Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοίδης, για να θάψει τη 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

1988-01-22 Κάρος

Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
Αθήνα 22-1-88
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ αποφάσισε να χτυπήσει με βόμβα τον Κάρος, πράκτορα της CIA, που καθοδηγεί μαζί με άλλους πράκτορες την «Ελληνική» Αστυνομία και μένει σε βίλα στη Φιλοθέη, στη γωνία Γράμμου-Βίτσι και Βενιζέλου. Έτσι κομάντος της οργάνωσης τοποθέτησε την ισχυρή βόμβα σε καλάθι αχρήστων του Δήμου που βρίσκεται σε απόσταση περίπου δύο-τριών μέτρων απ' την πόρτα της απ' όπου μπαίνει ο πράκτορας. Η βόμβα ήταν ρυθμισμένη για να πυροδοτηθεί με τηλεχειρισμό μόλις ο πράκτορας θάβγαινε απ' το θωρακισμένο αυτοκίνητο του, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπήρχε κανένας πεζός γύρω και ότι δεν θα περνούσε τροχοφόρο απ' τη Γράμμου πίσω απ' όπου βρίσκεται το καλάθι αχρήστων. Τη βόμβα δεν υπήρχε περίπτωση να πυροδοτήσει άλλη εκπομπή ή και παράσιτα.
Πράκτορες της ασφάλειας ή της ΚΥΠ που βρίσκονται κοντά για να καλύπτουν τη βίλα του αμερικάνου πράκτορα ή πιθανότερα για να παρακολουθούν την παρακείμενη πολυκατοικία των Βούλγαρων διπλωματών, αντιλήφθηκαν τις κινήσεις των συντρόφων μας και ανακάλυψαν τη βόμβα. Έτσι η πυροδότηση της ή το πάρσιμό της ήταν αδύνατα.
Αργότερα τηλεφωνήσαμε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία δίνοντας την πληροφορία για την ύπαρξη της βόμβας, για να εμποδίσουμε οποιαδήποτε ενδεχόμενη προβοκάτσια της ασφάλειας ή της CIA με ενδεχόμενα θύματα.
Οι ενέργειες αυτού του τύπου, δηλαδή με βόμβες, ενάντια στους πράκτορες της CIA έγιναν αναγκαίες απ' τη στιγμή που το σύνολο τους —και ιδιαίτερα οι σημαντικότεροι που καθοδηγούν σαν πραγματικά αφεντικά την «Ελληνική» Αστυνομία, τις «Ελληνικές» Ένοπλες Δυνάμεις, και τις «Ελληνικές» μυστικές υπηρεσίες — κυκλοφορεί με θωρακισμένα αυτοκίνητα με ελληνικές πινακίδες που τους έχει παραχωρήσει δουλικότατα η κυβέρνηση για να τους προστατεύει. Τα αυτοκίνητα αυτά είναι ευδιάκριτα στον καθένα, απ' τα χοντρά τους τζάμια. Και επειδή οι δίκαιες αυτές αντιιμπεριαλιστικές ενέργειες θα συνεχιστούν μέχρις ότου ο τελευταίος αμερικάνος πράκτορας εγκαταλείψει το ελληνικό έδαφος, θα πρέπει ο καθένας ν' αποφεύγει να βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε τέτια αυτοκίνητα, στο μέτρο βέβαια του δυνατού. Αλλά πάντα υπάρχει ένα πολύ μικρό ρίσκο, παρ' ότι εμείς παίρνουμε όλα τα δυνατά μέτρα για να μη χτυπηθεί σοβαρά κάποιος τρίτος.
Αποφασίσαμε τέλος να στείλουμε στον τύπο την πολιτική προκήρυξη με την οποία θα διεκδικούσαμε την ευθύνη της ενέργειας.
17Ν