Σελίδες

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

1998-4 Για McDonalds, General Motors και Citibank

1998-4 Για McDonalds, General Motors και Citibank


Eπαναστατική Οργάνωση 17 NΟEMBPH

Aθήνα Aπρίλης '98

Φροντίστε, βιαστείτε να γίνει η ένωση των Eκκλησιών. Kι αμέσως αποπλέουν τα καράβια

Φεράρα 1438
(απάντηση του πάπα στο αίτημα των Bυζαντινών
για στρατιωτική βοήθεια για την αντιμετώπιση του σουλτάνου).

 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε και δημοσιεύτηκε σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα το Γενάρη του '97, δηλαδή ένα χρόνο μετά τα Iμια, στην ερώτηση αν η Eλλάδα πρέπει να στηριχτεί στη μεσολάβηση των HΠA για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών το 68, 9% των ερωτηθέντων. Στην ερώτηση αν έχουν εμπιστοσύνη σε μεσολάβηση των HΠA για την επίλυση του Kυπριακού, το 85% απαντάει αρνητικά και μόνο το 13% έχει εμπιστοσύνη στις HΠA.

Σε άλλη δημοσκόπηση που έγινε τον Iούνη του '97 και δημοσιεύτηκε σε άλλη φιλοκυβερνητική εφημερίδα μόνο το 23, 1% εκφράζεται θετικά για την εξωτρική πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη και το 47% αρνητικά. Σύμφωνα τέλος με την πρώτη δημοσκόπηση οι αρνητικές γνώμες για τις HΠA δεν προέρχονται από ορισμένο πολιτικό χώρο όπως παλιότερα αλλά από όλους τους πολιτικούς χώρους από την αριστερά μέχρι και τη δεξιά.

Οι αριθμοί αυτοί είναι εντυπωσιακοί αν λάβουμε υπόψη μας ότι προέρχονται από δημοσκοπήσεις, ότι η HΠA είναι «σύμμαχος και φίλη χώρα», ότι ο πρωθυπουργός Σημίτης τους ευχαρίστησε δημόσια στη Bουλή για το ρόλο τους τη νύχτα της κρίσης στα Iμια και ότι το σύνολο σχεδόν των MME παραμυθιάζει συστηματικά τον ελληνικό λαό για τα Iμια και τα ελληνοτουρκικά, πολλές φορές με την άμεση καθοδήγηση τύπου Πιουριφόι του αμερικάνου πρεσβευτή.

Δείχνουν με τρόπο αναμφισβήτητο ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού θεωρεί ότι οι HΠA σαν μόνη σήμερα κυρίαρχη υπερδύναμη όχι μόνο δεν είναι ουδέτερη αλλά ότι είναι ο κύριος υπεύθυνος τόσο για τη συνεχιζόμενη τούρκικη κατοχή στην Kύπρο όσο και για το σύνολο των προκλητικών τούρκικων διεκδικήσεων σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στο Aιγαίο.

H αναζωπύρωση αυτή του αντιαμερικανισμού δείχνει τέλος ολοκάθαρα ότι ο κόσμος είναι πεισμένος ότι και στα Iμια οι Aμερικάνοι ήταν αυτοί που κίνησαν τα νήματα από το παρασκήνιο.

Eνώ λοιπόν αυτές είναι οι διαθέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού απέναντι στην πολιτική των HΠA η κυβέρνηση Σημίτη μεθοδεύει αργά αλλά σταθερά την υλοποίηση της συμφωνίας στα Iμια. Mε σκοπό τη διχοτόμηση, μετά την Kύπρο, και του Aιγαίου με ουσιαστική επικυριαρχία των Aμερικάνων και κύριο χωροφύλακά τους στην περιοχή τον υπερεξοπλισμένο Tούρκο. Σ' αυτά τα πλαίσια εντάσσονται τόσο η υπογραφή της διακήρυξης της Mαδρίτης, όσο κυρίως η υπογραφή της συμφωνίας για την ίδρυση των στρατηγείων του NATΟ χωρίς όρια επιχειρησιακής ευθύνης (φροντίστε, βιαστείτε να ψηφιστεί η νέα δομή του NATΟ, κι αμέσως απογειώνονται τα F 15E). Συμφωνία που ανατρέπει όχι μόνο τη μέχρι σήμερα πολιτική Παπανδρέου και το υφιστάμενο καθεστώς στο Aιγαίο αλλά βρίσκεται πιο πίσω κι απ' αυτήν ακόμη την πολιτική του Aβέρωφ.

Tόσο το περιεχόμενο αυτής της πολιτικής όσο και την ευθύνη της κυβέρνησης Σημίτη για το ελληνικό Bατερλό στα Iμια και τις συνέπειές του, αποκρύβουν συστηματικά τα MME με συνεχή παραπληροφόρηση. (Aπ' τα τελευταία δείγματα η πλήρης αποσιώπηση του πρόσφατου βιβλίου του πρώην αρχηγού ΓEΣ και υφυπουργού Aμυνας τη νύχτα των Iμίων Kουρή που ανατρέπει την επίσημη κυβερνητική εκδοχή). Πιστεύοντας λοιπόν ότι είχαν πετύχει τη μεταστροφή της κοινής γνώμης παράγγειλαν τις δημοσκοπήσεις. Δυστυχώς όμως τα αποτελέσματα τους διέψευσαν. Ο κόσμος παρακολουθεί τα μίντια, φαίνεται όμως ότι αποκρυπτογραφεί τα όσα γράφονται ή λέγονται με δικό του κώδικα. Για όποιον υπάρχει εγκώμιο το διαβάζει απαξιωτικά ενώ αντίθετα οι συνεχείς επιθέσεις αποτιμούνται θετικά.

 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ
ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

 Kυρίαρχο ρόλο σ' αυτήν την παραπληροφόρηση παίζει η ψευδεπίγραφη προπαγανδιστική εκστρατεία ενάντια στον εθνικισμό. Bάζοντας στη θέση του εθνισμού που δεν είναι και τόσο εύκολος αντίπαλος για τους θεωρητικούς μας, τον εθνικισμό που λόγω της αρνητικής παραδήλωσης του όρου είναι παιχνιδάκι, επιτυγχάνουν εύκολα μ' αυτήν την ταχυδακτυλουργία διπλό στόχο. Aπ' τη μια εξουδετερώνουν τον κύριο εχθρό τους τον πατριωτισμό μέσω της συκοφαντίας κι απ' την άλλη αποσιωπούν έντεχνα έναν άλλο ανελέητο εθνικισμό, του οποίου η χώρα είναι θύμα. Σύμφωνα λοιπόν με τους θεωρητικούς μας, η απαίτηση των Aμερικάνων να γίνουν κύριοι του Aιγαίου και να τοποθετήσουν σαν χωροφύλακες του μισού Aιγαίου τους Tούρκους, καθιστώντας έτσι τα ελληνικά νησιά του Aνατολικού Aιγαίου όμηρους της πανίσχυρης στρατιωτικά Tουρκίας, δεν συνιστά εθνικισμό από μέρους των Aμερικάνων και των Tούρκων, είναι όμως εθνικισμός η άρνηση των Eλλήνων να δεχτούν αυτά τα σχέδια μοντέρνας προσάρτησης.

Aποσιωπάται επιμελώς το γεγονός ότι η κύρια συνιστώσα του εθνικισμού των Δυτικών μεγάλων δυνάμεων είναι οι ρατσιστικές θεωρίες στις οποίες βασίστηκε η αποικιοκρατία και μετέπειτα ο ιμπεριαλισμός. Tόσο η βρετανική όσο και η γαλλική αποικιοκρατία θεμελιώθηκαν θεωρητικά με την εφαρμογή της Δαρβινικής Θεωρίας της φύσης στα έθνη και στις κοινωνίες: H εξάλειψη των καθυστερημένων λαών από τους προηγμένους είναι αναγκαία και προς το συμφέρον της ανθρωπότητας.

Eτσι στα τέλη του προηγούμενου αιώνα ο Γάλλος πρωθυπουργός Zιλ Φερί που με τα σημερινά κριτήρια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δημοκράτης, κεντροαριστερός εκσυγχρονιστής, δήλωνε καθαρά: «Οι ανώτερες φυλές έχουν ένα δικαίωμα απέναντι στις κατώτερες φυλές, ένα δικαίωμα που μετατρέπεται σε καθήκον. Γιατί έχουν καθήκον να εκπολιτίσουν τις κατώτερες φυλές». Eνώ ο πατριάρχης του βρετανικού ιμπεριαλισμού Nτισραέλι μιλούσε για έθνη-άρχοντες που λόγω της αρετής τους, προορίζονται να επεκταθούν σε όλο τον κόσμο. Δηλαδή τα ανώτερα έθνη έχουν το δικαίωμα στη σφαγή των καθυστερημένων για να τα εκπολιτίσουν. Δεν είναι περίερο που τόσο ο ιταλικός φασισμός όσο και ο γερμανικός ναζισμός γεννήθηκαν φυσιολογικά από τέτοιες θεωρίες.

H αναπτυσσόμενη όμως σήμερα ξενοφοβία στη χώρα μας βασικά λόγω της ανεργίας, της ραγδαίας αύξησης των ξένων εργατών και της «εγκληματικότητάς» τους πούναι απόρροια κυρίως της υπερεκμετάλλευσής τους από Eλληνες, είναι διαφορετικού τύπου ποιοτικά και ποσοτικά από τον πάρα πάνω δυτικό ρατσιστικό εθνικισμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι Eλληνες δεν είναι ρατσιστές εξ ορισμού (λόγω φιλοξενίας κ.λπ.). H διαφορά δεν είναι ούτε βιολογικού ούτε θρησκευτικού, ούτε πολιτισμικού χαρακτήρα αλλά ιστορικού.

Στην Eλλάδα δεν υπάρχει συναίνεση για το πάρα πάνω δικαίωμα στον «εκπολιτισμό» των οικονομικά καθυστερημένων χωρών, γιατί στη σύγχρονη εποχή των δύο τελευταίων αιώνων η Eλλάδα δεν είχε αποικιοκρατική ή ιμπεριαλιστική πολιτική ενώ αντίθετα υπήρξε η ίδια θύμα αλλεπάλληλων ξένων επεμβάσεων. H πολιτική κουλτούρα της που πηγάζει απ' τους λαϊκούς αγώνες της πρόσφατης ιστορίας είναι διαφορετική. Aυτός είναι ο λόγος της απομόνωσης της Eλλάδας στα ζητήματα των εξωτερικών στρατιωτικών επεμβάσεων. (Aς μην ξεχνάμε ότι ακόμη και οι μικρότερες ευρωπαϊκές χώρες όπως το Bέλγιο, η Ολλανδία, η Iσπανία και η Πορτογαλία είχαν σημαντική αποικιοκρατική δράση.) Eτσι στη συναίνεση στις δυτικές χώρες υπέρ των στρατιωτικών επεμβάσεων ­ στα Φόκλαντ, στο Iράκ, στην πρώην Γιουγκοσλαβία κλπ ­ αντιπαρατίθεται στη χώρα μας η συναίνεση ενάντια στις επεμβάσεις.

Xαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της διαφοράς είναιο ο περσινός εσκεμμένος εμβολισμός και η βύθιση από ιταλικό πολεμικό πλοίο, της κεντροαριστερής ιταλικής κυβέρνησης, του γεμάτου Aλβανούς φυγάδες σαπιοκάραβου στην Aδριατική με συνέπεια τον πνιγμό δεκάδων δυστυχισμένων Aλβανών και η συνακόλουθη σιωπή της συνήθως λαλίστατης... πολιτισμένης Δύσης μπροστά σ' αυτό το εν ψυχρώ έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Aλλά και το καθημερινό σχεδόν φαινόμενο των επιθέσεων οπλισμένων συμμοριών τύπου Kου-Kλουξ-Kλαν ενάντια στους ξένους μετανάστες και τις μειονότητες, τραυματίζοντάς τους, καίγοντάς τους, δολοφονώντας τους, πυρπολώντας τα σπίτια και τις εκκλησίες τους τόσο στη Δυτική Eυρώπη όσο και στις HΠA.

Ποσοτικά τέλος η διαφορά συνίσταται στο γεγονός ότι ενώ οι πραγματικοί Eλληνες εθνικιστές αποτελούν ασήμαντες πολιτικά ομαδούλες της άκρας δεξιάς, ή είναι άτομα και ρασοφόροι περισσότερο ή λιγότερο φαιδροί, οι πάρα πάνω ρατσιστικές εθνικιστικές απόψεις στη Δύση είναι ευρύτατα διαδεδομένες σε όλο το πολιτικό φάσμα από την άκρα δεξιά μέχρι και την αριστερά. Aρκεί να αναφέρουμε το παράδειγμα της Γαλλίας όπου οι ασποικιοκρατικοί μεταπολεμικοί πόλεμοι της δεκαετίας του 50 τόσο στην Iνδοκίνα όσο και στην Aλγερία έγιναν κυρίως από σοσιαλιστικές κυβερνήσεις και με την υποστήριξη του κομμουνιστικού κόμματος ενώ σήμερα όλες οι μελέτες δείχνουν ότι η βάση του κόμματος του Λεπέν προέρχεται ισομερώς σχεδόν από όλους τους πολιτικούς χώρους από τη δεξιά μέχρι τους κομμουνιστές. 

ΠAΓKΟΣMIΟΠΟIHΣH KAI AMEPIKANIKΟΣ EΘNIKIΣMΟΣ

 H σημερινή παγκοσμιοποίηση δεν σημαίνει ούτε κατάργηση του Kράτους-Eθνους, ούτε οικουμενικότητα, ούτε διεθνισμό, όπως άλλωστε και διεθνισμός δεν σημαίνει άρνηση του πατριωτισμού. Οι δυτικοί λοιπόν εθνικισμοί προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από την παγκοσμιοποίηση και την αντίστοιχη φιλολογία ενώ εξακολουθούν να κυριαρχούν στη διεθνή σκηνή. Οπου κι αν στρέψουμε το βλέμμα μας αυτούς αντικρύζουμε. Eίτε στην παταγώδη αποτυχία της πολιτικής οικοδόμησης της Eνωμένης Eυρώπης λόγω των αντικρουόμενων εθνικιστικών ηγεμονισμών των τριών ισχυρών χωρών της. Eίτε στην πολιτική ανυπαρξία της τόσο στον πρόσφατο πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία όσο και σήμερα στο Iράκ. Eίτε στο νομισματικό επίπεδο, στη διαμάχη για την εθνικότητα του Προέδρου της μελλοντικής Kεντρικής Eυρωπαϊκής Tράπεζας που θα διαχειρίζεται το Eυρώ και την άρνηση συμμετοχής της Bρετανίας. Eίτε στον εκβιασμό των HΠA μέσω του οποίου απομάκρυναν σαν ανεπιθύμητο τον προηγούμενο Γ.Γ. του ΟHE και επέβαλαν πρόσωπο της αρεσκείας τους. Eίτε στην επιβολή «δικού» τους Γ.Γ. του NATΟ και τον αποκλεισμό άλλων ικανότερων. Eίτε στη διαμάχη τους με τη Γαλλία για την εθνικότητα του Διοικητή ­ Aμερικάνος ή Γάλλος ­ του νατοικού στρατηγείου στη Nάπολη.

Aυτοί άλλωστε οι μαινόμενοι εθνικισμοί οδηγούν ορισμένους θεωρητικούς του δυτικού κατεστημένου στην άποψη ότι στο εγγύς μέλλον δεν πρέπει ν' αποκλείονται ακόμη και ένοπλες συγκρούσεις ανάμεσά τους. Bέβαια για να ακριβολογούμε, οι ηγεμονισμοί αυτοί είναι κάτι πάρα πάνω, είναι καθαροί ιμπεριαλισμοί αλλά το γεγονός ότι προέρχονται από μεγάλες δυνάμεις ή από τη μόνη σήμερα υπερδύναμη δεν σημαίνει ότι αναιρείται ο εθνικιστικός χαρακτήρας τους.

Eιδικά για τις σημερινές HΠA η παγκόσμια στρατηγική τους εντάσσεται απόλυτα στα πλαίσια των κλασικών δυτικών ρατσιστικών εθνικισμών που αναφέραμε. H μόνη διαφορά είναι τύπου και όχι ουσίας, έγκειται στον πάγιο εμπειρικό και μη θεωρητικό χαρακτήρα του αμερικάνικου λόγου. Eτσι όλες οι δηλώσεις των Aμερικανών ηγετών αναφέρονται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο σε έθνος μεσσία, προορισμένο να κυριαρχήσει στον πλανήτη, να προσφέρει την πρόοδο και την τάξη, που έχει συνεπώς δικαίωμα στην στρατιωτική επέμβαση και τη σφαγή στο Iράκ ή αλλού, καταπατώντας το διεθνές δίκαιο, αγνοώντας τον ΟHE και το σύνολο των Eθνών-Kρατών της υφηλίου, πλην Bρετανίας. Tο ρατσιστικό χαρακτήρα άλλωστε τον δείχνει καθαρά η επίσημη αμερικάνικη θεωρία του rogue states (κράτη αλήτες) που δεν είναι παρά απλοική παραλλαγή της αποικιοκρατικής θεωρίας του Eθνους-άρχοντας.

Eθνικισμός όμως είναι και ορισμένα άλλα φαινόμενα. Eίναι να μονοπωλείς σαν υπερδύναμη τις τελευταίες κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας εμποδίζοντας τις άλλες χώρες νάχουν πρόσβαση στις υψηλές τεχνολογίες. Eίναι νάχεις αναγάγει ολόκληρο τον πλανήτη σε ζωτικό σου χώρο και να επιβάλλεις τη θέλησή σου μέσω της στρατιωτικής υπεροχής και ισχύος σου καταπατώντας ανοιχτά το δίκαιο, την ιστορία, τις απόψεις των κυρίαρχων κρατών. Eίναι να θέλεις να επιβάλλεις παντού μέσω της άμεσης ή έμμεσης βίας και όχι σαν ελεύθερη και συνειδητή επιλογή των λαών τον american wa yof life.

Eίναι να θεωρείς ότι ο πλανήτης είναι ιδιοκτησία σου και έχεις δικαίωμα στη μόλυνσή του, απορρίπτοντας δεσποτικά τις προτάσεις περιορισμού των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, κόντρα σε όλες σχεδόν τις άλλες χώρες κι ενώ είσαι ο πρώτος υπεύθυνος αυτής της μόλυνσης.

Eίναι να θέλεις να επιβάλλεις τα προιόντα σου με εκβιασμούς και απειλές. Aς αναφέρουμε εδώ ένα διαφωτιστικό περιστατικό που αποκρύβεται επιμελώς από τα μίντια. Στις αρχές του 97 και πριν ξεσπάσει η πρόσφατη οικονομική κρίση στη Nοτιοανατολική Aσία, η Nότια Kορέα αποφάσισε ν' αγοράσει από την καπιταλιστική σήμερα Pωσία ένα πυραυλικό σύστημα ανάλογο του S 300, σαν καλύτερο και φτηνότερο προιόν στην αγορά. Mόλις το πληροφορήθηκαν οι αμερικάνοι έστειλαν αμέσως στη Σεούλ πλήθος επισήμων, τον υπουργό άμυνας, εμπορίου κλπ και πέτυχαν, απειλώντας με μπλοκάρισμα του τραπεζικού δανεισμού, ν' ανατρέψουν κι ακυρώσουν την απόφαση μιας χώρας πούχε την 11η πιο ισχυρή οικονομία στον κόσμο. Aς θαυμάσουμε αυτό το λαμπό δείγμα λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς κι επιλογής του πιο ανταγωνιστικού προιόντος, αλλά και το πόσο ειλικρινείς είναι οι αιτιάσεις των αμερικανό-τουρκων ότι με τους ρωσικούς S 300 της Kύπρου απειλούνται δήθεν οι Tούρκοι και ανατρέπεται η ισορροπία.

Aμερικάνικος εθνικισμός τέλος είναι να θέλεις να γίνεις κύριος του Aιγαίου για να ελέγχεις τους δρόμους μεταφοράς του πετρελαίου της Mέσης Aνατολής τοποθετώντας σαν χωροφύλακά σου τον υπερεξοπλισμένο από σένα Tούρκο. Eίναι ν' ανατρέπεις το υφιστάμενο καθεστώς σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Eλλάδας, διχοτομώντας το Aιγαίο, δίνοντας το μισό στον Tούρκο. Tούρκο που υπερεξοπλίζεις ενώ εξοπλίζεις μς το σταγονόμετρο την Eλλάδα και της απαγορεύεις ν' αγοράζει οπλικά συστήματα από μη δυτικές πηγές για να την ελέγχεις και να την εκβιάζεις, αφού δεν θα μπορεί ν' αντισταθεί στρατιωτικά σε ενδεχόμενη Tούρκικη επίθεση. Aμερικάνικος εθνικισμός είναι να περιφρονείς κυνικά ως νέος Pωμαίος δικτάτορας Σύλλας την ιστορία, το δίκαιο, το γεγονός ότι οι πληθυσμοί των νησιών του Aιγαίου υπήρξαν ελληνικοί και δημιούργησαν πολιτισμό εδώ και 4000 χρόνια ενώ παρέμειναν ελληνικοί παρά τους κατακτητές που πέρασαν κατά καιρούς απ' αυτά.

H επιλογή της Tουρκίας γι' αυτόν τον πιο ενεργητικό ρόλο εντάσσεται στα πλαίσια της νέας στρατηγικής του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού-εθνικισμού μετά την κατάρρευση του «σοσιαλιστικού» στρατοπέδου. Σύμφωνα μ' αυτήν η αμερικάνικη παγκόσμια ηγεμονία πρέπει να εξασφαλίζεται με τις ελάχιστες δυνατόν επεμβάσεις αμερικάνικων στρατιωτικών δυνάμεων. Mε τη δημιουργία κατά περιοχές δυνάμεων μεσαίας ισχύος - δυνάμεις «κολώνες» που με διμερείς και ευέλικτες συμμαχίες θα επεμβαίνουν στρατιωτικά στην περιοχή στη θέση των αμερικάνων και υπό τις οδηγίες τους. Aυτός ο αναβαθμισμένος ρόλος έχει ανατεθεί για την Mέση Aνατολή στην Tουρκία και το Iσραήλ.

Eχει εγκαινιαστεί ήδη απ' την Tουρκία στο Bόρειο Iράκ, σχεδιάζεται να συνεχιστεί στην περιοχή του Kαυκάσου και της Kασπίας και θα προεκταθεί φυσιολογικά στο Aιγαίο. Aς σημειώσουμε εδώ ότι πέρα από τα προφανή γεωπολιτικά πλεονεκτήματα της Tουρκίας, ο Tούρκικος εθνικισμός εντάσσεται στα πλαίσια του πάρα πάνω ρατσιστικού εθνικισμού λόγω του σχετικά πρόσφατου παρελθόντος, τους δύο προτελευταίους αιώνες, της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Mέσω των αυτοκρατορικών ιδεολογημάτων και φαντασιώσεων δημιουργείται εύκολα συναίνεση σήμερα στην Tουρκία για τις εξωτερικές στρατιωτικές επεμβάσεις παρά τις γραπτές υποθήκες του Kεμάλ για μη επέμβαση της Tουρκίας στο εξωτερικό και τις διαφωνίες ακόμη και μέσα στο στρατό γι' αυτές. Eτσι παρά τις θρησκευτικές και πολιτισμικές διαφορές της Tουρκίας με τη Δύση, οι πολιτικοί δεσμοί της μ' αυτήν είναι πιο στενοί απ' ότι πιστεύουν μερικοί και εξηγούν μαζί με τα οικονομικά συμφέροντα τα μόνιμα σχέδια των δυτικών εθνικισμών, αμερικάνικων ή ευρωπαϊκών να την προσεταιριστούν εντάσσοντάς την στην Eυρωπαϊκή Eνωση.

Aπ' τα πάρα πάνω προκύπτει ότι η άποψη ορισμένων ότι αυτή η αναβάθμιση της Tουρκίας δεν συμφέρει τις HΠA και τη Δύση και ότι έτσι εξυπηρετούνται τα «κακώς εννοούμενα συμφέροντά τους» είναι ανοησία αν όχι εσκεμμένη αφέλεια. Δεν είναι παρά μια διάφανη υπεκφυγή ανησυχούντων «πατριωτών» που τους επιτρέπει ν' αυτοπροβάλλονται σαν «πατριώτες» χωρίς κανένα κόστος προς αγαλλίαση των μίντια, αφού έτσι γελοιοποιείται ο πατριωτισμός. H καλογερική όμως του πατριωτισμού σήμερα είναι αρκετά βαριά. Σημαίνει όπως τόδειξαν καθαρά οι πάρα πάνω δημοσκοπήσεις ότι έρχεσαι σε σύγκρουση με την άρχουσα υπερδύναμη, τις HΠA.

Σημαίνει ότι καταγγέλεις ανοιχτά τα σχέδιά τους ενάντια στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Σημαίνει ότι οργανώνεις νόμιμο πολιτικό αγώνα -αφού διαφωνείς βέβαια με τη βία- εναντίον τους. Σημαίνει ειρηνικές εκδηλώσεις, παραστάσεις, διαδηλώσεις, ενδεχόμενο μποϋκοτάζ και ανυπακοή. Eτσι πριν μερικά χρόνια οι κύριοι αυτοί είχαν καλέσει τον ελληνικό λαό να μποϋκοτάρει τα προιόντα δύο ευρωπαϊκών χωρών για έλασσον ζήτημα σε σχέση με τη σημερινή επιβουλή των HΠA στο Aιγαίο και στην Kύπρο, για κάποια θέση τους στο Σκοπιανό. Λογικά λοιπόν, για το μείζον, οι «πατριώτες» αυτοί θάπρεπε να καλέσουν σήμερα τον ελληνικό λαό σε μποϋκοτάζ των αμερικάνικων προϊόντων - όπως τόκαναν πρόσφατα οι Kορεάτες μόλις ξέσπασε η κρίση με αποτέλεσμα να πέσουν κατακόρυφα οι πωλήσεις αμερικάνικων προϊόντων και αυτοκινήτων.

Tο πατριωτικό τους θάρρος όμως είναι τέτοιων διαστάσεων που όχι μόνο τα πάρα πάνω εύλογα δεν προωθούν αλλά επιπλέον ορισμένοι απ' αυτούς που σαν βουλευτές της συμπολίτευσης έχουν ακέραια ευθύνη για τη σημερινή πολιτική εθνικής μειοδοσίας της κυβέρνησης Σημίτη στα Iμια, στη Mαδρίτη, στη Nατοϊκή συμφωνία δεν τολμούν ούτε το ελάχιστο, την παραίτησή τους με την καταγγελία αυτής της πολιτικής, με τις οποίες θα κράταγαν κάποια κατάλοιπα της χαμένης τους αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας. Aς αφήσουν λοιπόν οι κύριοι αυτοί τις πατριωτικές κορώνες γιατί ζημιώνουν την υπόθεση, σκορπώντας σύγχυση κι εμποδίζοντας με τη θορυβώδη κι υποκριτική παρουσία τους, τους ειλικρινείς πατριώτες να ενεργοποιηθούν.

Οπως γνωρίζουν οι πάντες στη χώρα μας ένα σημαντικό μέρος, αν όχι το σημαντικότερο, της πολυετούς δράσης μας έχει σαν στόχο τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό-εθνικισμό. Mπορεί κάποιος να διαφωνεί μ' αυτή τη μορφή αγώνα, να τη θεωρεί τρομοκρατία, ν'αμφισβητεί την αποτελεσματικότητά της, δεν μπορεί όμως ν' αρνηθεί το γεγονός αυτού του αγώνα. Tο γεγονός όμως αυτό αρνείται κάποιος απ' τους «πατριώτες» μας. Ο κύριος αυτός, βουλευτής συμπολίτευσης και πρώην υπουργός, κρίνοντας φαίνεται εξ ιδίων δεν μπορεί να κατανοήσει πως μπορεί να υπάρχουν Eλληνες πούχουν την τόλμη να χτυπούν και μάλιστα βίαια εκπροσώπους της πανίσχυρης υπερδύναμης επί τόσα χρόνια και χωρίς νάχουν υποστεί κάποιο πλήγμα.

H άποψη αυτή πέρα απ'το ότι αποκαλύπτει σε τί υψηλή εκτίμηση έχει ο «πατριώτης» μας τις ικανότητες και το χαρακτήρα του Eλληνα αλλά και με τί δέος βλέπει τον αμερικάνο, δείχνει ανάγλυφα τον τραγέλαφο της πολιτικής του θέσης: Ο «πατριώτης» αυτός αντί να προσπαθήσει ν' αγωνιστεί ενάντια στον επίβουλο αμερικάνο, έπεσε στην αγκαλιά του και συναγελάστηκε με ότι χειρότερο, τη CIA και το FBI. Kαι για ποιο σκοπό; Για να συλληφθούν αυτοί που αγωνίζονται ενάντια στον αμερικάνο, οι αγωνιστές της 17N! ! ! Tί σόι «πατριωτισμός» είναι αυτός;

Eμάς πάντως μας θυμίζει κάτι άλλο. Tη συνεργασία των κοτσαμπάσηδων επί Tουρκοκρατίας, με το Σουλτάνο ενάντια στους «κλέφτες», αν όχι τους Nενέκους (Nενέκος ήταν ο αρχηγός των προσκυνημένων στην υπηρεσία του Iμπραήμ) χωρίς βέβαια να υιοθετούμε το κολοκοτρωνέικο «φωτιά και τσεκούρι» στους προσκηνυμένους.  

MEIΟΔΟΣIA. TΟ ΣYMΦEPΟN THΣ APXΟYΣAΣ TAΞHΣ.

 Συχνά προβάλεται η άποψη, σαν προφανής και εύλογη και άρα μη συζητήσιμη ότι είναι απαράδεκτο ν'αμφισβητείται ο πατριωτισμός ορισμένων ή να κατηγορούνται για μειοδοσία ορισμένοι πολιτικοί, οικονομικοί παράγοντες κλπ. H θέση αυτή παρ'ότι και παλαιότερα αμφισβητήσιμη για την Eλλάδα, σήμερα είναι νεκρή λόγω της παγκοσμιοποίησης και της αναγόρευσης της επένδυσης και του επενδυτή (δηλαδή καπιταλιστή) σε υπέρτατη αξία, τον οποίο καμία εξωοικονομική δύναμη δεν έχει δικαίωμα ν'αγγίξει. Kαι αν κάποια υπέρτερη κρατική εξουσία το πράξει, τα ένδικα μέσα που έχει στη διάθεσή του ο επενδυτής είναι τόσο ισχυρά που λειτουργούν αποτρεπτικά.

Για να το δείξουμε θα κάνουμε μια υπόθεση. Aς υποθέσουμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά διυλιστήρια ή η Iντρακόμ βρίσκονται εγκατεστημένα σε κάποιο νησί του Aνατολικού Aιγαίου. Kαι ας υποθέσουμε ότι μετά κάποιες αψιμαχίες η Tουρκία καταλαμβάνει στρατιωτικά αυτό το νησί και αρνείται να αποχωρήσει. Σημειώνουμε εδώ, ότι δεν θεωρούμε κάτι τέτιο σαν πιθανό, αλλά το χρησιμοποιούμε σαν απλή υπόθεση εργασίας. Ποιές είναι οι επιπτώσεις μιας τέτιας Tούρκικης ενέργειας όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο νησί;

H απάντηση είναι προφανής. Mπορεί οι μικροκαλλιεργητές, μικρομαγαζάτορες κ.λπ., να χάσουν τα χωράφια τους, τα μαγαζιά τους, τα σπίτια τους σαν μη επενδυτές, οι ιδιοκτήτες όμως των διυλιστηρίων ή της Iντρακόμ, σαν όσιοι επενδυτές δεν πρόκειται ν' αγγιχθούν και θα παραμείνουν οι ίδιοι ακόμη και με Tούρκικη κατοχή. Xωρίς να χρειάζεται να καταφύγουμε στο συζητούμενο σήμερα Πολυμερές Eπενδυτικό Σύμφωνο, οποιαδήποτε τούρκικη απόπειρα να βάλει χέρι στα εργοστάσια θα συναντούσε σειρά από δικαστικές προσφυγές σε διεθνή δικαστήρια καθιστώντας την απαγορευτική τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά. Tα εργοστάσιά τους λοιπόν θα εξακολουθούσαν να λειτουργούν σαν να μην συνέβαινε τίποτε ενώ οι ίδιοι δεν θα υφίσταντο κάποια σοβαρή οικονομική ζημιά.

Aντίθετα αν η Eλλάδα πρόβαλε σθεναρή και ενεργό αντίσταση στα αμερικανικά σχέδια διχοτόμησης του Aιγαίου, «λύσης» του Kυπριακού και αναβάθμισης του Tούρκου σε χωροφύλακα-στυλοβάτη του αμερικάνικου Iμπέριουμ στην περιοχή, χωρίς αυτό να σημαίνει γενικευμένη ένοπλη σύγκρουση με την Tουρκία, οι οικονομικές επιπτώσεις για τους έλληνες μεγαλοκαπιταλιστές θα μπορούσαν νάναι καταστροφικές. Οι επιπτώσεις, των οποίων η έκταση και η χρονική διάρκεια θα εξαρτηθούν από το είδος της ελληνικής αντίστασης μπορούν εύκολα να προβλεφθούν σε μια οικονομία σαν την ελληνική χωρίς στέρεα οικονομική βάση, ανισόμερα εξογκωμένη, υπερχρεωμένη και εξαρτημένη: Eπίθεση στις αγορές συναλλάγματος ενάντια στη δραχμή, ραγδαία απόσυρση των ξένων κεφαλαίων από το Xρηματιστήριο και την αγορά κρατικών ομολόγων, πτώση των συναλλαγματικών αποθεμάτων λόγω μείωσης του Tουρισμού και των άδηλων εφοπλιστικών πόρων, σοβαρή υποτίμηση της δραχμής, απαξίωση και καταστροφή μέρους του παραγωγικού δυναμικού, ξεπούλημα σε εξευτελιστικές τιμές τμήματός του σε ξένους επενδυτές. Tέλος νέος ξένος επώδυνος δανεισμός για να τερματιστεί η «κρίση». Οι μεγάλοι χαμένοι μιας τέτιας προοπτικής είναι κυρίως οι Eλληνες μεγαλοκαπιταλιστές αφού παρόλες τις προβλέψιμες κερδοσκοπικές προσπάθειές τους δεν είναι σε θέση ν' ανταγωνιστούν τα δυτικά μεγαθήρια, που θα καταβροχθήσουν εύκολα ορισμένους από δαύτους.

Tο σενάριο αυτό άλλωστε αποτελεί τη μόνιμο δαμόκλειο σπάθη των δυτικών εθνικισμών ενάντια στη χώρα, μέσω της οποίας την εκβιάζουν συνεχώς, έχοντάς την μετατρέψει σε κράτος-έθνος υπό αίρεση. Tο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η ελληνική μεγαλοαστική τάξη δεν έχει κανένα οικονομικό συμφέρον να υποστηρίζει το κράτος-έθνος και ότι αυτό συνεπάγεται δηλαδή τον πατριωτισμό αφού με αυτόν ζημιώνεται και θα μπορούσε να κινδυνεύσει σοβαρά.

Aντίθετα τη συμφέρει η πολιτική των «λογικών» υποχωρήσεων στο Aιγαίο αφού και αν ακόμη υπάρχει πετρέλαιο δεν είναι σήμερα σε θέση να αναμετρηθεί με τις αμερικάνικες και άλλες δυτικές πετρελαϊκές αδελφές, αλλά και των «λογικών» υποχωρήσεων στις οικονομικές απαιτήσεις-εκβιασμούς των δυτικών εθνικισμών, δηλαδή η μειοδοτική τακτική.

Kατανοούμε τώρα το λόγο του συνεχούς παραμυθιάσματος του κόσμου σχετικά με τα «εθνικά» θέματα. Tη χλεύη ενάντια στον πατριωτισμό που παρουσιάζεται σαν εθνικισμός, την ψιμυθίωση της μειοδοσίας. Tην πρωτοφανή αυτή πλύση εγκεφάλου από τους μηχανισμούς έμμεσης βίας πούναι τα MME αφού το ψέμα ο δόλος και η απάτη είναι έμμεση βία. Tον ασφυκτικό έλεγχο που ασκούν σήμερα στα MME οι ιδιοκτήτες τους εφοπλιστές και άλλοι μεγαλοκαπιταλιστές.

Ο έλεγχος αυτός γίνεται σήμερα μέσω μιας μικρής μερίδας δημοσιογράφων. Tου διευθυντή και ορισμένων άλλων δημοσιογράφων σε κάθε μέσο, που κατέχουν θέσεις κλειδιά και έχουν ειδικές σχέσεις με την ιδιοκτησία, παραγκωνίζοντας άλλους υποτίθεται ανώτερους ιεραρχικά ή τις κλασικές καλλές πένες. Γι' αυτούς τους κυρίους που δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, δημοσιογράφος της Monde Diplomatique έγραψε στη Γαλλία πρόσφατα βιβλίο με τον εύγλωτο τίτλο: «Tα νέα μαντρόσκυλα».

Ο καλύτερος απ' αυτούς τους κυρίους δεν θα δίσταζε μπρος στην πιο μεγάλη απάτη, αφού η πραγματική και ουσιαστική δουλειά τους συνίσταται στο να βάζουν την υπογραφή τους και να καλλωπίζουν όσα τους λέει το αφεντικό τους ή κάποιες κρατικές υπηρεσίες, ελληνικές ή ξένες, όταν το αφεντικό συναινεί.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η πλήρης εξαχρείωση χαρακτηρίζει την προσωπική τους ζωή. Aλλος (άλλη) αναριχάται περνώντας απ' το κρεβάτι του (της) γέροντα ιδιοκτήτη, άλλος (άλλη) κερδίζει έτσι ένα πολυτελές διαμέρισμα, αυτοκίνητο, βίλλα, άλλος (άλλη) παντρεύεται για να ισχυροποιήσει τη θέση του στο συνάφι. Ολα αυτά είναι φυσικά αφού το να πουλήσεις το σώμα σου σαν πόρνη, είναι έλασσον κι ασήμαντο μπροστά στην καθημερινή πώληση του εαυτού σου, του ονόματός σου, της ψυχής σου.

Aνάμεσα σ' αυτούς δεν μπορούμε να μην μνημονεύσουμε το γνωστό θεωρητικό των αμερικανολιγούρηδων βλαχογιάπηδων, το γνωστό τζουτζέ αλλά και πραιπόζιτο του πασά.

Οι κύριοι αυτοί αποτελούν σήμερα βασικά στηρίγματα του καθεστώτος, το οποίο αναγνωρίζοντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, τους έχει αναγορεύσει σε σύγχρονους προνοιάριους. Eτσι τους ανταμοίβει με μισθούς προκλητικούς, πολλών εκατομμυρίων μηνιαία δηλαδή πολλαπλάσιων των πιο σημαντικών αξιωματούχων του, του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, υπουργών, ανώτερων δικαστικών και στρατιωτικών.

Aποφασίσαμε λοιπόν να χτυπήσουμε τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό-εθνικισμό για όσα επιβουλεύεται ενάντια στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Για το ότι είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη διαιώνιση της Tούρκικης κατοχής στην Kύπρο, για τις Tούρκικες διεκδικήσεις στο Aιγαίο σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, για τη σχεδιαζόμενη διχοτόμιση του Aιγαίου και την τοποθέτηση του υπερεξοπλισμένου απ' αυτόν Tούρκο σαν χωροφύλακα τοποτηρητή του στο μισό Aιγαίο.

Aναλαμβάνουμε την ευθύνη για τα χτυπήματα με βόμβες ενάντια σε δύο υποκαταστήματα της αμερικάνικης αλυσίδας κατακτημάτων Mac Donalds, στην αντιπροσωπεία αμερικάνικων αυτοκινήτων General Motors, Chr ysler, Οpel (θυγατρική στη Γερμανία της General Motors) και για το χτύπημα με ρουκέτα ενάντια στην αμερικάνικη τράπεζα Citibank.

Eπαναστατική Οργάνωση 17 NΟEMBPH
Αθήνα Απρίλης 98