Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοίδης, για να θάψει τη 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

1991-10-07 Τσετίν

1991-10-07 Τσετίν


Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Αθήνα 7-10-91

Στην τελευταία μας προκήρυξη αναλύσαμε τους λόγους για τους οποίους κανένας Έλληνας δεν μπορεί και ούτε πρόκειται να δεχτεί ποτέ λύση του Κυπριακού, χωρίς την προηγούμενη αποχώρηση όλων των Τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και την επιστροφή στα σπίτια τους όλων των Ελληνοκυπρίων προσφύγων. Εξηγήσαμε γιατί, χωρίς αυτούς τους sine qua non όρους, οποιαδήποτε λύση συνιστά καταπάτηση των αρχών του διεθνούς δικαίου, οι οποίες δεν μπορεί να ισχύουν επιλεκτικά μόνο για το Κουβέιτ. Ότι αποτελεί νέο έγκλημα των ΗΠΑ, της ΕΟΚ, της φασιστικής Τουρκίας ενάντια στον ελληνισμό, αφού σημαίνει επίσημα αναγνώριση από τη Δύση και αποδοχή του εγκλήματος του τουρκικού επεκτατισμού, της βιαίας στρατιωτικής εισβολής και της Ι7χρονης κατοχής του ενός τρίτου του Κυπριακού εδάφους.

Εξηγήσαμε πώς μια τέτοια λύση προσπαθεί σήμερα να επιβάλει ο Μπους κι ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, κυρίως μέσω της εξωνημένης κυβέρνησης του γραικύλου Μητσοτάκη. Πώς η πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων, από την εποχή της ΕΡΕ, περνώντας απ' τη χούντα και μέχρι σήμερα, υπήρξε μια συνεχής παραίτηση κι ενδοτικότητα, απέναντι στις συνεχείς- συνεχώς κλιμακούμενες τούρκικες διεκδικήσεις, ένα διαρκές Μόναχο. Μόναχο μέσω του οποίου ο τουρκικός επεκτατισμός, υποδαυλιζόμενος από την Δύση, κατακτάει συνεχώς πιο προωθημένες θέσεις σε βάρος του ελληνισμού, χωρίς να χρειάζεται να ρίξει ούτε μία τουφεκιά. Μόναχο, για το οποίο, τουλάχιστον για την περίοδο της μεταπολίτευσης, μεγάλες ευθύνες δεν έχουν μόνο οι κυβερνήσεις αλλά και η Βουλή, ο στρατός, ο τύπος και τα μεγάλα συγκροτήματα του, αφού στο βωμό του κέρδους, της «ησυχίας», των καλών σχέσεων με τους συμμάχους, του βολέματος τους «ποιούν την νήσσα», όντας πρόθυμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα.

Ποια εφημερίδα και ποιος δημοσιογράφος π.χ. τόλμησε ν' αποκαλύψει την αλήθεια, για το ρόλο του πολιτικού που θα περάσει στην ιστορία σαν ο πρώτος νεκροθάφτης του Κυπριακού. Το ρόλο του Καραμανλή, που έγινε πρωθυπουργός το 55, μετά από επιλογή των Αγγλο-αμερικάνων, αφού είχε συνάψει συμφωνίες μαζί τους για το ξεπούλημα της Κύπρου, για τις μυστικές συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου, που υπήρξαν οι κύριες αιτίες της μετέπειτα εξέλιξης και της σημερινής κατάστασης, αφού παρείχαν υπερβολικά δικαιώματα στην τουρκική μειονότητα και το δικαίωμα στη στρατιωτική επέμβαση. Οι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού τίμιοι δημοσιογράφοι ή συγγραφείς, πούχαν το θάρος να το καταγγείλουν, καταστράφηκαν επαγγελματικά και τους έπνιξε το μαύρο σκοτάδι.

Διαρκές Μόναχο που, όπως εξηγήσαμε, οδήγησε τη χώρα στο σημερινό τραγικό αδιέξοδο. Στο να αντικρύζει ανήμπορη και παράλυτη τις νέες κατακτήσεις και κλιμακούμενες διεκδικήσεις του τούρκικου επεκτατισμού. Την κατοχή του ενός τρίτου της Κύπρου, τις διεκδικήσεις στο Αιγαίο, την υφαλοκριπίδα, τον εναέριο χώρο, τη Θράκη, τα Δωδεκάνησα κι αλλού.

Αυτό το διαρκές Μόναχο των εξωνημένων πολιτικών, στρατιωτικών, εκδοτών, μονό η άμεση λαϊκή κινητοποίηση στη βάση μπορεί να ανατρέψει, να βάλει έναν αποφασιστικό φραγμό στη συνεχή προδοσία και το συνεχές ξεπούλημα της χώρας.

Μετά λοιπόν το βίαιο χτύπημα στις 16 Ιούλη ενάντια στους Τούρκους διπλωμάτες στο Ψυχικό, αποφασίσαμε να εκτελέσουμε τον ακόλουθο Τύπου της Τουρκικής Πρεσβείας Τσετίν Γκιοργκιού. Ο κύριος αυτός, από τη θέση του, προωθούσε τα συμφέροντα του τούρκικου επεκτατισμού και ανάμεσα στ' άλλα εργάζονταν για την διαιώνιση του εγκλήματος της εισβολής και κατοχής του ενός τρίτου της Κύπρου, για την επιβολή στην Κύπρο της «λύσης» του Τούρκικου πολιτίκο-στρατιωτικού συμπλέγματος, θα συνεχίσουμε να χτυπάμε όλους όσους κατέχουν επίσημη θέση στο Τούρκικο πολιτικο-στρατιωτικό σύμπλεγμα κι έτσι έχουν συγκεκριμένες ευθύνες για όλα τα εγκλήματα στον κυπριακό ελληνισμό, μέχρις ότου επιστρέψουν όλοι οι Κύπριοι πρόσφυγες στα κατεχόμενα χωριά και σπίτια τους. Μέχρις ότου φύγει ο τελευταίος αμερικάνος στρατιωτικός από την χώρα μας, αφού όπως γνωρίζουν οι πάντες, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός βρίσκεται πίσω από τις τούρκικες διεκδικήσεις. Επαναλαμβάνουμε, ότι η ενέργεια μας κατευθύνεται ενάντια στη φασιστική πολιτική του τούρκικου πολιτίκο-στρατιωτικού συμπλέγματος, της οποίας άλλωστε θύμα είναι και ο ίδιος ο Τουρκικός λαός.

Τέλος θα επαναλάβουμε εδώ το ερώτημα που θέτει ο κάθε Έλληνας πολίτης στη Δύση, την τόσο άτεγκτη απέναντι στους παραβάτες της διεθνούς νομιμότητας, την τόσο πιστή στις αρχές, την ηθική, τα δικαιώματα:

«Βάση ποιας δικαιοσύνης, ποιου ηθικού κανόνα, ποιων δικαιωμάτων των εθνοτήτων, η διασκορπισμένη σε όλο το νησί τουρκική μειονότητα 18% θεμελιώνει το δικαίωμα απόσχισης και διχοτόμησης, ενώ η αμιγής κουρδική μειονότητα 25% των 12 εκατομμυρίων Κούρδων, εκ των οποίων 5 εκατομμύρια συμπαγής πληθυσμός στο Τούρκικο Κουρδιστάν, δεν θεμελιώνει δικαίωμα στην απόσχιση και τη δημιουργία αυτόνομου Κουρδικού κράτους, όπως άλλωστε προέβλεπε η συνθήκη των Σεβρών.

»Βάση ποιας δικαιοσύνης, ποιου ηθικού κανόνα, ποιου δικαιώματος των εθνοτήτων, τα νησιά που βρίσκονται στον Ειρηνικό ή στον Ατλαντικό, χιλιάδες μίλια μακριά από τις μητροπόλεις, με ελάχιστες μειοψηφίες λευκών αποίκων, όπως τα νησιά της Μικρονησίας ή η Χαβάη είναι αμερικάνικα; Τα νησιά της Μελανησίας ή τα Φόκλαντ είναι αγγλικά; Η Νέα Καληδονία ή τα νησιά της Πολυνησίας και η Ταϊτή γαλλικά; Και δεν είναι δίκαιο η Κύπρος, με 82% ελληνικό πληθυσμό επί χιλιάδες χρόνια, να είναι ελληνική!!!»

Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
Αθήνα 7-10-91