Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοίδης, για να θάψει τη 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

1985-02-21 Μομφεράτος

Να χτυπήσουμε τους φασίστες πράκτορες της CIA στο χώρο του τύπου που κοροϊδεύουν, δηλητηριάζουν και εξαπατούν καθημερινά τον Ελληνικό Λαό.
Είναι κοινά παραδεκτό ότι ο τύπος σήμερα είναι ένα από τα κυριότερα στηρίγματα τον κοινωνικού καθεστώτος της εξάρτησης, τον καπιταλισμού, των πελώριων σκανδάλων εξάρτησης τύπου μπανανίας καί των προβληματικών. Το ότι όμως φτάνει στο σημείο να κάνει το άσπρο-μαύρο με τα ψέματα και τίς αποσιωπήσεις είναι ίσως λιγότερο ορατό στις πλατιές μάζες, θα ασχοληθούμε λοιπόν με μερικά από τα χοντρά πρόσφατα φαινόμενα παραπληροφόρησης, συστηματικής διαστρέβλωσης της αλήθειας, αποπροσανατολισμού και εξαπάτησης τον λαού για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας λούμπεν μεγαλοαστικής τάξης.
Στις 20 Νοέμβρη πέσανε 6 βόμβες στο κέντρο της Αθήνας σε πολυσύχναστα σημεία χωρίς συγκεκριμένους ορατούς στόχους. Οι πάντες μέσα στον τύπο κατάλαβαν από ποιόν ρίχτηκαν κι άλλοι πάλι γνώριζαν από πρώτο χέρι. Περιμένει κανείς να βρει σε κάποια εφημερίδα το δράστη; Τί αφέλεια. Όχι μόνο δεν τον βλέπει, όχι μόνο κανείς δε μιλάει για τη CIA, αλλά αντίθετα, μιλάνε για την άκρα αριστερά που ήταν ένας από τους πολιτικούς στόχους των βομβών. Όλες οι φυλλάδες εκμεταλλευόμενες την ευκαιρία των 6 βομβών της CIA, αρχίζουν να μιλάνε κυρίως και περισσότεροι για τίς παλιότερες αριστερής προέλευσης παρά για τίς 6 τωρινές.
Έτσι από αυτή τη στιγμή αρχίζει ν' αναπτύσσεται μια προκάτ φιλολογία από όλο τον τύπο, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα κλίμα δήθεν αναρχίας, «τρομοκρατίας» για να μπορέσει σε αμέσους δεύτερη θέση να μπει σε εφαρμογή το πλάνο που πρόκρινε αυτός ακριβώς που 'βαλε τίς βόμβες, δηλαδή ή CIA. Ή παραπληροφόρηση, ή διαστρέβλωση των γεγονότων, ή απόκρυψη της αλήθειας είναι πλήρης.
Ποια είναι ή αλήθεια; Τίς βόμβες τίς έβαλε ή CIA για γενικότερους πολιτικούς λόγους αλλά και ειδικούς συγκεκριμένους. Οι γενικότεροι δεν είναι βέβαια ή αποσταθεροποίηση αφού τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ δε θίγονται από το ΠΑΣΟΚ, αντίθετα μάλιστα τα γενικότερα μακροχρόνια στρατηγικά εξυπηρετούνται κατά τον καλύτερο τρόπο. Ό στόχος είναι απλά ή άσκηση πίεσης κι ο εκβιασμός για την ευθυγράμμιση του ΠΑΣΟΚ με τίς ΗΠΑ σε ορισμένα δευτερεύοντα επιμέρους ζητήματα οπού υπάρχουν ορισμένες διαφωνίες και ή προειδοποίηση ότι αν δεν ενδώσει μπορεί να συνεχιστούν οι βόμβες με συνέπεια να χάσει ενδεχόμενα τίς εκλογές. Ακόμη ή δημιουργία κάποιου κλίματος ανασφάλειας πούναι αναγκαίο, για να μπορέσουν να ξαναλειτουργήσουν τα διάφορα διλήμματα τύπου «Καραμανλής ή τάνκς». Αυτά είναι αναγκαία γιατί από τη μια οδηγούν το ΠΑΣΟΚ στο να εκλέξει Πρόεδρο τον Καραμανλή κι από την άλλη στέλνουν τους οριακούς -ψηφοφόρους του κέντρου προς τα δεξιά και τους οριακούς της αριστεράς άλλου, αφού ή καλλιέργεια της φιλολογίας περί αναρχίας και τρομοκρατίας και ή εφαρμογή πλάνου καταστολής της άκρας αριστεράς επηρεάζει αρνητικά όχι βέβαια τίς μερικές εκατοντάδες αναρχικούς αλλά τίς δεκάδες ως εκατοντάδες χιλιάδες της ευρύτερης ή ανένταχτης αριστεράς πούναι ευαίσθητοι σε θέματα καταστολής και δημοκρατικών ελευθεριών.
Απώτερος πολιτικός στόχος όχι ή αποσταθεροποίηση αλλά αντίθετα και κύρια να εξαναγκαστεί το ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει Καραμανλή — πράγμα στο όποιο έσπευσε να ενδώσει χωρίς χρονοτριβή — και να αποψιλωθεί από τους οριακούς ψηφοφόρους, κεντρώους και αριστερούς, με στόχο μια ακόμη πιο δεξιά και πιο αδύναμη κοινοβουλευτικά κυβέρνηση. Αυτή τη μείζονα επιχείρηση χειραγώγησης του λαού κι έπηρεασμού των δύο εκλογικών αναμετρήσεων από τα κέντρα τον ιμπεριαλισμού όχι μόνο καμιά εφημερίδα δεν την αποκάλυψε, αλλά αντίθετα όλες, με εξαίρεση μόνο μια, έσπευσαν αμέσως μετά τίς βόμβες να υπακούσουν στην προσταγή, καλλιεργώντας ξανά το γνωστό τροπάρι τον δήθεν υπερκομματικού και κοινά αποδεκτού Καραμανλή.
Πέρα όμως από τους παραπάνω στόχους, υπάρχουν και ειδικοί συγκεκριμένοι στόχοι πού επιδιώκονται με τίς βόμβες. Κι αυτοί είναι το ένοπλο λαϊκό επαναστατικό κίνημα και ειδικά ή !7Ν. Έτσι σήμερα πια και με πρόφαση τίς βόμβες της CIA, μπήκε σ' εφαρμογή το πλάνο πούχε ζητήσει πέρσι ο Στέρνς από το Σκουλαρίκη, αμέσως μετά τη δίκαιη εκτέλεση τον πράκτορα της DIA Τσάντες. 1) Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες με μόνο στόχο τη 17 Ν, όπως άλλωστε αυτό ομολογείται ανοιχτά σήμερα κι όχι τους βομβιστές της 20 Νοέμβρη, 2) Συγκεκριμένο πλάνο καταστολής των νόμιμων οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς με συλλήψεις και παραπομπές σε δίκες με βαριές κατηγορίες, πιστεύοντας ότι έτσι θα φτάσουν στη 17 Ν.
Αυτό το πλάνο πήγαν να εφαρμόσουν σπασμωδικά, πιάνοντας την πρόφαση του Κάραβελ από τα μαλλιά ή αστυνομία και ή δικαιοσύνη, με τίς μαζικές συλλήψεις και παραπομπές, αποδείχνοντας έτσι ότι βρίσκονται τελείως κάτω από τίς διαταγές της CIA και είναι απλά εκτελεστικά της όργανα. Το ότι κάνανε πίσω και το αναβάλανε χρονικά οφείλεται σε σκέψεις προεκλογικές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και δεν αναιρεί τα παραπάνω.
Για νάμαστε όμως δίκαιοι με τίς βόμβες της 20 Νοέμβρη πρέπει να ομολογήσουμε ότι στο 3ο σημείο τον πλάνου της CIA το ΠΑΣΟΚ ενέδωσε χωρίς καν να χρειαστεί αύτη την πίεση. Επέτρεψε οι ομάδες πρακτορων-φονιάδων της CIA με εγκληματική προϋπηρεσία από το Βιετνάμ μέχρι το Σαλβαδόρ να αλωνίζουν την Αθήνα με θωρακισμένα αυτοκίνητα με ελληνικούς αριθμούς, για να βρουν τη 17Ν. Να υποκαταστούν έτσι την Ελληνική Αστυνομία, να δρουν ανεξέλεγκτα, να κάνουν έρευνες σε σπίτια, να κάνουν συλλήψεις όπως αυτή τον περασμένου Μάρτη του δήθεν "Αραβα τρομοκράτη, όχι μόνο χωρίς να ειδοποιούν τίς ελληνικές αρχές αλλά έχοντας επιπλέον μαζί τους και κάτω από τίς διαταγές τους έλληνες πράκτορες της ΚΥΠ και της αστυνομίας, σα να είναι ή Ελλάδα αποικία των ΗΠΑ. Πλήρης καταπάτηση της κυριαρχίας τον κράτους στο ελληνικό έδαφος, πλήρης εξευτελισμός, πλήρης δουλικότητα. Αυτή είναι ή εθνική ανεξαρτησία, το «έξω οι Αμερικάνοι». Κι ακόμα πιο πέρα έφτασε στο σημείο να καλύψει το ξεβράκωμά του, κοροϊδεύοντας το λαό μέσω τον τύπον ότι δήθεν απέλασε τον αρχηγό της CIA, ενώ στην πραγματικότητα αυτός έφυγε για λίγο απλά επειδή μετά την επιχείρηση σύλληψης του Άραβα «τρομοκράτη» είχε «καεί» και ξαναγύρισε στην Αθήνα για να συνεχίσει ανενόχλητος το έργο της καθοδήγησης των επαγγελματιών πρακτορων-φονιάδων της CIA.
Για να μπορέσουν όμως να εφαρμόσουν τα παραπάνω πρέπει να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα. Αυτή είναι ή δουλειά των πρακτόρων της CIA μέσα στο χώρο του τύπον. Αναλαμβάνουν με πηχιαίους τίτλους (φουντώνει ή αναρχία) να μεγαλοποιή-σονν τα γεγονότα τον Κάραβελ, των Εξαρχείων (βρέθηκαν — δήθεν — 30 μολότωφ στα γραφεία, καθοδηγούσε ο γνωστός τρομοκράτης Πόλε) να δημιουργήσουν στην κοινή γνώμη την εντύπωση, από τη μια ότι ή Αθήνα αναρχοκρατείται κι από την άλλη κάνοντας τη σκόπιμη σύγχυση των έξι βομβών της CIA στις 20 Νοέμβρη με τίς παλιότερες ακροαριστερής προέλευσης ακόμα και όταν κάνουν δήθεν διάκριση, να περάσουν την ξενόφερτη από τη CIA και την ΕΟΚ και έξω από την ελληνική πραγματικότητα έννοια της «τρομοκρατίας». Γιατί στην Ελλάδα ή τρομοκρατία έχει ταυτιστεί για τον ελληνικό λαό, είτε με τη δράση τον φασιστικού μηχανισμού, κρατικού και παρακρατικού (βία-νοθεία 61-65, πραξικόπημα 67, Πολυτεχνείο 73, ΜΑΤ 75, 76, Πολυτεχνείο 80, ΜΑΤ-ΜΕΑ 84 στα Εξάρχεια, βόμβες στους κινηματογράφους) είτε με τη δράση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού (65, 67 Κυπριακό, βόμβες της 20η Νοέμβρη, επεμβάσεις στον τρίτο κόσμο). Κι από την άλλη τρομοκρατία δεν είναι οποιαδήποτε εξάσκηση βίας, αλλά μόνο αυτή πού γίνεται με κύριο στόχο τον εκφοβισμό πλατύτερων Λαϊκών στρωμάτων. Και αυτό γίνεται μόνο με τα παραπάνω και τίς τυφλές βόμβες στην Ακαδημίας, πέρσι στα περίπτερα και παλιότερα στους κινηματογράφους. Κανείς όμως από τον ελληνικό λαό δεν τρομοκρατείται όταν εκτελείται δίκαια ο βασανιστής και άρα τρομοκράτης του λαού Μάλλιος, ο αρχηγός της CIA και άρα τρομοκράτης τον λαού Γουέλς ή ο πράκτορας της DIA Τσάντες ή ο υποδιοικητής τον κατεξοχήν τρομοκρατικού σώματος του λαού, των λαομίσητων ΜΑΤ και ΜΕΑ, παρά μόνο οι όμοιοι τους, δηλαδή οι πράκτορες της CIA κι οι αρχηγοί των αρχιτρομοκρατικών σωμάτων των μπάτσων των ΜΑΤ και ΜΕΑ. Κανένα όμως τμήμα του ελληνικού λαού δεν τρομοκρατείται. Έτσι λοιπόν ή επαναστατική λαϊκή δράση της 17Ν για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή εξουσία και σοσιαλισμό κι οι δίκαιες ένοπλες αντάρτικες ενέργειες ενάντια στη CIA και τους ντόπιους πράκτορες της, πρέπει να μετονομαστούν σε «τρομοκρατία».
Αυτό το ρόλο ανέλαβαν κύρια οι δεξιές εφημερίδες και σε ορισμένα σημεία μερικές δημοκρατικές, Ανάμεσα στις δεξιές η Απογευματινή υπήρξε το πρώτο βιολί, ρίχνοντας τον τόνο για όλες τίς άλλες. Ή εφημερίδα αυτή, εκτός από τα παραπάνω και το γενικότερο αποπροσανατολισμό, είναι γνωστή στο πανελλήνιο για τίς ιδιαίτερες επιδόσεις της στην προσπάθεια συστηματικής αποβλάκωσης και αποχαύνωσης των πιο καθυστερημένων τμημάτων του λαού, προβάλλοντας τα διάφορα αισθηματικά σκάνδαλα, τίς ημίγυμνες, καλλιεργώντας τα πιο χυδαία και χαμηλά ένστικτα του. Έκδοτης και κύριος μέτοχος της "Α" ο φασίστας Μομφεράτος, υπουργός της χούντας, πού έγινε ιδιοκτήτης της "Α" με χρήματα της CIA. Έτσι βλέπουμε τη CIA να αγοράζει μια εφημερίδα — αυτή πού της ταιριάζει — για να μπορεί να ελέγχει την πληροφόρηση. Να χρησιμοποιεί γι αυτό ένα φασίστα υπουργό της χούντας πού αντί να βρίσκεται στη φυλακή, αφού σαν υπουργός είναι συνυπεύθυνος για τα εγκλήματα της, φτάνει στο σημείο νάχει το θράσος να θέλει να χειραγωγεί το λαό, αφού πέρα από την εφημερίδα τον, με τη μεγάλη δύναμη πού διαθέτει σαν πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιου Τύπου, περνάει τα διάφορα ξένα εμπιστευτικά κι απόρρητα έντυπα του δυτικού ιμπεριαλισμού και στους άλλους ιδιοκτήτες. Κι έτσι ρίχνει τη γραμμή σε όλο τον τύπο για όλα τα θεμελιώδη ζητήματα από την αγορά του αιώνα, τις προβληματικές και την εκλογή του Καραμανλή μέχρι την «τρομοκρατία». Ακόμη βλέπουμε, πώς ένας φασίστας-χουντικός έχει μεταμορφωθεί σε δημοκράτη, σε έναν από τους κύριους εκπροσώπους στο χώρο του τύπου, της Ν. Δημοκρατίας, δείχνοντας μας πώς οι πιο επικίνδυνοι κι έξυπνοι φασίστες βρίσκονται μέσα στη Ν. Δημοκρατία, γίνονται δεκτοί με επίσημες ανακοινώσεις από τον Καραμανλή, κι όχι στην ΕΠΕΝ. Αυτή ή μεταμόρφωση των χουντικών σε δημοκράτες έχει γίνει σ' όλους τους χώρους, στρατό, αστυνομία, δικαιοσύνη, Δημόσιο, τύπο κλπ.
Αποφασίσαμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε τον τόπο από το φασιστικό κάθαρμα, πράκτορα της CIA, χουντικό υπουργό Μομφεράτο, ιδιοκτήτη με χρήματα της CIA της Απογευματινής, πού όντας στην υπηρεσία τον αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, τον κύριου εχθρού του ελληνικού λαού, κοροϊδεύει, ψευδολογεί, δηλητηριάζει κι εξαπατεί καθημερινά το λαό, με σκοπό την πολιτική χειραγώγηση του. Ό κύριος αυτός έχοντας απόλυτη συνείδηση τον εγκληματικού του ρόλου και της φύσης της δουλειάς τον, όχι μόνο φυλάγεται από γορίλα σωματοφύλακα αλλά οπλοφορεί συνέχεια.
Όσον αφορά αυτούς πού θα μας κατηγορήσουν ότι εν όψει των εκλογών βάζουμε εμπόδια στην αλλαγή κι έτσι παίζουμε το παιγνίδι της δεξιάς, θα τους απαντήσουμε: στις εκλογές δεν παίζεται το μέλλον της αλλαγής. Αυτή θάφτηκε προ πολλού. Στις εκλογές, γίνεται απλά επιλογή ανάμεσα σε δυο δεξιές πολιτικές διαχείρισης του συστήματος. Κι η δήλωση του Φλωράκη ότι ο εκλογικός νόμος οδηγεί το ΚΚΕ σε επανεκτίμηση της αλλαγής μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει, λες κι η απλή αναλογική θα αλλοίωνε αναδρομικά το ταξικό περιεχόμενο της τρίχρονης κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής τον ΠΑΣΟΚ και θα πηγαίναμε για σοσιαλισμό. Και δείχνει ακόμη ανάγλυφα ότι το μόνο που ενδιαφέρει το ΚΚΕ είναι οι έδρες στο κοινοβούλιο κι όχι ο σοσιαλισμός.
Αυτό πούναι διαφορετικό σήμερα, είναι ότι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε να ξεκαθαρίσει τους πραγματικούς σκοπούς τον, με την επιλογή του Καραμανλή για Πρόεδρο. Γιατί μέχρι σήμερα δικαιολογούσε τη γραμμή τον, λέγοντας ανάμεσα στ' αλλά ότι δεν εφάρμοζε το αντιιμπεριαλιστικό - αντιμονοπωλιακό του πρόγραμμα για να μην έρθει σε σύγκρουση με τον Πρόεδρο. Από τη στιγμή λοιπόν πού προτείνει τον Καραμανλή για πρόεδρο, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει καμιά πρόθεση για αλλαγή, ότι παραιτείται από αυτή, κι αυτοξεσκεπάζεται από μόνο του στα μάτια τον λαού. Γιατί Ο Καραμανλής είναι Ο κύριος στυλοβάτης τόσο της αμερικανοκρατίας στη χώρα μας όσο και της ντόπιας λούμπεν μεγαλοαστικής τάξης που δε δίστασε, καταληστεύοντας τον ελληνικό λαό με εκατοντάδες δίς και πολλαπλασιάζοντας την ιδιωτική της περιουσία στο εξωτερικό να φουντάρει την ελληνική βιομηχανία. Το ζήτημα της εκλογής του Καραμανλή είναι το κεντρικό ζήτημα πού ξεγυμνώνει κι αποκαλύπτει το πραγματικό ταξικό περιεχόμενο και την πολιτική φύση όλων των κομμάτων, τον τύπου, Οργανώσεων, προσώπων. Όποιος προτείνει σήμερα Καραμανλή είναι υπέρ της συντήρησης και διαιώνισης τον κοινωνικού καθεστώτος εξάρτησης και των πελώριων οικονομικών σκανδάλων σε βάρος του λαού, ανεξάρτητα από το πώς αυτοτιτλοφορείται. Καί σημαίνει ότι δε θέλει καμιά αλλαγή στην ελληνική κοινωνία.
Τρία χρόνια ΠΑΣΟΚ απέδειξαν περίτρανα, ότι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων μέσα από το κοινοβουλευτικό σύστημα δεν οδηγεί πουθενά, ή μάλλον οδηγεί στη διαιώνιση της εξάρτησης και του καπιταλισμού με τα πελώρια σκάνδαλα.
Απέδειξαν ότι ο ρεφορμισμός, όχι μόνο είναι καταδικασμένος, αλλά ότι ή πρακτική του μεταμορφώνει αναπόδραστα στα μάτια του λαού, τους αφελείς, καλοπροαίρετους, από καθέδρας σοσιαλιστές, σε χυδαίους πολιτικάντηδες, πού ξεπούλησαν μέσα στη Βουλή όλες τους τις αρχές και τα συμβόλαια με το λαό κάνοντας τα πλακάκια με τους εχθρούς του, με τους αμερικανούς και δυτικούς ιμπεριαλιστές, υπογράφοντας τη συμφωνία παραμονής των βάσεων, την αγορά του αιώνα, παραμένοντας στην ΕΟΚ, κρατώντας το φάκελο της προδοσίας της Κύπρου κλειστό, ξεπουλώντας το Κυπριακό. Με τους μεγαλοαπατεώνες της ντόπιας λούμπεν μεγαλοαστικής τάξης, μη προχωρώντας στη μονή κοινωνικά δίκαιη λύση, πού ανταποκρίνεται στο λαϊκό αίσθημα και θα δημιουργούσε συναίνεση, την κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση των προβληματικών, αφού ο διαχειριστικός έλεγχος είναι κοροϊδία, η δικαιοσύνη τους αθωώνει και τα χρήματα πούχουν κλέψει ξεπερνάνε την αξία των μετοχών τους. Όλες οι άλλες λύσεις δείχνουν καθαρά ότι τάχουν κάνει πλακάκια. Με τον κύριο πολιτικό φορέα των παράπάνω τη Ν. Δημοκρατία, με την οποία έχουν συμφωνήσει να κουκουλώσουν την πολιτική της ευθύνη για το ότι με την οικονομική πολιτική της από το 74 μέχρι το 81 και με τη καταλήστευση των εκατοντάδων δις από τους μεγαλοαπατεώνες βιομηχάνους, αντί να εκσυγχρονιστεί ο τεχνολογικός εξοπλισμός της βιομηχανίας και να γίνουν έτσι τα ελληνικά προϊόντα πιο ανταγωνιστικά, άνοιξε μια διαδικασία αποβιομηχανοποίησης, μετατροπής της Ελλάδας σε πλαζ της Δύσης, σε πελώριο ξενοδοχείο, πού θα εξαρτάται, ακόμη και για τα είδη πρώτης ανάγκης, από τίς εισαγωγές, δηλαδή τα δάνεια των Δυτικών τραπεζών. Και τέλος με τον ουσιαστικό ηγέτη κι αρχηγό της δεξιάς πού σαν τέτοιος είναι ο κύριος πολιτικά υπεύθυνος όλων των πάρα πάνω εγκληματικών ενεργειών σε βάρος τον λαού, τον Καραμανλή.
Να αποκαλύψουμε το ρόλο τον τύπου στον αποπροσανατολισμό, την παραπλάνηση, την εξαπάτηση και τη χειραγώγηση του λαού.
Να ξεσκεπάσουμε και να χτυπήσουμε τους πράκτορες της CIA και των μπάτσων μέσα στον τύπο.
Για τη Λαϊκή Εξουσία και το Σοσιαλισμό.
   Ο Αγώνας συνεχίζεται. 
  Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ