχοι των επαναστατικών δυνάμεων πού τίς κάνουν. Δημιουργούνται πολλαπλές πολιτικές εντάσεις, σ' όλες τίς πλευρές του πολιτικού φάσματος με αρνητικές συνέπειες για τίς καθεστωτικές καί ρεφορμιστικές πολιτικές δυνάμεις, θετικές για μας αλλά καί για τα πλατύτερα λαϊκά στρώματα, χωρίς παράλληλα να υπάρχουν αρνητικές πολιτικές ή υλικές επιπτώσεις γι' αυτά. Κι η ακριβής πρόβλεψη καί το στάθμισμα αυτών των εντάσεων καί των συνεπειών τίς καθιστούν πολύ πιο δύσκολες πολιτικά βίαιες ενέργειες αλλά καί συνάμα πολύ πιο αποτελεσματικές γι' αυτό πού θέλουμε να πετύχουμε. Έτσι αποτελούν πράγματι ένα ποιοτικό ανέβασμα.
Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς δεν ισχυριζόμαστε πώς όλες αυτές οι ενέργειες (οι 329 συν 5 εκτελέσεις) ήταν πετυχημένες από τη σκοπιά των στόχων των ομάδων πού τίς έκαναν. Άλλες ήταν, άλλες μερικά, άλλες καθόλου κι άλλες ήταν καθαρά αρνητικές. Καί καλύτερα θάταν νάχαν γίνει λιγότερες αλλά καλύτερες (σ' αυτό το σημείο εκφραστήκαμε αναλυτικά στο κείμενο μας ενάντια στους εμπρησμούς των πολυκαταστημάτων πού στείλαμε τον Ιούνη του 81). Όλες αυτές όμως αποτελούν την κύρια πολιτική δραστηριότητα τον παράνομου επαναστατικού ρεύματος με σημαντικότερη εκδήλωση τίς εκτελέσεις, που δείχνει ότι η ταξική πάλη διεξάγεται σήμερα όχι μόνο με οικονομικές πολιτικές νόμιμες-ειρηνικές μορφές αλλά καί με βίαιες παράνομες. Αυτό το πολιτικό ρεύμα δεν πιστεύει ότι τα κρίσιμα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας μπορούν να βρουν λύση ειρηνική μέσα στα πλαίσια του ελεγχόμενου κοινοβουλευτισμού είτε του '74 είτε του σημερινού, και η δραστηριότητα του είναι — όπως δείξαμε — κάθε άλλο παρά αμελητέα, πολύ πιο σημαντική και ποσοτικά καί ποιοτικά, από την αντίστοιχη δράση στη διάρκεια της δικτατορίας. Αυτή την αλήθεια προσπάθησαν να κρύψουν ορισμένοι δημοσιογράφοι.
Θα παρατηρήσουμε ακόμη ότι: Από τη λίστα των δυναμικών ενεργειών στη δικτατορία, βγαίνει ότι ούτε μια βίαιη ενέργεια δεν έγινε από το ΚΚΕ ή τις Οργανώσεις του (μοίρασμα προκηρύξεων και παράνομες ειρηνικές βέβαια έγιναν). Αυτό έχει τεράστια σημασία γιατί αποδείχνει πανηγυρικά ότι αυτό που λέει το ΚΚΕ για δυναμική αντίσταση σε περίπτωση εκτροπής στο πέρασμα στο σοσιαλισμό, είναι παραμύθια της Χαλιμάς για να παραπλανάει τα μέλη του. Γιατί όταν δε χρησιμοποιείς τη βία όταν ειναι γενικότερα αποδεκτή (στη διάρκεια της δικτατορίας) αυτό σημαίνει αναπόφευκτα ότι δεν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσεις ποτέ. Καί αυτός είναι ο κύριος λόγος της νομιμοποίησης τον ΚΚΕ. Η συμπεριφορά του στη δικτατορία ήταν οι εξετάσεις που έδωσε στο κατεστημένο με απείρως μεγαλύτερη αξία γι' αυτό από οποιεσδήποτε συμφωνίες, κι έδειξε, καθώς ή παγκόσμια ιστορική πείρα δεν ανακάλυψε ακόμη κανένα ειρηνικό πέρασμα, ότι παρ' όλες τίς αριστερές δημαγωγικές κριτικές για πραγματική αλλαγή, δεν αγωνίζεται για το σοσιαλισμό, αλλά απλά για μια θέση στον ήλιο του ελεγχόμενου κοινοβουλευτισμού.
Τέλος, δυο λόγια σχετικά με την τελευταία μας απόπειρα. Η αποτυχία της ενέργειας οδηγούσε, με τρόπο κραυγαλέο, σ' ένα βασικό συμπέρασμα. Αλλά καί πάλι οι συνήθως τόσο φλύαροι δημοσιογράφοι δεν το επισήμαναν. Ασφαλώς θα ξέφυγε απ' όλους. Κι αυτό το συμπέρασμα ήταν ότι δεν είμαστε επαγγελματίες εκτελεστές. Γιατί μπορεί βέβαια ο Τζάντ να πάτησε γκάζι καί ν' απομακρύνθηκε, αλλά πριν το κάμει, ρίχτηκαν από το πλάι 2 σφαίρες, μια από το μπροστινό πλαϊνό παράθυρο καί μια από το πλαϊνό πίσω. Καί κανένας επαγγελματίας δε θ' αστοχούσε από τα πλάγια δεξιά σε μια απόσταση 1 -2 μέτρων κι ενώ το αυτοκίνητο ήταν ακίνητο. (Μπορεί βέβαια να μην αστοχούσε καί στις άλλες 3 που ρίχτηκαν από πίσω) όταν έφευγε). Αυτό αποδείχνει αντίθετα, αυτό πού λέγαμε στο δεύτερο κείμενο μας στις 26-12-75 ότι είμαστε απλοί λαϊκοί αγωνιστές που μπορούν να χτυπήσουν με σχετικά απλά μέσα καί με μια στοιχειώδη οργάνωση. Η μέχρι σήμερα πραχτική μας επαληθεύει την παραπάνω θέση μας. Η επιχειρησιακή αποτυχία κι όχι η πολιτική, της απόπειρας Τζάντ, είναι απλώς η εξαίρεση πού επιβεβαιώνει τον κανόνα. Το ωραίο βέβαια είναι ότι οι εφημερίδες είδαν την αποτυχία σαν στοιχείο του ότι είμαστε επαγγελματίες πράκτορες! Αλαλούμ και πάσης δημοσιογραφίας.
Όσον άφορα τίς συγκινητικές προσπάθειες πού κάνετε —με τα περί ήπιας κριτικής για το συνέδριο — για να υποβάλετε στους αναγνώστες την ιδέα ότι έχουμε κάποιες σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ, θα σας ρωτήσουμε απλώς: "Αν ο κάποιος δημοσιογράφος ή κάποια εφημερίδα από το γεγονός αυτού του ήπιου γράμματος έβγαζε το συμπέρασμα κι έγραφε έστω έμμεσα ότι το Π έχει διασυνδέσεις με τη 17 Ν πώς θα τους χαρακτηρίζατε; Χατζηπαπάρα καί Απογευματινή; Ακριβώς. Γι' αυτό θα σας ζητούσαμε να μη χρησιμοποιήσετε τέτοιες μέθοδες στη δημοσίευση του γράμματος μας. Αυτό το τελευταίο να μην παρθεί σαν απειλή. Τα ποντίκια δεν είναι μέσα στους στόχους μας.
Τελειώνοντας δεν μπορούμε ν' αποφύγουμε τον πειρασμό, να σας δώσουμε καί μεις μια αποκλειστικότητα. Σας δηλώνουμε υπεύθυνα ότι ή πληροφορία «συνελήφθη ο εκτελεστής της 17Ν» ελέγχεται ως ανακριβής (μπήκαμε στο παιχνίδι όπως θα λέγατε). Όλα τα συντρόφια της 17Ν χαίρουν άκρας υγείας, έχουν ακμαίο ηθικό, θα είχαν ακόμη πάρα πολλά να πουν, αλλά δεν ξεχνάνε ότι το όπλο της κριτικής δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κριτική των οπλών.
29 Μαΐου 1984 Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ


ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1981
Στη διάρκεια του 74, 75 και 76 έγιναν οι παρακάτω ενέργειες:
1. Η ομάδα «Κανάρης» ανέλαβε την ευθύνη για τη καταστροφή του αυτοκινήτου του υπουργού της χούντας Σταματελόπουλου και τον εμπρησμό 25 αυτοκινήτων ιδιοκτησίας βορειοαμερικάνων.
2. Έκρηξη στο άγαλμα του Μεταξά στη Κηφισιά, μετά από αυτό το άγαλμα ξηλώθηκε.
3. 21/4/76, έκρηξη στο υποκατάστημα της αμερικάνικης τράπεζας ΣΙΤΥ BANK στη Δροσοπούλου.
4. Κάηκε το αμερικάνικο ταχυδρομείο στο Ν. Κόσμο.
5. Βόμβα στο γραφείο του φασίστα δικηγόρου Αλφαντάκη συνηγόρου των χουντικών στις δίκες τους.
6. Έκρηξη στο πρωτοδικείο της Σανταρόζα.
7. Καταστράφηκε η αποθήκη του Άγγλου τσιφλικά Μπαίκερ στο Προκόπι.
8. Εμπρησμός 112 μεμονωμένων αυτοκινήτων ιδιοκτησίας βορειοαμερικάνων και γερμανών σε Αθήνα, θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη καί αλλού.
9. 29/4/75, εμπρηστικές βόμβες σε 8 αυτοκίνητα βορειοαμερικάνων στο λιμάνι της Ελευσίνας.
10. 20/7/75, εμπρηστικές βόμβες στην είσοδο της πλαζ του EOT στη Βούλα καί στην είσοδο της πλαζ του EOT στη Βουλιαγμένη.
11. 10/11/75, βόμβα καταστρέφει τμήμα της αποθήκης του ΠΙ-ΕΞ στη Λ. Συγγρού.
12. 29/1/76, βόμβες σε εκθέση-κατάστημα της βιομηχανίας ΠΙΤΣΟΣ.
13. 27/2/76,. βόμβες στις αμερικάνικες τράπεζες Αμέρικαν Εξπρές στην οδό Ευριπίδου καί στη Τσέης Μανχάταν στην οδό Κοραή
14. 6/3/76, εμπρηστικές βόμβες σε 6 λεωφορεία σε γκαράζ της ΕΑΣ στο Μπραχάμι.
15. 2/4/76, έκρηξη βόμβας στο κεντρικό κατάστημα της αμερικάνικης τράπεζας Αμέρικαν Εξπρές στη πλατεία Συντάγματος.
16. 10/9/76, εμπρηστική βόμβα στα γραφεία του ΣΕΒ.
17. 11/9/76, βόμβα στα γραφεία των επιχειρήσεων του Σκαλιστήρη στην οδό Καλλιρόης.
18. 14/10/76, βόμβα προξένησε σημαντικές καταστροφές σε καταστήματα της πολυεθνικής εταιρείας ΖΗΜΕΝΣ στην οδό Μι-χαλακοπούλου στα Ιλίσια καί μια σε αποθήκη της ίδιας εταιρίας στον Κηφισό.
19. 13/11/76, απόπειρα εμπρησμού μηχανημάτων καί φορτηγών αυτοκινήτων της εταιρίας ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ.
20. 13/11/76, εμπρηστική βόμβα στο ΠΙ-ΕΞ της βάσης του Ελληνικού.
21. την ίδια μέρα εμπρηστική βόμβα κατέστρεψε τη περίφραξη του κτιρίου της ασφάλειας στη Καισαριανή.
Το 1977 έγιναν οι παρακάτω ενέργειες:
1. 15/1, εμπρηστική βόμβα στο κινηματογράφο ΑΤΤΙΚΟΝ του Πειραιά, που πρόβαλε την ταινία «Επιδρομή στο Έντεμπε».
2. 12/2, βόμβα στο κινηματογράφο ΚΑΛΛΙΘΕΑ που πρόβαλε παρόμοια ταινία.
3. 20/2, βόμβα στο κινηματογράφο ΑΑΒΟΡΑ για τους παραπάνω λόγους.
4. 20/2, βόμβα στην αποθήκη προϊόντων του Στασινόπουλου στην Πειραιώς.
5. 22/2, βόμβα σε κατάστημα της ΠΕΣΙΝΕ, στα Ιλίσια.
6. 30/3, εμπρηστικές βόμβες σε 14 αυτοκίνητα βορειοαμερικάνων στη Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Καισαριανή, Ιλίσια, Κολωνάκι, Γκύζη, Νέο Κόσμο.
7. 21/4, εμπρηστικές βόμβες σε 4 αυτοκίνητα βορειοαμερικάνων στη Θεσσαλονίκη.
8. 2/5, βόμβα στο κτίριο των επιχειρήσεων του Σκαλιστήρη, στην οδό Καλλιρρόης καί απόπειρα εμπρησμού του κτιρίου των επιχειρήσεων του Μποδοσάκη, στην οδό Αμαλίας.
9. 31/5, βόμβα σε κινηματογράφο της Θεσσαλονίκης, που πρόβαλε την ταινία «Επιδρομή στο Έντεμπε».
10. 14/7, βόμβα στην ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΕΞΠΡΕΣ, στην οδό Ευριπίδου καί απόπειρα στην τράπεζα στον Πειραιά. Την ίδια μέρα τοποθετήθηκε ισχυρή εκρηκτική βόμβα σε κατάστημα για αμερικάνους ΠΙ-ΕΞ που δεν εξεράγει.
11. Τον Αύγουστο Αρμένιοι αγωνιστές τοποθέτησαν 4 εμπρηστικές βόμβες σε αυτοκίνητα βορειοαμερικάνων.
12. Την ίδια μέρα τοποθετήθηκαν άλλες 3 βόμβες σε ισάριθμα αυτοκίνητα αμερικάνων στο Καλαμάκι.
13. 18/9, βόμβα στον οργανισμό ύδρευσης στη Θεσσαλονίκη.
14. 27/9, βόμβα στο σπίτι του δήμαρχου της χούντας στην Καλλιθέα Θ. Καφίρη.
15. 8/10, εμπρηστικές βόμβες σε 3 αυτοκίνητα βορειοαμερικάνων στη Γλυφάδα καί σε άλλο ένα στην οδό Διδότου στην Αθήνα.
16. 9/10, βόμβα στη λέσχη αξιωματικών του προσωπικού των βάσεων στο Ελληνικό.
17. 19/10, βόμβα στο υποκατάστημα της τράπεζας Πίστεως στο Πασαλιμάνι.
18. Την ίδια μέρα άλλη βόμβα ρίχτηκε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
19. 20/10, βόμβα στο Γερμανικό προξενείο της Πάτρας.
20. 20/10, απόπειρα εμπρησμού των αποθηκών της AEG στου Ρέντη. Στην ενέργεια αυτή μετά από σύγκρουση με τους μπάτσους δολοφονείται ο αγωνιστής Χρήστος Κασίμης.
21. 22/10, βόμβα στο Γερμανικό προξενείο στο Ηράκλειο Κρήτης.
22. 23/10, βόμβα σε σούπερ-μάρκετ χουντικού, στο Ηράκλειο Κρήτης.
23. 25/10, καταστροφές στο ναζιστικό νεκροταφείο, στο Διόνυσο Αττικής.
24. Τις ίδιες μέρες κάηκαν 2 γερμανικά αυτοκίνητα, στην Αθήνα.
25. 15/11, βόμβα στα γραφεία της ΕΝΕΠ Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη .
26. 17/11, 2 εμπρηστικές βόμβες ρίχτηκαν στη γαλλική σχολή στην οδό Σίνα. Είχε προηγηθεί η έκδοση από τη Γαλλία στη Γερμανία του αγωνιστή-δικηγόρου Κρουασσάν.
27. 18/11, 3 εμπρηστικές βόμβες σε αμερικάνικα αυτοκίνητα στην Πάτρα.
28. Την ίδια μέρα ρίχτηκε βόμβα σε κατάστημα της AEG στην Πάτρα.
29. 20/11, βόμβες στις εγκαταστάσεις της γερμανικής ΜΠΟΣ, στην Ιερά οδό, της ΜΠΕ EM BE.
30. 23/11, βόμβα μολότωφ στο σούπερ-μάρκετ του Μαρινόπουλου, στην Ι. Δροσοπούλου.
31. Το Νοέμβρη κάηκε το αυτοκίνητο αμερικάνου υπαλλήλου της αεροπορικής βάσης στον Άραξο.
32. 11/12, καταστροφή από βόμβα του αυτοκινούμενου συνεργείου τηλεπικοινωνιών της αστυνομίας, στη Λ. Παπάγου 2, στου Ζωγράφου.
33. Τέλη Δεκέμβρη κάηκαν 2 βορειοαμερικανικά αυτοκίνητα, στη Γλυφάδα.
Το 1978 έγιναν:

18/1, 2 βόμβες στη Θεσσαλονίκη, μία στα γραφεία της ΣΙΑ καί μια στην ΕΞΠΡΕΣ.
2. 19/1, βόμβες σε 4 αυτοκίνητα βορειοαμερικανών στην Αθήνα. 3. Το Φλεβάρη κάηκε η αποθήκη του Ε. Παλατσού στο Προκόπι. Ο Παλατσός ήταν τσιράκι του Μπαίκερ.
4. Μάρτης, βόμβες ενάντια στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ καί στο φασιστικό βιβλιοπωλείο της ΕΠΕΝ.
5. Μάρτης, βόμβες σε 2 βορειοαμερικανικά αυτοκίνητα στα Τρίκαλα.
6. Την περίοδο Φλεβάρη-Μάρτη, 10 εμπρηστικές βόμβες σε ισάριθμα αυτοκίνητα βορειοαμερικάνων.
7. Τέλη Απρίλη, πυρπολήθηκε το αυτοκίνητο του εφοπλιστή Φερεντίνου, στο Φάληρο.
8. Εμπρηστική βόμβα στα γραφεία της διεύθυνσης της φοιτητικής εστίας, στη Θεσσαλονίκη.
9. 20/5, βόμβα σε αυτοκίνητο βορειοαμερικάνου στη Θεσσαλονίκη.
10. Έκρηξη βόμβας στα δικαστήρια της Αθήνας.
11. Τέλη Ιούνη, καταστράφηκε από βόμβα αυτοκίνητο βορειοαμερικάνου στο Κουκάκι.
12. 30/7, βόμβα στην είσοδο της πλαζ του EOT στον Άλιμο.
13. 1/8, βόμβες καταστρέφουν 4 λεωφορεία σε γκαράζ της ΕΑΣ, στην Ιερά οδό.
14. 23/9, εκρηκτική βόμβα στα δικαστήρια του Πύργου Ηλείας.
15. 10/10, βόμβα σε βορειοαμερικανικό αυτοκίνητο στου Γκύζη.
16. 24/10, βόμβες σε έκθεση της AEG καί στο μηχανοκίνητο της χωροφυλακής στη Θεσσαλονίκη.
17. 17/11, βόμβες στις εγκαταστάσεις της ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ καί σε ένα αυτοκίνητο της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη.
18. 17/11, βόμβα στα γραφεία της οργάνωσης Απομάχων Αμερικάνων Αξιωματικών στη Θεσσαλονίκη.
Το 1979 έγιναν:
1. 4/1, βόμβα στο αυτοκίνητο του αξιωματικού Κ. Μάνου στο Γαλάτσι.
2. 14/1, βόμβα στα γραφεία του δικηγόρου καί βουλευτή της ΝΔ Φράγγου στα Σπάτα,
3. 14/1, βόμβα σε περιπολικό έξω από το ΙΣΤ' αστ. τμήμα στη Δροσοπούλου.
4. 17/1, βόμβα στο αυτοκίνητο του χουντικού δημάρχου στην Κάλυμνο.
5. 31/1, 5 εμπρηστικές βόμβες σε ισάριθμα λεωφορεία σε γκαράζ της ΕΑΣ στις Τρεις Γέφυρες.
6. 5/2, βόμβα στο κοσμηματοπωλείο του Ζολώτα στην Πανεπιστημίου.
7. Την ίδια μέρα βόμβα σε εργοστάσιο καί έκθεση επίπλων στα Λιόσια.
8. Το Φλεβάρη κάηκε το αυτοκίνητο υπαλλήλου της αγγλικής πρεσβείας στην Κυψέλη.
9. 10/3, βόμβες σε 2 Λεωφορεία στην οδό Λένορμαν στο Μεταξουργείο.
10. 19/3, εμπρηστικές βόμβες σε 4 λεωφορεία της εταιρείας ΑΖΓΑ.
11. 17/4, βόμβα στο Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων.
12. 21/4, βόμβα στην αντιπροσωπεία της LACOSTE.
13. 22/4, βόμβα στην εισαγγελεία ανηλίκων της Αθήνας καί στο φασιστικό βιβλιοπωλείο στην Ιπποκράτους.
14. 22/4, βόμβα στο αυτοκίνητο συνταγματάρχη συνεργάτη της χούντας στην Καλαμάτα.
15. 27/4, ολική καταστροφή από βόμβα της οικ. εφορίας στη Ν. Ιωνία.
16. 1/5, εμπρηστική βόμβα στο εμπορικο-βιομηχανικό επιμελητήριο.
17. 2/5 εμπρηστική βόμβα στην Αγροτική Τράπεζα.
18. 12/5, βόμβα στην αίθουσα του εργατοδικείου στην Ομόνοια.
19. 1/6, εμπρηστική βόμβα στην Επιθεώρηση Εργασίας στην Ν. Ιωνία.
20. 3/6, βόμβα στο κτίριο του Εθνικού Οργανισμού Καπνού στην Καποδιστρίου.
21. Απόπειρα εμπρησμού της αποθήκης καυσίμων της χωροφυλακής στη Κηφισιά.
22. 7/7, βόμβα στην αποθήκη του εργοστασίου Καλλιθέας του Πετζετάκη.
23. 12/7, βόμβα στο κτίριο της Α.Ε. «Αερολιμήν Αθηνών» που κατασκευάζει το αεροδρόμιο στα Σπάτα.
24. 26/7, βόμβα στο κτίριο υπ. παιδείας στη Συγγρού.
25. 10/8, δύο βόμβες στο κτίριο ΟΑΣ.
26. 22/9, εμπρηστική βόμβα στο αυτοκίνητο του Τόγια που παραχώρησε το οικόπεδο για να γίνει χαβούζα στην Κόρινθο.
27. 3/10, εμπρηστικές βόμβες σε 2 αυτοκίνητα Αμερικάνων στη Ν. Σμύρνη καί τα Βριλήσια.
28. Εμπρηστική βόμβα σε λεωφορεία της ΕΑΣ στην Πανεπιστημιούπολη.
29. 10/10, τρεις εμπρηστικές βόμβες σε αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ.
30. Τρεις βόμβες στη Θεσσαλονίκη, μια στο κινηματογράφο που θα γινόταν συγκέντρωση των φασιστών, μια στα γραφεία της «Ελληνικής Αμνηστίας» καί μια στα γραφεία φασίστα δικηγόρου.
31. Βόμβα σε αυτοκίνητο της AEG στη θεσσαλονίκη.
32. 14/11, βόμβα στο αυτοκίνητο του προέδρου του ΣΕΒ Κυρια-ζή στο Κολωνάκι.
33. 15/11, βόμβα στο αυτοκίνητο αξιωματικού σε αποστρατεία, μέλους της ΑΕ Αερολιμήν Αθηνών
34. 17/11, βόμβα καταστρέφει την αποθήκη εταιρίας, που κατασκευάζει τις εγκαταστάσεις, που θα εγκατασταθεί ο Η Υ του Πολυτεχνείου στου Ζωγράφου.
35. 24/11, εμπρηστική βόμβα στα γραφεία της παραπάνω εταιρείας .
36. 12/12, βόμβα σε αυτοκίνητο υπαλλήλου της βάσης του Ελληνικού στην Καλλιθέα.
37. Πυρπολήθηκε το εξοχικό σπίτι του Βαρούδη, διευθυντή της εφημερίδας «Πατρίς» του Πύργου.
38. 14/12, βόμβα στο αυτοκίνητο του Βαρούδη.
Το 1980 έγιναν:
1. 21/1 εμπρηστική βόμβα στο αυτοκίνητο του καθηγητή του Χημείου Βασιλειάδη.
2. 30/1, βόμβα στο νέο δικαστικό μέγαρο στη θεσσαλονίκη.
3. 31/1, εμπρηστική βόμβα στο ξενοδοχείο Πρέζιντεντ.
4. Εμπρηστική βόμβα στο ΑΠ 882 αυτοκίνητο της αστυνομίας.
5. 12/2, βόμβα στη βιοτεχνία ΠΕΡΛΑ.
6. 15/2, απόπειρα εμπρησμού κτιρίου της χωροφυλακής στη Θεσσαλονίκη.
7. 19/12, ολική καταστροφή των «Μινιόν» καί «Κατράντζος».
8. 24/12, βόμβα στο μπαρ BOPYS που συχνάζουν βορειοα-μερικάνοι καί 4 εμπρηστικές σε αυτοκίνητα βορειοαμερικάνων στη Γλυφάδα.
Το 1981 έγιναν;
1. 20/1, δύο εμπρηστικές σε γραφεία της ΔΕΗ, μια στους Αγ. Ανάργυρους καί μια στα Ιλίσσια.
2. 5/2, βόμβα στον ΟΑΕΔ στο Μοσχάτο.
3. 9/2, βόμβα σε αποθήκη της ΝΕΣΤΛΕ στο Περιστέρι.
4. 11/2, βόμβα στο άγαλμα του Κωνσταντίνου στο Π. Άρεως καί στο φασιστικό βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψις» στην Ιπποκράτους.
5. 12/2, καταστράφηκε από βόμβα το αυτοκίνητο του πρώην αξιωματικού της Χωροφυλακής, προσωπάρχη της Βάλκαν Έξπορτ Καραυγουστή στη Θεσσαλονίκη.
6. 12/2, βόμβα στα γραφείο της ΒΕΟ στα Λιόσια καί άλλη στα γραφεία της ΝΔ στην Κάνιγγος.
7. 12/2, βόμβα σε λεωφορείο της σχολικής επιχείρησης «Βυζάντιο», στον Καρρέα.
8. 3/3, βόμβα στο πατάρι του Μαρινόπουλου, Πανεπιστημίου καί Πατησίων.
9. Την ίδια μέρα τοποθετούνται 2 βόμβες στο αυτοκίνητο του εκδότη της Βραδυνής καί στο αυτοκίνητο του αρχισυντάκτη της Ακρόπολης Σκουντριδάκη.
10. 20/3, δύο βόμβες σε αυτοκίνητα διπλωματών της ΕΣΣΔ.
11. 4/4, έξι εμπρηστικές σε αυτοκίνητα Αμερικάνων στα Ιλίσια, Ν. Σμύρνη, Αργυρούπολη, Ελληνικό, Π. Φάληρο.
12. 18/4, βόμβες στην Ιονική καί Λαϊκή στην Ιπποκράτους.
13. 24/4, δύο βόμβες στις αντιπροσωπείες ΖΗΜΕΝΣ καί AEG.
14. 1/5, βόμβα στο αυτοκίνητο του γυναικολόγου κλινικάρχη Ι. Σκληρού στα Λιόσσια.
15. 3/5, ανατινάχθηκε το αυτοκίνητο ΔΣ 3-214 του α γραμματέα της αμερ. Πρεσβείας.
16. Την ίδια μέρα τοποθετούνται βόμβες στις γραμμές του τραίνου που χρησιμοποιούν οι πολυεθνικές ΕΘΥΑ καί ESSOPAPPAS, καί στο αυτοκίνητο του υπεύθυνου δημ. σχέσεων της ΕΘΥΛ.
17. Τέσσερις βόμβες σε άντρα της αστυνομίας, στην αγορανομία, στην υποδ. τροχαίας χωροφυλακής, στην αστυνομία αλλοδαπών καί στο κτίριο της Λ. Συγγρού.
18. 16/5, βόμβες στο σούπερ μάρκετ Βερόπουλου στο Περιστέρι καί Βασιλόπουλος στο Ψυχικό.
19. 19/5, βόμβα σε λεωφορείο της GRUNDIK στο Παγκράτι.
20. Την ίδια μέρα βόμβα σε κατάστημα της AEG στη Βουλιαγμένης 303.
21. 25/5, βόμβα σε αυτοκίνητο αμερικανίδας υπαξιωματικού στο Ελληνικό.
22. Καταστράφηκαν από ισχυρότατη έκρηξη τα γραφεία του Βρετανικού Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη.