Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοίδης, για να θάψει τη 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

1986-10-14 Προς Ποντίκι για Αγγελόπουλο

Σας στέλνουμε την πάρα κάτω σύντομη απάντηση στο σχόλιο σας της 10ης Οκτώβρη. Ζητάμε τη δημοσίευση της, στο επόμενο φύλλο σας της 17ης Οκτώβρη, γιατί νομίζουμε ότι έχουμε αυτό το δικαίωμα.
Ομολογούμε ότι οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον συντάκτη του σχόλιου για τη 17Ν στο τελευταίο Ποντίκι. Επιβεβαίωσε απόλυτα όσα υποστηρίζαμε για ορισμένα έντυπα. Επαναλαμβάνοντας μάλιστα τη θέση που κριτικάραμε μας δίνει τη δυνατότητα να δείξουμε ολοκάθαρα σε τί συνίσταται αυτή η «δεοντολογία».
Ο συντάκτης σας γράφει στο τέλος του άρθρου του, σαν συμπέρασμα-θέση, τα εξής: «Τί σχέση έχει ένας (καταδικασμένος μάλιστα) βασανιστής της χούντας, με έναν απόμαχο της ζωής, που κάποτε εκπροσωπούσε τους κύριους καπιταλιστικούς ομίλους της άρχουσας τάξης; Από πού βγαίνει η... απήχηση;».
Αυτή η παράγραφος από μόνη της είναι ένα αποκαλυπτικό δείγμα-συμπύκνωση της «δεοντολογίας» και της «ποιότητας». Μέσα σ' αυτήν, παραλείποντας τις ανακρίβειες για το Μάλλιο, υπάρχουν 2 ψέματα και ένα εσφαλμένο συμπέρασμα που βγαίνει με τη βοήθεια των 2 ψεμάτων αυτών.
Ψέμα πρώτο: Το άρθρο λέει ότι ο Αγγελόπουλος ήταν απόμαχος. Οποιοδήποτε λεξικό και αν ανοίξετε θα δείτε ότι απόμαχος σημαίνει κάποιος που έχει αποσυρθεί απ' την ενεργό υπηρεσία, απ' το επάγγελμα του. Ξέρετε όμως πολύ καλά, σαν επαγγελματίας δημοσιογράφος, ότι ο Αγγελόπουλος εργαζόταν κάθε μέρα, στα γραφεία της Χαλυβουργικής, απ' τις 9 μέχρι περίπου 2.30. Ξέρετε ότι κάθε πρωί έρχονταν ένα από τα 4 αυτοκίνητα (Πλύμουθ, Μερσεντές, Χόντα, Γκολφ) με οδηγό για να τον μεταφέρει στο γραφείο. Και ξέρετε ότι μερικές φορές το έδιωχνε, κυρίως όταν είχε καλό καιρό, και πήγαινε με τα πόδια στο γραφείο του. Καθ' ότι επιστρέφοντας το μεσημέρι στο σπίτι του, χρησιμοποιούσε πάντα το αυτοκίνητο με τον οδηγό. Είναι λοιπόν ψέμα συνειδητό (δεν μπορεί να αγνοείτε τα πάρα πάνω) ότι ο Αγγελόπουλος ήταν απόμαχος.
Ψέμα δεύτερο: Λέτε ότι ο Αγγελόπουλος εκπροσωπούσε κάποτε (το υπογραμμίζουμε) τους κύριους καπιταλιστικούς ομίλους της άρχουσας τάξης, υπονοώντας καθαρά ότι σήμερα δεν τους εκπροσωπεί. Είναι όμως πασίγνωστο ότι ο Αγγελόπουλος εργάζονταν καθημερινά στα γραφεία της Χαλυβουργικής, και ότι μαζί με τον αδερφό του αποτελούσαν το πραγματικό κέντρο εξουσίας του καπιταλιστικού ομίλου τους. Έχοντας μοιράσει ανάμεσα τους τις διάφορες αρμοδιότητες, έπαιρναν τις κύριες αποφάσεις και διεύθυναν τις επιχειρήσεις τους, τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό. Αυτά είναι πασίγνωστα και δεν μπορείτε να αγνοείτε. Θα υπενθυμίσουμε ακόμη ότι όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ανάγγειλαν την εκτέλεση χαρακτηρίζοντας τον Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία της Ελβετίας ή Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία με μεγάλες επενδύσεις στην Αγγλία και Ελβετία. Κανένα όμως δεν μίλησε για πρώην μεγαλοκαπιταλιστή. Και αυτό λοιπόν είναι συνειδητό Ψέμα.
Ανοίγοντας μια μικρή παρένθεση, θα πούμε λίγα λόγια για την ηλικία του Αγγελόπουλου γιατί και εδώ προσπαθείτε ν' αποκρύψετε αυτό που γνωρίζετε σαν δημοσιογράφος υποτιμώντας τη νοημοσύνη των αναγνωστών σας. Το γεγονός ότι ο Αγγελόπουλος δούλευε στην ηλικία των 79 χρόνων όχι μόνο δεν είναι περίεργο ή ενδεικτικό οικονομικών δυσκολιών, αλλά αντίθετα είναι κανόνας για όλους τους μεγαλοκαπιταλιστές. Όχι μόνο θέλουν να ελέγχουν άμεσα όλες τις υποθέσεις και τις κομπίνες τους μη έχοντας εμπιστοσύνη σε κανένα συνεργάτη τους, αλλά επί πλέον η συνέχιση της δουλειάς τους είναι γι' αυτούς βιολογική ανάγκη. Έχοντας ζήσει χωρίς στερήσεις με όλες τις ανέσεις, χωρίς νάχουν ποτέ τους κάνει κουραστική και επίπονη εργασία αλλά δουλεύοντας σε ιδεώδεις συνθήκες. Παίρνοντας άδειες όποτε θέλουν και πηγαίνοντας όπου θέλουν (είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αγγελόπουλος είχε πάρει 3 εβδομάδες άδεια,το Μάρτη, ο δε αδερφός του όταν έμαθε την εκτέλεση γύρισε απ' την Ελβετία όπου προφανώς αναπαύονταν στο σαλέ τους). Με συνεχή τσεκ-απ και με γιατρούς που επιβλέπουν την υγεία τους μπορούν και συνεχίζουν -την εργασία μέσα σε άνετες συνθήκες μέχρι τα βαθειά τους γεράματα.
Αυτό κάνουν όλοι οι ξένοι κι Έλληνες μεγαλοκαπιταλιστές, ο Ανιέλι, ο Νιάρχος, ο Ανδρεάδης κλπ. Αυτό έκαναν ο Μποδοσάκης και ο Α. Τσάτσος που δούλευαν μέχρι το θάνατο τους στα 87 τους, ο Γάλλος μεγαλοβιομήχανος Ντασώ πέθανε πρόσφατα δουλεύοντας μέχρι πάνω από τα 90 του χρόνια. Αντίθετα βέβαια ένας οικοδόμος ή ένας εργαζόμενος στη Χαλυβουργική στα 50-55 του χρόνια είναι ουσιαστικά ερείπιο με κάμποσες σοβαρές ασθένειες ακόμη κι αν δεν είναι σακάτης. Αυτή την αβυσσαλέα διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στη ζωή των μεγαλοκαπιταλιστών και τη ζωή των εργαζομένων, της μάζας του λαού, την αποκρύψατε γράφοντας για απόμαχα γεροντάκια.
Ξαναγυρίζοντας λοιπόν στα δυο σας ψέματα, βλέπουμε ότι τώρα πια άνετα βγαίνει το συμπέρασμα σας, ότι η εκτέλεση δεν είχε θετική απήχηση. Αυτό είναι λογική συνέπεια στην πάρα πάνω παράγραφο σας —αλλά και στην παλιότερη που παραθέσατε, του ότι ήταν απόμαχος και πρώην (κάποτε) μεγαλοκαπιταλιστής, δηλαδή δύο εξώφθαλμων ψεμάτων. Είναι πια τελείως καθαρό στον καθένα γιατί επικαλεστήκατε δύο τόσο χονδρά ψέματα. Μόνο μ' αυτά μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι η ενέργεια μας δεν είχε θετική απήχηση. Για να χτυπήσετε την ενέργεια κατασκευάσατε αυθαίρετα και βάλατε στη θέση του πραγματικού Αγγελόπουλου έναν υποθετικό. Στη θέση του μεγαλοαπατεώνα, μεγαλοκαπιταλιστή που λήστεψε με τις υπερτιμολογήσεις και εξήγαγε δεκάδες εκατομμύρια δολλάρια, σύμφωνα με όσα ανέφερε όλος ο τύπος και γνωρίζουν οι πάντες κι όχι μόνο εμείς, βάλατε ένα απόμαχο γεροντάκι που κάποτε ήταν καπιταλιστής. Με δυο λόγια κάνατε το μαύρο άσπρο, αντιστρέψατε την αλήθεια και την πραγματικότητα.
Μετά απ' τα πάρα πάνω, μετά το γεγονός ότι δεν σεβόσαστε τα απλά γεγονότα, την ίδια την πραγματικότητα, η δήθεν καλοπροαίρετη προβληματική σας, «κατά πόσον βοηθάνε τέτιες ενέργειες το δρόμο προς τη Λαϊκή Εξουσία και το Σοσιαλισμό», όπως και διάφορα άλλα για τα οποία θάχαμε πολλά να πούμε, ηχούν τουλάχιστον ψεύτικα και παραπλανητικά. Κάποιος που παραποιεί έτσι την αλήθεια δεν μπορεί να ενδιαφέρεται ειλικρινά για τέτοια ζητήματα. Άλλες είναι οι προθέσεις του. Θα σας παρακαλούσαμε λοιπόν, αν απαντήσετε στα πάρα πάνω, να αφήσετε κατά μέρος την «δεοντολογία» και να περιοριστείτε στα απλά γεγονότα, και σε όσα σας καταλογίζουμε.
Αθήνα 14-10-86 Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ