Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοίδης, για να θάψει τη 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

1987-08-05 Λεωφορείο Αμερικανών (Καβούρι)

Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
Αθήνα 5-8-87
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Το 1983, στην προκήρυξη όπου εξηγούσαμε τους λόγους της δίκαιης εκτέλεσης του πράκτορα της CIA και υπαρχηγού της αμερικάνικης στρατιωτικής αποστολής Τσάντες, υποστηρίξαμε ότι όσα έγιναν σε σχέση με τις βάσεις συνιστούν τη μεγαλύτερη μεταπολεμική απάτη σε βάρος του λαού μας. Λέγαμε ότι την πρώτη απάτη της αθέτησης και παραβίασης των προεκλογικών υποσχέσεων για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, για το σπάσιμο των δεσμών εξάρτησης και το διώξιμο των αμερικάνικων βάσεων, διαδέχονταν τότε μια δεύτερη: η συμφωνία του 83 με την ψεύτικη και απατηλή υπόσχεση ότι δήθεν οι βάσεις θα φεύγαν σε 5 χρόνια, δηλαδή το 88. Συμφωνία που παρουσίαζε τότε το ΠΑΣΟΚ με το σύνθημα: ο αγώνας τώρα δικαιώνεται.
Τις δύο αυτές απάτες διαδέχεται σήμερα μια τρίτη και σημαντικότερη. Αντί να κλείσουν οι βάσεις χωρίς καμιά συζήτηση, όπως ισχυρίζονταν οι διάφοροι πασόκοι το 83, η κυβέρνηση αρχίζει διαπραγματεύσεις με τους φονιάδες αμερικάνους ιμπεριαλιστές για την αιώνια παραμονή τους, προβάλλοντας σαν αιτιολογία ένα παραμύθι για μικρά παιδιά, τους δήθεν εθνικούς λόγους. Επειδή όμως η κυβέρνηση είναι τελείως γυμνή από επιχειρήματα και εντελώς αναξιόπιστη, κινητοποίησε και πάλι τους τσαρλατάνους δημοσιογράφους για τους οποίους ακόμη και ο υφυπουργός εξωτερικών Πάγκαλος λέει: ότι κατά δεκάδες πρακτορεύουν ξένα συμφέροντα, για να αποκρύψουν την αλήθεια και να μας το πλασάρουν με κάποια σοβαροφάνεια. (Όχι μόνο βέβαια τους φιλικούς της, αφού η Ν.Δ. συμφωνεί με τους χειρισμούς του Παπανδρέου.) Εφ' όσον οι Αμερικάνοι ικανοποιήσουν ορισμένα αιτήματα μας στο Αιγαίο και στην Κύπρο, η παραμονή των βάσεων θάναι θετική αφού θα εξυπηρετεί τα μεγάλα εθνικά μας συμφέροντα, μας λένε. Αυτοί όμως οι πληρωμένοι κοντυλοφόροι δεν γνωρίζουν ότι αυτή η έωλη πολιτική, είναι η πολιτική του Παπανδρέου από το 81; Δεν γνωρίζουν ότι από τότε λύσσαξε να ζητάει απ' τους Αμερικανούς και το NATO εγγυήσεις για το Αιγαίο και αυτοί να τον λοιδορούν; Να ζητάει αποχώρηση Τούρκικων στρατευμάτων και λύση του Κυπριακού και αντίθετα τα Τούρκικα στρατεύματα με αμερικανικό οπλισμό ν' αυξάνουν, να δημιουργείται το Τουρκοκυπριακό κράτος; Δεν γνωρίζουν ότι αυτή η πρακτική απέτυχε παταγωδώς αφού η κατάσταση χειροτέρευσε σοβαρά και στην Κύπρο αλλά και στο Αιγαίο, όπου με την καθοδήγηση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού φτάσαμε το Μάρτη στην παρά λίγο σύρραξη; Ασφαλώς το γνωρίζουν σαν επαγγελματίες δημοσιογράφοι. Αλλά πρέπει να αποκρύψουν την αλήθεια, να παρουσιάσουν σαν καινούργια μια χρεωκοπημένη πολιτική, να παρουσιάσουν σα «σοβαρό επιχείρημα» ένα παραμύθι της Χαλιμάς, μια φτηνή δικαιολογία, αφού είναι η μόνη που απόμένει στον Παπανδρέου για να πετύχει τον οριστικό διακανονισμό του ζητήματος των βάσεων, σύμφωνα με τις βουλές των κυρίων του, των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών.
Η πρόσφατη κρίση στο Αιγαίο, οι καταγγελίες του φιλοκυβερνητικού τύπου ότι η βάση της Ν. Μάκρης νέκρωσε με ηλεκτρονικές παρεμβολές τις επικοινωνίες με τα πλοία, οι απειλές του πρωθυπουργού ότι θα κλείσει τη βάση της Νέας Μάκρης, οι επίσημες καταγγελίες ότι πίσω απ' τον Τούρκικο επεκτατισμό βρίσκεται ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι όσο υπάρχουν οι αμερικάνικες βάσεις στη χώρα μας δεν υπάρχει εθνική ανεξαρτησία, αλλά ούτε καν οι προϋποθέσεις για μια στοιχειώδη εθνική άμυνα. Τόχουμε διακηρύξει πάμπολλες φορές, ίσως νάναι μονότονο, αλλά το ζήτημα της εθνικής ανεξαρτησίας είναι ζήτημα αρχών, δεν παζαρεύεται, δεν διαπραγματεύεται. Είναι το δεύτερο σκέλος του περίφημου εθνικού ζητήματος που ταλανίζει τον τόπο επί δεκαετίες. Οι ρίζες αυτού του αιτήματος για εμπέδωση ενός ανεξάρτητου βίου δίχως ξένες επεμβάσεις —που θα υπάρχουν όσο έχουμε τις αμερικάνικες βάσεις — είναι πολύ βαθιά ριζομένες. Τις έχουν ποτίσει με το αίμα τους γενιές και γενιές αγωνιστών, στους πιο πολύμορφους αγώνες, με ή χωρίς το όπλο στο χέρι, για να πετύχουν την πραγματοποίηση του. Και δεν θ' αφήσουμε κανένα Παπανδρέου να ξεπουλήσει αυτούς τους αγώνες, που αποτελούν την ψυχή του λαού μας και της ιστορίας του.
Αποφασίσαμε λοιπόν να επαναλάβουμε το χτύπημα του Απριλίου. Αποφασίσαμε να χτυπήσουμε και πάλι τη στρατιωτική δύναμη κατοχής της χώρας μας, τις δυνάμεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Τους τρομοκράτες, χωροφύλακες, φονιάδες των λαών ολόκληρης της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής. Αποφασίσαμε ν' ανατινάξουμε με βόμβα ένα από τα λεωφορεία που μεταφέρουν το στρατιωτικό προσωπικό τους, δηλαδή τους επαγγελματίες μισθοφόρους-φονιάδες των βάσεων. Αυτές οι δίκαιες λαϊκές επαναστατικές ενέργειες θα συνεχιστούν μέχρις ότου κλείσουν όλες οι αμερικάνικες βάσεις στη χώρα, μέχρις ότου φύγει και ο τελευταίος Αμερικάνος μισθοφόρος-στρατιώτης, μέχρις ότου φύγει και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης των δυνάμεων κατοχής απ' τη Κύπρο.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΕΞΩ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ, ΕΞΩ ΑΠ' TO NATO ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Αθήνα 5-8-87 Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
Υ.Γ. Η επανατοποθέτηση του αγάλματος του προέδρου Τρούμαν επιβεβαιώνει ότι ο Παπανδρέου έχει μεταμορφωθεί σε τυφλό υπηρέτη των κυρίων του, των αμερικάνων ιμπεριαλιστών, και ότι οι λεγόμενες διαπραγματεύσεις για τις βάσεις είναι σκέτο θέατρο. Δεν είναι μόνο ότι το άγαλμα είναι το μισητό σύμβολο της αμερικάνικης επικυριαρχίας στη χώρα μας, αλλά επί πλέον ο Τρούμαν σαν ηγέτης του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού δεν δίστασε να διαπράξει ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αφού σπάνια η ιστορία έχει να επιδείξει μαζική δολοφονία 70.000 πολιτών σε μια φορά, με μια μόνο βόμβα όπως στη Χιροσίμα, τον Αύγουστο του 45 κι ενώ η έκβαση του πολέμου είχε κριθεί. Κανένας πολιτικός, όχι σοσιαλιστής, αλλά ακόμη και απλά δεξιός, που θα διατηρούσε μια σχετική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, δεν θα δέχονταν να γελοιοποιηθεί με τέτοιο τρόπο. Φτάνοντας στο σημείο — για να αποφύγει την ομόθυμη λαϊκή αντίθεση κι οργή— να στήσει το άγαλμα στα κρυφά, μέσα στη νύχτα με τη συνοδεία των ΜΑΤ, και χρονικά την ημέρα-επέτειο της Χιροσίμα. Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές μ' αυτήν τους την ενέργεια κατάφεραν να περάσουν το μήνυμα ότι αυτοί είναι οι κυρίαρχοι, αυτοί επιβάλλουν τους όρους τους και δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση.
10-8-87 17Ν