Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοίδης, για να θάψει τη 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

1992-12-16 Παπαδημητρίου

1992-12-16 Παπαδημητρίου


Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Αθήνα 16-12-92

Στη χρονική περίοδο όπου κυριαρχούσε το σκάνδαλο Κοσκωτά τόσο τα κόμματα της αριστεράς ΚΚΕ-Συνασπισμός όσο και η ΝΔ είχαν υποστηρίξει την άποψη ότι μ' αυτό είχε «διαρραγεί» ο κοινωνικός ιστός και ότι η κάθαρση και η τιμωρία των ενόχων ήταν απαραίτητες για την ανασύνδεση του και για την ομαλή μελλοντική λειτουργία του πολιτεύματος. Ήταν η πολιτική των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων για την «κάθαρση» μέσω της οποίας θάβγαινε η χώρα απ' την κρίση. Το ΠΑΣΟΚ απ' την πλευρά του υποστήριζε ότι ήταν θύμα πολιτικών διωγμών με τη σκανδαλολογία και την «κάθαρση» λες και το σκάνδαλο ήταν ανύπαρκτο, η ηγεσία του δεν ευθύνονταν κι ορισμένα από τα σημαντικότερα στελέχη της δεν είχαν πιαστεί κυριολεκτικά στα πράσα.

Σε αντίθεση με τα καθεστωτικά κόμματα η 17Ν είχε υποστηρίξει ότι η κρίση της ελληνικής κοινωνίας είναι πολύ πιο βαθιά. Ότι η έκταση της διαφθοράς και της φαυλότητας του πολιτικού κόσμου, της Βουλής, της Δικαιοσύνης και γενικά των κορυφών της αστικής τάξης σε όλες τις βαθμίδες έχουν οδηγήσει σε πλήρη εκφυλισμό τους θεσμούς. Ότι κανένας τους, ούτε η Βουλή ούτε η Δικαιοσύνη ούτε οι εκλογές, δεν ήταν θέση να βγάλει τη χώρα απ' την κρίση, να πραγματοποιήσει τις αποκαλούμενες από τα κόμματα «κάθαρση» και τιμωρία.

Σήμερα πια, η άποψη μας επαληθεύτηκε πλήρως από τα γεγονότα. Μετά από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, μετά από μια πολύμηνη διαδικασία «κάθαρσης» με συμμετοχή, τόσο της Βουλής όσο και της Δικαιοσύνης, καμιά κάθαρση και τιμωρία δεν πραγματοποιήθηκε κατά γενική ομολογία ενώ η σημερινή κατάσταση είναι τρισχειρότερη από την προηγούμενη.

Το πολιτικό περιεχόμενο της αθωωτικής απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου υπήρξε ολοκάθαρο για τον καθένα: Για τα μείζονα εγκλήματα των πολιτικών, βουλευτών, υπουργών, πρωθυπουργού ενάντια στη χώρα δεν υπάρχουν ούτε υπεύθυνοι ούτε ένοχοι. Ανεξάρτητα από τη φύση και το μέγεθος της απάτης που διέπραξαν, είναι όλοι τους αθώοι εξ ορισμού. Απ' την πλευρά της η Δικαιοσύνη μπορεί να καταδικάζει σε εξοντωτικές ποινές μικροκλεφτρόνια, δεν είναι όμως σε θέση ν' ασχοληθεί με τις μεγάλες και σοβαρές υποθέσεις των τεράστιων σκανδάλων σε βάρος της χώρας, δεν είναι σε θέση να δικάσει τους υπεύθυνους.

Η Δικαιοσύνη όντας ανύπαρκτη γι' αυτές τις υποθέσεις, αυτοαναιρεί τα θεμέλια της, τους λόγους ύπαρξης της. Αφαιρεί από μόνη της το απαραίτητο κύρος που χρειάζεται τόσο αυτή για να επιτελέσει «το έργο της», όσο και η πολιτική βαθμίδα για να είναι αποδεκτή σαν ηγεσία. Και χάνουν έτσι και οι δύο την οποιαδήποτε ουσιαστική νομιμοποίηση τους.

Η αθωωτική απόφαση υπήρξε το πράσινο φως για τη σημερινή χιονοστιβάδα των σκανδάλων που συγκλονίζουν τη χώρα. Αν η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και οι γραικύλοι υπουργοί της συναγωνίζονται με ιδιαίτερο ζήλο και χωρίς καν να κρατάνε τα προσχήματα στις σκανδαλώδεις συμβάσεις και στις μίζες, στη ληστεία και λεηλασία της δημόσιας περιουσίας, στο ξεπούλημα της χώρας, στην καταστροφή του 40% του βιομηχανικού παραγωγικού δυναμικού, αυτό γίνεται επειδή οι κύριοι αυτοί εμπέδωσαν το μήνυμα της αθωωτικής απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου: κλέβετε όσο μπορείτε περισσότερα, κανένας σας δεν θα πάθει τίποτε. Κι αν παρ' ελπίδα κάποιος ατζαμής διωχθεί, κανένα Δικαστήριο, είτε Ειδικό είτε όχι, δεν πρόκειται να τον καταδικάσει.

Ανάμεσα στην πάρα πάνω πρακτική της κυβέρνησης της ΝΔ ιδιαίτερα καταστροφική είναι η πολιτική «ιδιωτικοποιήσεων». Η κυβέρνηση όντας σε αδυναμία να την υλοποιήσει με τιμές που να ανταποκρίνονται κάπως στην αξία των επιχειρήσεων, προχώρησε στην χαριστική τους παράδοση σε ημέτερους, μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες, με τιμές και μέθοδες εξευτελιστικές. Προχώρησε σε μια πολιτική ξεπουλήματος της κοινωνικής περιουσίας, καταστροφής του παραγωγικού δυναμικού και σε ορισμένες περιπτώσεις αφελληνισμού της βιομηχανίας.

Αυτό έγινε με μια σειρά επιχειρήσεων. Με την Ολύμπικ Κέτεριγκ, με τα τσιμέντα Χάλυψ. Με μια από τις λίγες ανταγωνιστικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο βιομηχανικές μονάδες τα τσιμέντα ΑΓΕΤ-Ηρακλής. Με τα ναυπηγεία Ελευσίνας. Με τη διάλυση της ΕΑΣ και τις χιλιάδες απολύσεις και την επιδότηση των μικρο-ιδιοκτητών. Με τους δύο διαγωνισμούς για τα ναυπηγεία Σκαρα-μαγκά και την Πειραϊκή-Πατραϊκή. Αυτό γίνεται με την Ολυμπιακή, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την Ιονική Τράπεζα, τη Λάρκο.

Η πολιτική αυτή ξεπουλήματος των οικονομικών μονάδων και καταστροφής του 40% του παραγωγικού δυναμικού ισοδυναμεί με έγκλημα εσχάτης προδοσίας σε βάρος της χώρας. Έγκλημα το οποίο συντελείται επειδή η κυβέρνηση γνωρίζει ότι κανένας υπεύθυνος δεν πρόκειται να λογοδοτήσει πουθενά.

Υπεύθυνοι γι' αυτό το έγκλημα είναι όλοι όσοι αποφασίζουν την πραγματοποίηση του, ψηφίζοντας στη Βουλή υπέρ μιας τέτιας πολιτικής, δηλαδή και οι 152 βουλευτές της ΝΔ.

Αποφασίσαμε λοιπόν να χτυπήσουμε έναν απ' αυτούς τους κυρίους που ασελγούν κατ' εξακολούθηση σε βάρος της χώρας, γνωρίζοντας ότι τους καλύπτει ασυλία και δεν πρόκειται να λογοδοτήσουν πουθενά. Το βουλευτή της ΝΔ Παπαδημητρίου Ελευθέριο, γνωστότερο και σαν λοχία της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, πυροβολώντας τον στα πόδια.

Συνυπεύθυνοι τέλος είναι και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και του ΚΚΕ-Συνασπισμού. Ενώ κόπτονται ότι σαν σοσιαλιστές ενδιαφέρονται για το παραγωγικό δυναμικό της χώρας, και γνωρίζουν ότι κανένας υπεύθυνος νεοδημοκράτης υπουργός δεν πρόκειται να λογοδοτήσει, συναινούν σιωπηλά σ' αυτό το έγκλημα αποφεύγοντας να δεσμευτούν ανοιχτά μπροστά στο λαό ότι αύριο θα καταγγείλουν όλες τις σημερινές σκανδαλώδεις συμβάσεις και «ιδιωτικοποιήσεις» της Νέας Δημοκρατίας.

Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
Αθήνα 16-12-92

Υ.Γ. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις δυναμικές ενέργειες ενάντια σε οικονομικές εφορίες. Αυτήν ενάντια στην εφορία Νέας Φιλαδέλφειας με ρουκέτα τη Δευτέρα 30 Νοέμβρη και αυτήν ενάντια στην εφορία Αμαρουσίου την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη με βόμβα.

Θα εξακολουθήσουμε να τις χτυπάμε όσο το ισχύον φορολογικό σύστημα είναι ένα σύστημα απατής που οργάνωνε το ίδιο το κράτος για να μεθοδεύσει τη μεγάλη κύρια φοροδιαφυγή των μεγαλοβιομήχανων, εφοπλιστών, μεγαλεμπόρων, μεγαλομηχανικών, μεγαλογιατρών, μεγαλοδικηγόρου, μεγαλοεργολάβων, βουλευτών.