Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοίδης, για να θάψει τη 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

1987-02-01 Καψαλάκης

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΥΓΝΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΥ
Στην τελευταία μας προκήρυξη όπου εξηγούσαμε γιατί χτυπήσαμε με βόμβες τις λαομίσητες Εφορίες, υποστηρίξαμε ότι στη χώρα μας σήμερα το καπιταλιστικό κράτος-απατεώνας, ενώ εισπράττει υποχρεωτικούς βαρείς φόρους και κάθε τύπου κρατήσεις απ' τους εργαζόμενους, δεν προσφέρει τις στοιχειώδεις υγειονομικές υπηρεσίες πρόληψης, περίθαλψης, θεραπείας, για τις οποίες υποτίθεται ότι εισπράττει. Με αποτέλεσμα να λειτουργούν σήμερα, όχι ένα σύστημα υγείας με ίσες και ισότιμες υπηρεσίες για όλους, αλλά δύο διαφορετικά συστήματα-κυκλώματα. Ένα υποβαθμισμένο κι εξευτελιστικό για τις πλατιές μάζες των εργαζομένων, τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, κι ένα ιδιωτικό —είτε ντόπιο είτε στο εξωτερικό— για τη λματ και τους νεόπλουτους-προνομιούχους.
Τα πιο μελανά χρώματα δεν φτάνουν για να περιγράψουν τη ζοφερή και τραγική πραγματικότητα της Δημόσιας Υγείας. Αχούρια νοσοκομεία, ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που κάνουν θραύση, ακάθαρτα μαγειρεία. Ράντζα που μεταφέρονται απ' τους διαδρόμους στους θαλάμους κι αντίστροφα. Έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού με αναλογία 1 προς 1000 κατοίκους αντί 1 προς 200 στην Ευρώπη, έλλειψη κρεβατιών με αναλογία 3,5 προς 1000 κατοίκους αντί για 12 στην Ευρώπη. Έλλειψη κτιρίων και γιατρών. Γιατροί που δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες. Λίστες αναμονής που φτάνουν το μήνα. Συμφόρηση, ουρές, εξοργισμένο κοινό και συνεχείς διαμάχες γιατρών-ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία. Ανυπαρξία οποιασδήποτε ουσιαστικής κάλυψης για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, αφού οι διαδικασίες είναι εξωπραγματικές, εξευτελιστικές και τους στέλνουν κατευθείαν στα ιδιωτικά ιατρεία.
Και αν ακόμη ένας εργαζόμενος-βιοπαλαιστής κατορθώσει να μπει σ' ένα απ' αυτά τα αχούρια-νοσοκομεία πρέπει προηγούμενα να έχει ξεπουλήσει ό,τι έχει και δεν έχει ή να καταχρεωθεί για να συγκεντρώσει καμμιά δεκαριά φακελάκια. Φακελάκι για τον καθηγητή, χειρούργο, για τους βοηθούς τους, τον αναισθησιολόγο, τους άλλους γιατρούς, τις νοσοκόμες, μέχρι και τον κλητήρα. Τα φακελάκια έχουν γενικευτεί, είναι ο κανόνας για οποιαδήποτε θεραπεία όχι μόνο σοβαρής ασθένειας αλλά και μικρότερης.
Βέβαια υπάρχει και μια μικρή μειοψηφία γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία που δεν παίρνει φακελάκια. Πόσο όμως θ' αντέξουν, αφού το ίδιο το σύστημα τους σπρώχνει προς τα εκεί. Πόσο θ' αντέξουν να δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες, μερικές φορές πάνω από 300 ώρες το μήνα, με μικρό μισθό, τη στιγμή που άλλοι γιατροί, όχι αναγκαστικά πιο ικανοί ή έμπειροι, δουλεύοντας σε ιδιωτικές κλινικές εισπράττουν αστρονομικά ποσά που μηνιαία φτάνουν μέχρι και 100 φορές το δικό τους μισθό.
Η κατάσταση αυτή δεν δημιουργήθηκε σήμερα. Το ΠΑΣΟΚ όμως και σ' αυτόν τον τομέα φάνηκε αντάξιο του εαυτού του. Αρνούμενοι κάθε ουσιαστική αύξηση των δαπανών για την Υγεία που θα περιόριζε βαθμιαία τις ελλείψεις και θα ανέβαζε το επίπεδο της, υποβίβασε ακόμη τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Με αποτέλεσμα απ' τη μια να δυσφημίσει και γελοιοποιήσει την ιδέα της δυνατότητας μιας αναβαθμισμένης και ισότιμης Δημόσιας υγειονομικής υπηρεσίας κι απ' την άλλη ν' ανοίξουν οι πιο λαμπρές προοπτικές για τις ιδιωτικές κλινικές. Ποτέ η κατάσταση δεν ήταν πιο ρόδινη γι' αυτές. Γιατί αυτές δεν κλείνουν με διατάγματα και άλλα ψευτοΕΣΥ αλλά θα υπάρχουν, ανθίζουν και θα αναπτύσσονται όσο ο τομέας της Δημόσιας Υγείας είναι τραγικά υποβαθμισμένος. Μόνο η αναβάθμιση του θα συρρίκνωνε τις ιδιωτικές κλινικές. Και αναβάθμιση δεν γίνεται χωρίς δαπάνες.
Έτσι ενώ στα λόγια η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ του ΕΣΥ, υπέρ του Δημόσιου τομέα και ενάντια δήθεν στις ιδιωτικές κλινικές, στην ουσία παίζει απόλυτα το παιγνίδι των κυκλωμάτων των μεγαλογιατρών-λαθρεμπόρων της υγείας του λαού και εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους. Οι τελευταίοι ξέρουν καλά ότι τα αχούρια-δημόσια νοσοκομεία είναι η δεξαμενή απ' την οποία αντλούν τα τεράστια κέρδη τους στις κλινικές τους. Και είναι οι πρώτοι πούχουν συμφέρον να διαιωνιστεί αυτή η κατάσταση και να μην προσφερθεί ποτέ ανθρώπινη υγεία για το λαό. Γι' αυτό χειροκροτούν με ικανοποίηση την πολιτική του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της Υγείας.
Οι κύριοι αυτοί, αφού πλούτισαν τα περασμένα χρόνια εκμεταλλευόμενοι τον άρρωστο και έχοντας μετατραπεί από λειτουργοί στην υπηρεσία του ανθρώπου σε μεγαλολαθρέμπορους της υγείας του λαού, εισπράττοντας αθρόα φακελάκια είτε στέλνοντας απ' το παράθυρο τους ασθενείς στα ιδιωτικά τους ιατρεία, σήμερα επένδυσαν αυτά τα φακελάκια σε πολυτελείς κλινικές. Σ' αυτές εργάζονται σήμερα δήθεν μην έχοντας καμμιά σχέση με το δημόσιο, και με τους κανόνες, λένε, της αγοράς, ενώ απλά δουλεύουν σε μονοπωλιακό καθεστώς. Συνεχίζουν έτσι την παλιά τους τέχνη κόσκινο, να εισπράττουν κατευθείαν χέρι με χέρι, δηλαδή φοροδιαφεύγοντας, τεράστια ποσά για μία εγχείρηση π.χ., ανεξάρτητα απ' τα πόσα πληρώνει ο ασθενής στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Υπάρχουν μεγαλογιατροί που παίρνουν έτσι, χέρι με χέρι, εκατοντάδες χιλιάδες δραχμές μέχρι και ένα εκατομμύριο για μία εγχείρηση.
Η θέση λοιπόν του Έλληνα αρρώστου, βιοπαλαιστή με κάπως σοβαρό πρόβλημα υγείας, είναι τραγική. Είναι ένα ανήμπορο κι ανίσχυρο θύμα ενός ανηλεούς εκβιασμού που του γίνεται απ' το συνασπισμό του κράτους-απατεώνα με το κύκλωμα των μεγαλο-γιατρών-λαθρεμπόρων της υγείας του λαού. Εξαναγκάζεται εκβιαστικά να «επιλέξει» ανάμεσα σε τρεις δυνατότητες πούναι η μία χειρότερη απ' την άλλη: ή να πάει στο Δημόσιο με τα φακελάκια με κίνδυνο να μη θεραπευθεί ή να αντιμετωπίσει το φάσμα της οικονομικής καταστροφής του πληρώνοντας τεράστια ποσά που ξεπερνάνε το εκατομμύριο στο μονοπώλιο των μεγαλογιατρών είτε να πληρώσει ακόμη περισσότερα πηγαίνοντας στο εξωτερικό. Πόσοι και πόσοι άρρωστοι δεν πέθαναν σαν τα σκυλιά ή υπέστησαν ανήκουστες ταλαιπωρίες και βάσανα επειδή δεν είχαν να πληρώσουν τους μεγαλογιατρούς, σε δόξα των υψηλών ιδανικών που υπηρετεί το ιερό λειτούργημα του ιατρού. Πόσοι και πόσοι δεν κα-ταστράφησαν, θύματα αυτής της πρωτότυπης κοινωνικής ανακατανομής του εισοδήματος, αφού καταχρεώθηκαν ή ξεπούλησαν ό,τι είχαν αποταμιεύσει με χίλιες θυσίες στη ζωή τους, για να πληρώσουν τους μεγαλογιατρούς ή να πάνε στο εξωτερικό.
Τη μόνη όμως διαφορετική ουσιαστική επιλογή που έχει ο οποιοσδήποτε αντίστοιχος βίοπαλαιστής, μισθωτός, όντας απλά κοινωνικά ασφαλισμένος, σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης, ο Έλληνας ασφαλισμένος δεν την έχει. Αυτός μπορεί να εγχειρίζεται, νοσηλεύεται, θεραπεύεται για οποιαδήποτε ασθένεια, οσοδήποτε σοβαρή, σε δημόσιο νοσοκομείο όχι αχούρι αλλά επιπέδου «Υγεία», σε άνετες συνθήκες, χωρίς να πληρώσει φράγκο, αφού τον καλύπτουν ολοκληρωτικά οι κοινωνικές ασφάλειες του. Γιατί λοιπόν να πληρώνει φόρους; γιατί να του γίνονται κρατήσεις;
Και το χειρότερο βέβαια θύμα αυτής της κατάστασης είναι ο Έλληνας αγρότης, ο κάτοικος της υπαίθρου. Γι' αυτά τα 3,5 εκατομμύρια μία αρρώστια ισοδυναμεί με καταστροφή. Σημαίνει εγκατάλειψη της εργασίας του χωρίς κάλυψη, ταξίδια και μετακόμιση με άλλα μέλη της οικογένειας του που θα τον φροντίζουν στα νοσοκομεία του κέντρου, σημαίνει τεράστιες ταλαιπωρίες, κόπους και έξοδα.
Άλλο ένα θύμα της κατάστασης της Υγείας είναι η γυναίκα. Δεκάδες χιλιάδες αμβλώσεις γίνονται στη χώρα μας, όπου ανθεί μία αντίστοιχη βιομηχανία. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι γυναίκες οδηγούνται σ' αυτές χωρίς να υπάρχουν οι στοιχειώδεις κι απαραίτητες προφυλάξεις, χωρίς προηγούμενη εξέτασή τους, με πλήρη αδιαφορία για ενδεχόμενες επιπλοκές. Σε συνθήκες που τις καθιστούν καθαρά εγκληματικές. Σε χρονικό διάστημα που πολλές φορές δεν ξεπερνάει την ώρα, οι χασάπηδες γυναικολόγοι (δεν μιλάμε βέβαια για όλους) τσεπώνουν από 20 μέχρι 50 χιλιάδες. Αυτή είναι η κύρια πηγή πλουτισμού τους και φοροδιαφυγής, αφού μερικές μόνο αμβλώσεις τη βδομάδα ανεβάζουν στα ύψη τα εισοδήματα τους.
Η διαιώνιση όμως αυτής της κατάστασης είναι συμφέρον όχι μόνο των γυναικολόγων αλλά και άλλων ισχυρών κοινωνικών δυνάμεων. Γιατί είναι ένα πολύ ισχυρό μέσον για τη συνέχιση της υποδούλωσης της γυναίκας, που εμποδίζει τη χειραφέτηση και την απελευθέρωση της. Οι γυναικολόγοι λοιπόν βρίσκονται σε ιερή συμμαχία με τα 2 βάρθρα της μικρομεσαίας υποκρισίας που ηγεμονεύει, την πατριαρχική οικογένεια και την πανίσχυρη, αντιδραστική και διεφθαρμένη Εκκλησία, με σκοπό όχι μόνο να μην υπάρξει καμμιά συστηματική μαζική πληροφόρηση της Ελληνίδας για την αντισύλληψη αλλά αντίθετα να γίνεται συστηματική αποπληροφόρησή της. Έτσι μιλάνε συνεχεία για κινδύνους του τάδε μέσου αντισύλληψης, δίνουν χάπια π.χ. χωρίς προηγούμενες ιατρικές εξετάσεις ή που πρωτοκυκλοφόρησαν προ 20ετίας και δεν κυκλοφορούν πια στο εξωτερικό κλπ. Στόχος όλων αυτών είναι να διαιωνιστεί η συμφέρουσα σ' αυτές τις δυνάμεις σημερινή πραχτική της άμβλωσης-μέσο αντισύλληψης με την οποία αυξάνει η εκμετάλλευση της και επιδεινώνεται η θέση της μέσα στην κοινωνία.
Τέλος διδακτικό και αποκαλυπτικό είναι επίσης και το πρόσφατο σκάνδαλο του διαγωνισμού του ΙΚΑ για τις αξονικές τομογραφίες. Στην απεγνωσμένη τους προσπάθεια να φάνε ο καθένας τα περισσότερα, οι διάφοροι ανταγωνιστές μεγαλογιατροί και μεγαλοεπιχειρηματίες που ενέσκυψαν σαν αρπαχτικά δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν στη μοιρασιά. Έτσι, αδιαφορώντας τελείως για την εικόνα τους στον κόσμο και θεωρώντας προφανώς αυτονόητο και αναφαίρετο το δικαίωμα τους να εκμεταλλεύονται στυγνά τον άρρωστο και το δημόσιο χρήμα, έφτασαν στο σημείο να αλληλοκαταγγέλλονται ανοιχτά μέσω του τύπου, να αυτοαποκαλύπτονται σαν μεγαλοαπατεώνες, και να ξεσκεπάζουν σαν συνένοχο τους το επίσημο κράτος, που ανάλαβε να προσφέρει τον άρρωστο και το δημόσιο χρήμα λεία στους μεγαλογιατρούς, προσκαλώντας τους να τα βρούνε μόνοι τους στη μοιρασιά. Αντί να τους κόψει μεμιάς τα τεράστια κέρδη τους καλύπτοντας τις βασικές ανάγκες και αγοράζοντας το ίδιο τους αξονικούς τομογράφους (θα αρκούσαν γι' αυτό τα κονδύλια που πετάχτηκαν στο βρόντο, για να αποστρατευτούν το Δεκέμβρη 300 κηφήνες στρατηγοί 45άρηδες που θα διοριστούν σε υψηλόμισθες θέσεις). Ένα και μόνο στοιχείο αποκαλύπτει το μέγεθος της εκμετάλευσης. Κάποιος απ' τους ανταγωνιστές αποκάλυψε ότι έκανε πρόταση να εγκαταστήσει 3-5 αξονικούς τομογράφους τους οποίους μετά από την 5χρονη λειτουργία τους και με έκπτωση 20% θα δώριζε στα ΙΚΑ. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι για να το προτείνει, σημαίνει ότι μέσα στα 5 χρόνια, ακόμη κι αν μετά οι τομογράφοι είναι άχρηστοι ή πεπαλαιωμένοι, θα τους έχει όχι μόνο ολοκληρωτικά αποσβέσει αλλά επιπλέον θα έχει αποκομίσει τεράστια κέρδη.
Οπως και στους άλλους τομείς, έτσι και στον τομέα της Υγείας, η ηγετική κλίκα του ΠΑΣΟΚ εμπαίζει ξεδιάντροπα το λαό. Γιατί γνωρίζει καλά ότι καμμιά βελτίωση δεν μπορεί να υπάρξει, κανένα σύστημα ΕΣΥ να οικοδομηθεί, χωρίς μεγάλη αύξηση δημόσιων δαπανών. Αυτές όμως αποκλείονται απ' την πολιτική της λιτότητας. Προσπαθούν λοιπόν με την αχαλίνωτη λογοκοπία να κρύψουν το αναπόφευκτο της διαιώνησης της προηγούμενης τραγικής κατάστασης αν όχι χειροτέρευσης, ν' αποκρύψουν ότι τάχουν κάνει πλακάκια με τα κυκλώματα των μεγαλογιατρών.
Η πολιτική όμως της λιτότητας δεν είναι μία αναγκαία προσωρινή πολιτική για τη σταθεροποίηση της Οικονομίας. Είναι μία μόνιμη επιλογή, με στόχο την πτώση της αμοιβής εργασίας, την πτώση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, που πηγάζει απ' τη θέση που έχει δώσει στη χώρα μας το διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα διαίρεσης της εργασίας, σαν «υποτελές ξενοδοχείο» της μητρόπολης. Είναι μια επιλογή που έκαναν οι Δυτικές Τράπεζες, οι Βρυξέλες, η Ουάσιγκτον. Και η τελευταία έγνοια τους είναι η υγεία του ελληνικού λαού.
Αυτή την πολιτική ανέλαβε να διεκπεραιώσει δουλικά η ηγετική κλίκα του ΠΑΣΟΚ. Για να αποκρύψει όμως το πραγματικό κοινωνικό περιεχόμενο της, προβάλλει το παραμύθι της Εθνικής Άμυνας. Αν σφίγγει το ζωνάρι του σήμερα ο εργαζόμενος, αν συνεχίζει νάχει μεσαιωνικό σύστημα υγείας είναι γιατί θυσιάζεται για την αναγκαία Εθνική Άμυνα, λόγω της Τουρκίας, και όχι γιατί το προστάζουν οι Δυτικοί μεγαλοκαπιταλιστές. Δεν είναι αυτοί που γονατίζουν τη χώρα μας, με τις τεράστιες οικονομικές αδυναμίες, επιβάλλοντας της τις ψηλότερες στρατιωτικές δαπάνες απ' όλες τις χώρες του NATO, 7,1% του ΑΕΠ, ενώ π.χ. η πλούσια Γερμανία δαπανάει 3,2%. Δεν είναι αυτοί που την εξαναγκάζουν να αιμορραγεί συνεχώς και να μη μπορεί να ορθοποδήσει, για να πληρωθούν οι Δυτικές Τράπεζες και τα μονοπώλια-κατασκευάστριες εταιρίες οπλικών συστημάτων, Φάντομ κλπ. Όπλα που της επιβάλλουν ν' αγοράζει ενώ είναι τελείως άχρηστα, όσο υπάρχει η πέμπτη φαλλαγγα, οι αμερικάνικες βάσεις και όσο παραμένει αμετάβλητη η δομή του Στρατού. Είναι άχρηστα γιατί μόνο η βάση της Ν. Μακρης μπορεί να τα εξουδετερώσει ηλεκτρονικά, να τα παραπλανήσει και ακινητοποιήσει όπως έκανε το 74 στην Κυπριακή τραγωδία εμποδίζοντας τα αεροπλάνα να πάνε στην Κύπρο, κι αποκαλύπτοντας ανάγλυφα τον εμπαιγμό του ελληνικού λαού σε σχεση με τη δήθεν Εθνική Άμυνα. Είναι άχρηστα τέλος γιατί ολόκληρος ο μηχανισμός των ανώτατων αξιωματικών που ελέγχει σήμερα το Στρατό, όπως ακριβώς επί χούντας και επί Καραμανλή, πρακτορεύει είτε ξένα συμφέροντα Δυτικών μυστικών υπηρεσιών είτε τα συμφέροντα των Δυτικών κατασκευαστριών εταιριών. Άλλωστε δεν προσπαθούν ούτε καν να το κρύψουν. Μόλις αποστρατευθούν στα 45 τους, γίνονται χωρίς χρονοτριβή υψηλόμισθοι υπάλληλοι-αντιπρόσωποι αυτών των ξένων εταιριών. Όσο λοιπόν μας επιβάλλουν 7,1% δαπάνες, για τα διάφορα άχρηστα όπλα και για το κηφηναριό που λέγεται Στρατός, όχι μόνο δεν θάχουμε Άμυνα, αλλά δεν θα βγούμε ούτε απ' τη λιτότητα, κι ούτε τέλος θάχουμε Υγεία.
Αποφασίσαμε λοιπόν να χτυπήσουμε πυροβολώντας στα πόδια έναν απ' τους μεγαλογιατρούς-μεγαλέμπορους της υγείας του λαού, το νευροχειρούργο Καψαλάκη Ζαχαρία. Σαν τέτοιος είναι συνυπεύθυνος μαζί με όλους τους μεγαλογιατρούς και το πολιτικό προσωπικό είτε της Ν.Δ. είτε ΠΑΣΟΚ, για την κατάντια και την τραγική κατάσταση της προσφερόμενης υγείας.
Η ενέργεια μας είναι μια έμπρακτη διαμαρτυρία, μια πράξη δυναμικής αντίστασης, για τη θέση που προορίζει στον Έλληνα ασθενή η κοινωνία μας, τη στυγνή, απάνθρωπη εκμετάλλευση του απ' το συνασπισμό του Κράτους με το Κύκλωμα των μεγαλογιατρών. Είναι μια προειδοποίηση προς όλους τους γιατρούς και μεγαλογιατρούς που παίρνουν φακελάκια είτε στα Δημόσια Νοσοκομεία είτε όταν παίρνουν αστρονομικά ποσά στις Ιδιωτικές Κλινικές, δουλεύοντας σε συνθήκες μονοπωλιακής προσφοράς που εξαναγκάζουν τους ασθενείς να καταφύγουν σ' αυτούς.
Είναι μια προειδοποίηση τέλος για όλους τους ανώτατους κρατικούς υπάλληλους που διοικούν τα διάφορα ασφαλιστικά ιδρύματα, όπως το ΙΚΑ και άλλα, για τον εμπαιγμό και την εκμετάλλευση του αρρώστου, εγκρίνοντας ποσά επιστροφής για δαπάνες νοσηλείας στους ασφαλισμένους μετά από μήνες ταλαιπωρίας που δεν φτάνουν ούτε το ένα δέκατο της πραγματικής δαπάνης τους.
Για ισότιμη Υγεία για όλο το λαό. Για καθαρά, σύγχρονα και άνετα νοσοκομεία. Για να καλύπτονται όλες οι δαπάνες απ' τα ασφαλιστικά ταμεία. Για τη Λαϊκή Εξουσία και το Σοσιαλισμό.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Αθήνα 1-2-87 Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ