Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοίδης, για να θάψει τη 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

1992-05-08 Ριανκούρ

1992-05-08 Ριανκούρ


Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
Αθήνα 8-5-92
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μπροστά στο νέο ρεσιτάλ από ψευδολογίες, κωμικά και συνάμα αντιφατικά σενάρια, στα οποία επιδίδεται η Αστυνομία μέσω των δημοσιογράφων της. Μπροστά στη σύγχυση που καλλιεργεί εσκεμμένα, για το τι συνέβη την Παρασκευή 27 Μάρτη στην οδό Ριανκούρ και τις γελοίες ενέργειες που έκανε, από τη Δευτέρα 30 Μάρτη μέχρι και την Παρασκευή 3 Απρίλη, για να καλύψει την πλήρη ανικανότητα της και να δικαιολογήσει τα δις που καταβροχθίζει, αφού πια είχε ανακαλύψει το περίστροφο, είμαστε πια υποχρεωμένοι να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και να αποκαλύψουμε, τι πραγματικά συνέβη.
Η αστυνομία δεν ειδοποιήθηκε από πληροφοριοδότη της, μέσα ή κοντά στην οργάνωση μας, όπως ισχυρίζεται, κάτι που θα αντιληφθεί οποιοσδήποτε διαβάσει τα πάρα κάτω.
Στο σημείο της Ριανκούρ δεν πήγαμε μόνο την Παρασκευή 27-3 αλλά και την Τρίτη 24 και την Πέμπτη 26-3. Κάποιος γείτονας 60άρης — ίσως και πρώην μπάτσος — που εκινείτο μεταξύ του ΟΤΕ, του καφενείου, της φαρμακαποθήκης και της απέναντι ταβέρνας, μας αντιλήφθηκε, θεώρησε ύποπτες τις κινήσεις μας, μας είδε να μπαίνουμε στο φορτηγό, να ερχόμαστε την άλλη μέρα, μας πήρε μάλλον για ληστές και ειδοποίησε την ασφάλεια. Εδώ η Αστυνομία αποφάσισε να στείλει, την άλλη μέρα, την ομάδα του Μαυρουλέα, για να εξακριβώσει, τι συμβαίνει, μη ξέροντας περί τίνος πρόκειται.
Αυτό αποδεικνύεται από τα εξής ατράνταχτα στοιχεία:
1) Η ομάδα του Μαυρουλέα ήταν τρεις μπάτσοι με ένα φίατ παρκαρισμένο στη γωνία Λασκαρίδου και Ριανκούρ συν ένας που έκανε τον εργάτη. Σημειωτέον ότι οι μπάτσοι έπιναν καφέ σε πλαστικά κυπελάκια καθισμένοι μέσα στο αυτοκίνητο! Αν είναι δυνατόν να είναι αυτή ενέδρα. Μόλις είδαν το φορτηγάκι μας να παρκάρει, ο Μαυρουλέας κατέβηκε, πήρε τον αριθμό του και πήγε στο απέναντι περίπτερο, όπου τηλεφώνησε στο κέντρο (διενήργησε ένα δεκατρία, όπως λένε τα σαΐνια), για να μάθει αν αυτός απασχολούσε, δηλαδή αν ήταν κλεμμένος, πράγμα που σημαίνει ότι δεν το ήξερε από τα πριν.
2) Μόλις χάσανε το φορτηγάκι μας, ειδοποίησαν και πάλι το κέντρο, το οποίο επικοινώνησε, μέσω του ασυρμάτου από την κοινή συχνότητα, με όλα τα περιπολικά και τους ζητάδες, για να το εντοπίσουν, λέγοντας τους ότι ο αριθμός απασχολεί και να προσέχουν γιατί επιβαίνουν τρεις, ενώ είμαστε πέντε υπεροπλισμένοι. Πράγμα που δεν θάκαναν αν ήξεραν περί τίνος πρόκειται, γιατί τότε σιωπούν και περνάνε σε άλλες ειδικές και κρυφές συχνότητες, για να μην τους ακούνε τρίτοι, όπως έκαναν άλλωστε και από τη Δευτέρα 30-3, όταν πια έστησαν την «ενέδρα».
3) Σε όλη τη διαδρομή μας, Ριανκούρ και Λάμψα προς τα πάνω, δεν υπήρχε κανένα απολύτως αυτοκίνητο της ασφάλειας, για να μας κόψει, όπως θα έπρεπε να υπάρχει αν ήταν ενέδρα.
4) Η «ενέδρα», αν μπορεί να ονομαστεί αυτό το καραγκιοζιλίκι ενέδρα, στήθηκε εκ των υστέρων, τη Δευτέρα 30 Μάρτη κι αφού βέβαια είχαν ανακαλύψει το περίστροφο κι αντιληφθεί τη μνημειώδη γκάφα τους. Και δεν στήθηκε για να μας πιάσουν αλλά για άλλους λόγους. Για να καλύψουν την ανικανότητα τους, για να μπορούν σήμερα να διαδίδουν τα παραμύθια τους παίζοντας με τις ημερομηνίες, λόγω του πανικού τους, γιατί δεν ήξεραν το στόχο μας αλλά και για να βάλουν στα σκαριά τη νέα σκευωρία που ετοιμάζουν, με τα δήθεν στοιχεία, τα βίντεο, τις δήθεν φωτογραφίες.
Την ημέρα λοιπόν εκείνη, την Παρασκευή 27 Μάρτη, έγιναν τα εξής: Μόλις φτάσαμε και παρκάραμε, τους είδαμε, τους αντιληφθήκαμε αμέσως και αποφασίσαμε να φύγουμε. Οι μπάτσοι μας ακολούθησαν, όντας μόνο τρεις μέσα στο φίατ, από κάποια απόσταση, μην τολμώντας να μας πλησιάσουν. Φαίνεται ότι ο Μαυρουλέας, στο σύντομο χρόνο των λίγων λεπτών, άρχισε να αναρωτιέται και να συνειδητοποιεί τι ακριβώς συμβαίνει και κράτησε μακριά το φίατ. Έτσι ενήργησε πολύ σωστά και ψύχραιμα, με αποτέλεσμα ν' αποφευχθεί άσκοπη αιματοχυσία, η οποία θάταν μάλλον μοιραία γι' αυτούς. Πράγματι μέσα στο φίατ δεν είχαν καμία τύχη, δεν θα προλάβαιναν να ρίξουν ούτε δυο σφαίρες, αφού απ το πίσω μέρος του φορτηγού τους σημάδευαν δυο σύντροφοι μας με αυτόματα, έτοιμοι να τους πυροβολήσουν στην παραμικρή τους κίνηση, ενώ συνολικά ήμασταν πέντε με μεγάλο οπλισμό.
Οι μπάτσοι φαίνεται ότι το αντιλήφθηκαν και έμειναν τελείως ακίνητοι. Επιβεβαιώθηκε λοιπόν κι εδώ αυτό που έχουμε πει κι άλλοτε. Όσοι μπάτσοι δεν μας ρίχνουν δεν θα τους ρίχνουμε, όσοι τραβάνε πιστόλι θα τους πυροβολούμε χωρίς δισταγμό. Οι επόμενες δυο μέρες, Σάββατο και Κυριακή, ήταν μέρες αργίας για τους σούπερ αστυνομικούς μας, που είναι επιφορτισμένοι με την προστασία του πολιτεύματος κι έτσι δεν έκαναν απολύτως τίποτε στο παραπάνω σημείο.
Εν τω μεταξύ ανακάλυψαν το περίστροφο. Εδώ ας μας επιτραπεί να μην πούμε, γιατί αφέθηκε. Απλώς να παρατηρήσουμε, ότι και μόνο αυτό το γεγονός δείχνει το μέγεθος του οπλισμού που υπήρχε μέσα στο φορτηγό. Έτσι αποφάσισαν, για τους λόγους που είπαμε, να στήσουν την «ενέδρα» τους, από την Δευτέρα 30 Μαρτίου, δηλαδή τρεις μέρες μετά το συμβάν. Κινητοποίησαν δεκάδες αυτοκίνητα κάθε μάρκας, Άουντι, Μπε Εμ Βε, Φίατ Τιπο, Τογιότα, Ρενό, Άλφα Ρομέο, δεκάδες μπάτσους, μηχανάκια με μπάτσους που τόπαιζαν φρικιά κλπ., για να αντιληφθούν όλοι οι γείτονες, ότι κάτι έκαναν. Απ' την άλλη ο πανικός κι ο φόβος τους, επειδή δεν ήξεραν ούτε στόχο ούτε πού ακριβώς θα γίνονταν η ενέργεια, ήταν τέτοιος ώστε έφτασαν στο σημείο να ελέγχουν το φανάρι Πανόρμου-Κηφισίας —μπας και γίνει εκεί η ενέργεια — ανάμεσα σ' άλλα μ' ένα Σουζούκι Σουίφτ μαύρο, που πάρκαραν στο πεζοδρόμιο της γωνίας Πανόρμου-Κηφισίας, με δύο παρδαλούς μέσα, που σημείωναν τους αριθμούς όσων αυτοκινήτων σταμάταγαν εκεί και τα πήγαιναν σε έναν επικεφαλής, ονόματι Γιώργο, που περιφέρονταν γύρω, μέσα σε ένα Άλφα Ρομέο.
Περιττό βέβαια να πούμε ότι, παρ' ότι η οπερέτα της κάθαρσης έχει πείσει και τον τελευταίο Έλληνα ότι οι δικαστές είναι όλοι εξωνημένοι και αργυρώνητοι, πράγμα άλλωστε που τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο στόχος μας ήταν δικαστικός, δυστυχώς γι' αυτούς δεν ήταν. Με συνέπεια όλη η σύγχυση που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν στην οργάνωση μας, με τα παραμύθια τους για πληροφοριοδότες, να πέφτει στο κενό.
Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ξεκάθαρο και απλό. Αφού έκαναν τη μνημειώδη γκάφα, σκέφτηκαν ότι μπορούν να ξεκινήσουν μια καινούργια σκευωρία, εκμεταλλευόμενοι, όσο μπορούν πια, την αποτυχία τους. Εδώ βέβαια μπλέκονται και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι. Είναι γνωστό, ότι εδώ και καιρό αμερικάνοι ειδικοί του FBI εργάζονται πάνω σε στοιχεία που είχε η ασφάλεια από παλιές ιστορίες, άσχετες με την 17Ν. Με την καθοδήγηση και έμπνευση των αμερικάνων, σκέφτηκαν ότι, για όποιον εντοπιστεί, πραγματικά ή όχι, από τα παλιά στοιχεία, θα υπάρχουν εναντίον του και οι σημερινές συντριπτικές αποδείξεις. Ότι αναγνωρίζονται από τους μπάτσους της Ριανκούρ, ότι βρέθηκαν τα αποτυπώματα τους στο φορτηγάκι κι όχι στην τάδε παλιά γιάφκα και κυρίως ότι φωτογραφήθηκε.
Νέα λοιπόν προβοκάτσια ετοιμάζεται. Αυτός είναι ίσως ο κυριότερος λόγος για τον οποίο στήθηκε η δήθεν «ενέδρα» της Ριανκούρ, κατόπιν εορτής και γιατί η Αστυνομία την έβγαλε σήμερα, μέσω των πρακτόρων της δημοσιογράφων και δεν ήταν διαρροή από τους δημοσιοσχεσίτες, όπως θεατρινίζει ο υπουργός.
Περιττό να πούμε, ότι την ίδια την Παρασκευή 27 Μάρτη, όπως δεν είχανε στήσει καμιά ενέδρα έτσι δεν είχανε και καμιά κάμερα. Γιατί, αν είχανε πράγματι φωτογραφήσει κάποιον, αν είχανε αποτυπώματα κάποιου, τα σαΐνια των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών θα τον είχαν εντοπίσει, μετά από 40 μέρες και θάχε συλληφθεί, ιδιαίτερα σήμερα που γνώριζαν ότι προετοιμάζαμε ενέργεια.
Είναι λοιπόν ολοκάθαρο, γιατί χρειάζονται τόσο χρόνο. Τα παλιά στοιχεία πρέπει να κολλάνε κάπως με τα χαρακτηριστικά όσων ήταν στη Ριανκούρ.
Τέλος ας προσθέσουμε, ότι η πράξη των γραικύλων Μητσοτάκη και Αναγνωστόπουλου, να παραδώσουν τα αποτυπώματα και τα στοιχεία όλων των Ελλήνων στους αμερικάνους του FBI και της CIA, αποτελεί πράξη έσχατης εξαχρείωσης του ελληνικού κράτους, κυβερνώντων κράτους μπανανιάς, που ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία, ενέργεια για την οποία κανένας πολιτικός και κανένα έντυπο δεν λέει λέξη.
Αθήνα 8-5-92
Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ