Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοίδης, για να θάψει τη 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

1985-09-21 Κρυστάλλης

Ε.Ο. 17 Νοέμβρη Αθήνα
21-9-85
Ανακοίνωση
Ανάμεσα στα διάφορα κείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι του χαφιέ Κρυστάλη, υπήρχε και μια δήθεν «αλληλογραφία-κριτική» κάποιας οργάνωσης «Αντιστρατιωτική Πάλη» που υποστηρίζει ότι εκτέλεσε τον Αθανασιάδη. Με πρόσχημα αυτή τη δήθεν «κριτική» το όνομα της «17Ν», η δραστηριότητα της και κυρίως η δίκαια εκτέλεση του πράκτορα της CIA στο χώρο του τύπου Μομφεράτου, μπλέχτηκαν μ' αυτή την υπόθεση και τροφοδοτούν καθημερινά διάφορα φανταστικά σενάρια.
Στην αρχή, και επειδή ήταν ολοφάνερο ότι πρόκειται για πλαστό ασφαλίτικο κείμενο για να μας μπλέξουν και μας, σκεφτήκαμε να σιωπήσουμε, πιστεύοντας ότι οι δημοσιογράφοι θάκαναν τη δουλειά τους και θα το κατάγγελναν σαν τέτοιο. Πέρασαν όμως τόσες μέρες κι οι περισσότεροι —και μιλάμε γι' αυτούς των λεγόμενων δημοκρατικών εφημερίδων— όχι μόνο κάνουν το κορόιδο ασχολούμενοι με τελείως δευτερεύουσες σάλτσες, αλλά μερικοί επιπλέον λειτουργώντας σαν επίσημοι εκπρόσωποι της ασφάλειας στις εφημερίδες, το αναλύουν παίρνοντας το σαν γνήσιο. Έτσι γίνεται πια επιταχτικό να πάρουμε καθαρή θέση.
1. Το κείμενο αυτό «κριτική-αλληλογραφία» με τη «17Ν» είναι γραμμένο από τους ασφαλίτες. Αν τόγραψε η Ασφάλεια ή η ΚΥΠ ή η CIA ή όλοι μαζί σε συνεργασία, έχει μόνο δευτερεύουσα σημασία, κι ας το βρούνε αυτοί. Σημασία έχει ότι ουδέποτε εμείς κάναμε κριτική στην ομάδα «Αντιστρατιωτική Πάλη» για την εκτέλεση Αθανασιάδη, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν γνωρίζουμε μια τέτοια ομάδα που νάχει εκτελέσει τον Αθανασιάδη, σ' όλο το φάσμα της επαναστατικής αριστεράς. Θυμίζουμε εδώ ότι η δήθεν προκήρυξη διεκδίκησης της εκτέλεσης Αθανασιάδη δεν αφέθηκε στο χώρο την ώρα της εκτέλεσης στη Βραδυνή, όπως γράφουν τώρα δημοσιογράφοι επαναλαμβάνοντας ότι τους λένε οι μπάτσοι, αλλά δύο μέρες μετά. Και τότε όλοι την είχαν θεωρήσει πλαστή. Εμείς πάντως επαναλαμβάνουμε: Δεν υπάρχει ομάδα «Αντιστρατιωτική Πάλη» που νάχει εκτελέσει τον Αθανασιάδη σ' όλο το χώρο της επαναστατικής αριστεράς και κανένας σ' αυτό τον πολιτικό χώρο δεν έχει διεκδικήσει ποτέ την εκτέλεση Αθανασιάδη. Κατά συνέπεια δε θα μπορούσε να υπάρξει και «αλληλογραφία» από μια ανύπαρκτη ομάδα.
2. Αυτοί που γράψανε το κείμενο αυτό «αλληλογραφία-κριτικη» είχαν για αντικειμενικό τους στόχο να πλασσαριστεί σε συμπαθούντες μέσω των διαφόρων χαφιέδων του τύπου Κρυστάλλη και τελικά να φτάσει σε μας για να πετύχουν κάποια επαφή. Για να το κατορθώσουν όμως έπρεπε νάχουν να παρουσιάσουν κάποιο όνομα και κάποια δραστηριότητα. Διάλεξαν το όνομα «Αντιστρατιωτική Πάλη» και την εκτέλεση Αθανασιάδη, παρουσιάζοντας μια πλαστή οργάνωση με μια πλαστή δραστηριότητα.
3. Κάνοντας το όμως, κι αποτυχαίνοντάς να φτάσουν σε μας, αποκαλύπτουν ότι α) ή αυτοί δηλ. οι Μυστικές Υπηρεσίες δολοφόνησαν τον Αθανασιάδη για λόγους δικούς τους, ή β) γνωρίζουν πολύ καλά ποιος τον δολοφόνησε κι ότι αυτή η δολοφονία δεν έχει σχέση με πολιτικούς λόγους. Γιατί μόνο σ' αυτές τις περιπτώσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ένα τέτοιο όνομα και μια τέτοια ενέργεια, αφού μόνο τότε θάταν απόλυτα σίγουροι ότι δεν θάβγαι-ναν οι πραγματικοί εκτελεστές να τους αμφισβητήσουν τη δραστηριότητα τους. Άρα όχι μόνο δεν υπάρχει ομάδα «Αντιστρατιωτική Πάλη» της επαναστατικής αριστεράς και το όνομα αυτό είναι πλαστό, αλλά επιπλέον τον Αθανασιάδη τον δολοφόνησαν οι Μυστικές Υπηρεσίες για δικούς τους λόγους ή τουλάχιστον γνωρίζουν το δολοφόνο που δεν έχει καμιά σχέση με το επαναστατικό κίνημα. Την ευθύνη της δολοφονίας αυτής, την έριξαν με πλαστή προκήρυξη δύο μέρες μετά, στην επαναστατική αριστερά για να την εκμεταλλευτούν πολιτικά και στη συνέχεια τη χρησιμοποίησαν για να διεισδύσουν στο χώρο του επαναστατικού κινήματος. Τώρα το πώς και γιατί οι μυστικές υπηρεσίες που ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ και με υπεύθυνο τον πρωθυπουργό προχωράνε στη δολοφονία εκδότη ή γνωρίζουν το δολοφόνο και δεν τον πιάνουν και παράλληλα με πλαστά κείμενα ρίχνουν την ευθύνη αλλού, ας το βρουν μόνοι τους κι ας πληροφορήσουν τον ελλ. λαό. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο ζήτημα της υπόθεσης Κρυστάλλη, σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων το οποίο το σύνολο των δημοσιογράφων έκρυψε επιμελώς, εφαρμόζοντας την ταχτική του να «διυλίζουν τον κώνωπα», της ανθυπολεπτομέρειας και να «καταπίνουν την κάμηλο» του πλαστού κειμένου που βγάζει μάτια και του παραπάνω σκανδάλου, για να αποκρύψουν βέβαια ότι η μεγαλύτερη επιτυχία ενάντια στην τρομοκρατία όχι μόνο είναι φιάσκο αλλά γίνεται και μπούμεραγκ ενάντια στο ΠΑΣΟΚ.
4. Είναι γνωστό ότι όταν σε πάρει ο κατήφορος δε σταματάς. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει με το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Αφού ξεπούλησε τις αρχές και τα συμβόλαια, αφού τάκανε πλακάκια για τις Βάσεις, σήμερα μετατρέπεται σε_πιστό σφογγοκολάριο και καρπα-ζοεισπράκτορα των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Λέει το Δ.Ν.Τ. κι οι διεθνείς οργανισμοί του ιμπεριαλισμού λιτότητα, όχι ΑΤΑ, χτύπημα του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων. Αμέσως, λέει το ΠΑΣΟΚ. Λέει η CIA συλλήψεις τρομοκρατών αν θέλετε δάνεια, τουρισμό, F16, μάλιστα, απαντάει δουλικά το ΠΑΣΟΚ και τρέχει να συλλάβει τον πράκτορα τους και δυο παιδικούς του φίλους, ξεκινώντας έτσι μια σκευωρία μπρος στην οποία η σκευωρία Σερίφη ωχριά. Γιατί αν αφαιρεθούν τα πλαστά ασφαλίτικα κείμενα των δήθεν προγραφών, το παραπάνω κείμενο, το γεγονός ότι ο Κρυστάλλης είναι πράκτορας τους, τί μένει; Απολύτως τίποτε. Παράλληλα αυτή η μεγαλύτερη επιτυχία ενάντια στη τρομοκρατία συνοδεύτηκε από πλήρη παραβίαση της νομιμότητας χειρότερη από της εποχής Καραμανλή με συνεχείς ανακρίσεις επί 4 μερόνυχτα χωρίς δικηγόρους, με εικονικές εκτελέσεις, δηλ. με μια πραχτική που δικαιολογεί όσους μιλάνε στην αριστερά για σοσιαλ-φασισμό του ΠΑΣΟΚ.
5. Σε παληότερή μας προκήρυξη είχαμε υποστηρίξει ότι σήμερα δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι. Δημοσιογράφοι που να αναλύουν, σεβόμενοι κάπως τα γεγονότα να επισημαίνουν τις αντιφάσεις, να αποκαλύπτουν τις αυθαιρεσίες και τα σκάνδαλα της εξουσίας. Υπάρχουν απλά υπάλληλοι που δουλεύοντας με τα κριτήρια της διαφήμισης και των δημόσιων σχέσεων, αναλαμβάνουν να πλασσάρουν τα ιδεολογικά προϊόντα των διαφόρων κρατικών μηχανισμών. Τα όσα συμβαίνουν σήμερα με την υπόθεση Κρυστάλλη επιβεβαιώνουν απόλυτα τα πάρα πάνω. Επιπλέον, επισημαίνουμε και πάλι το γεγονός ότι επαγγελματίες αστυνομικοί και μη συντάκτες ψευδολο-γούν συνειδητά, θέλοντας να μας μπλέξουν σε ιστορίες όπως του Κρυστάλλη ή παληότερα του Τσουτσουβή με τις οποίες δεν έχουμε καμιά σχέση. Στην υπόθεση Τσουτσουβή είχανε γράψει π.χ. ότι ο Μομφεράτος είχε εκτελεστεί με το ίδιο πιστόλι που εκτελέστηκε ο Μπάμπαλης για να μπλέξουν τη «17Ν» στην υπόθεση. Αυτό όμως ήξεραν καλά ότι ήταν ψέμα, αφού τίποτα τέτοιο δεν είχε ανακοινωθεί απ' την Αστυνομία μετά την δίκαιη εκτέλεση του Μομ-φεράτου. Και σήμερα συνεχίζουν να μας μπλέκουν στην υπόθεση Κρυστάλλη και σ' άλλες ενέργειες χωρίς κανένα στοιχείο, κι ενώ ξέρουν ότι δεν έχουμε καμιά σχέση. Να μας ρίχνουν λάσπη μιλώντας πάλι για επαγγελματίες πράκτορες της 17Ν και δεν συμμαζεύεται, φτάνοντας πολλές φορές στα όρια της συνειδητής προβοκάτσιας κι ενώ τους έχουμε προειδοποιήσει. Ας σταματήσουν συνεπώς τα φαρισαϊκά ότι τους απειλούμε. Ξέρουν καλά τί κάνουν.
Οσο γι' αυτούς που περιμένουν με αγωνία την από στιγμή σε στιγμή, χιλιοαναγγελθείσα άλλωστε στο παρελθόν, εξάρθρωση της 17Ν από τους τρομερούς Σέρλοκ Χολμς του Κουτσόγιωργα και Τσούρα, δυστυχώς γι' αυτούς θα τους απογοητεύσουμε και πάλι. Δηλώνουμε υπεύθυνα ότι όλα.τα συντρόφια, της 17Ν όχι μόνο χαίρουν άκρας υγείας αλλά και διασκεδάζουν δεόντως με όλο αυτό το θέαμα των όλο ματαιοδοξία νεόπλουτων μανδαρίνων του ΠΑΣΟΚ, που σπανέ τα μούτρα τους αναμεταξύ τους, θέλοντας να παίξουν τους Τζαίημς Μποντ.
Ε.Ο. 17 Νοέμβρη 21-9-85
Υ.Γ. Ελπίζουμε να μπορέσετε να εξακριβώσετε ότι η ανακοίνωση αυτή έχει γραφτεί με την ίδια γραφομηχανή πούχουν γραφτεί τα κείμενα της 17Ν.