Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοίδης, για να θάψει τη 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

1988-08-16 Εισβολή στο ΙΘ' αστυνομικό τμήμα Βύρωνα

Επαναστατική Οργάνωση 17ΝΟΕΜΒΡΗ
Αθήνα 16-8-88
Την Κυριακή 14 Αυγούστου κομάντος ανταρτών της οργάνωσης μας επιτέθηκαν στο Ιθ' αστυνομικό τμήμα του Βύρωνα, το κατέλαβε και απαλλοτρίωσε τον οπλισμό του, όπως και ορισμένα άλλα αντικείμενα χρήσιμα στον επαναστατικό αγώνα.
Η όλη επιχείρηση έγινε με τρόπο άψογο και υποδειγματικό. Δεν χύθηκε ούτε μια σταγόνα αίματος, δεν έπεσε ούτε μια σφαλιάρα, δεν έπεσε ούτε ένας πυροβολισμός. Όλοι οι μπάτσοι αφοπλίστηκαν χωρίς να προβάλλουν την παραμικρή αντίσταση.
Η ηγεσία όμως της αστυνομίας, μέσα στην παραζάλη της και μη μπορώντας να ξεχάσει τις παλιές συνήθειες της, ψευδολογεί ασύστολα, ότι δήθεν γρονθοκοπήσαμε και τραυματίσαμε την αρχιφύλακα Βεργή, χωρίς καν να νοιάζεται για το ότι αυτοδιαψεύδεται πανηγυρικά απ' τις φωτογραφίες της, που τραβήχτηκαν αμέσως μετά κι όπου εμφανίζεται περδίκι, θεωρεί προφανώς ότι η συνέχιση των βασανιστηρίων που γίνονται απ' τους μπάτσους στα κρατητήρια της της δίνει το δικαίωμα να ψευδολογεί σε βάρος μας. θα πούμε λοιπόν και μεις τι έγινε.
Ο αστυφύλακας Ζερβογιαννάκης αφοπλίστηκε πρώτος, στο διάδρομο της εισόδου κι ενώ δίστασε κάποια στιγμή να τραβήξει περίστροφο. Η αρχιφύλακας Βεργή αφοπλίστηκε δεύτερη στο γραφείο Υπηρεσίας. Επιχείρησε να βγάλει το περίστροφο της —αυτή είναι η μόνη αλήθεια απ' όσα λέει η Αστυνομία— και αφοπλίστηκε από ένα σύντροφο που της έπιασε απλά το χέρι και της πήρε το · περίστροφο. Φαίνεται ότι μέχρι τότε δεν είχε συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει, γιατί αμέσως μετά η συμπεριφορά της άλαξε και βρέθηκε σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση. Αποτέλεσμα ήταν να τη χαϊδεύει ο σύντροφος στο πρόσωπο, να της αφήσει άλλος σύντροφος την κουκούλα λιγότερο σφιχτή απ' τους άλλους μπάτσους, γιατί έλεγε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και τέλος να μη τη σφίξει όσο τους άλλους μπάτσους, γιατί παραπονιόταν ότι την πονούσαν τα σύρματα και θα μαύριζαν τα χέρια της. Όλα αυτά δείχνουν κάθε άλλο παρά άνθρωπο τραυματισμένο μετά από ξυλοδαρμό, Προκαλούμε λοιπόν την αστυνομία να δείξει την αρχιφύλακα και τα δήθεν τραύματα της στους δημοσιογράφους.
Τρίτος πιάστηκε ο υπεύθηνος της Ασφάλειας Σβουλίνης, ενώ προσπαθούσε, πατώντας στις μύτες των ποδιών του, να την κοπανίσει, απ' το δωμάτιο της Ασφάλειας σε άλλο δωμάτιο και να κρυφτεί. Ένας σύντροφος του είπε: «Επ! έλα εδώ εσύ». Και ήρθε.
Τέταρτος πιάστηκε ο ανθυπαστυνόμος Καζής, στον κοιτώνα του του πρώτου ορόφου (αν μπορεί να ονομαστεί αυτό το βρωμερό αχούρι κοιτώνας) κι ενώ κοιμόταν. Τον συνέλαβε ένας σύντροφος και τον κατέβασε στο ισόγειο.
Στη συνέχεια τους δέσαμε και τους κλείσαμε στο βρωμερό επίσης κρατητήριο τους, όπου η αρχιφύλακας κάθησε στο μοναδικό «στρώμα».
Ορισμένοι ίσως να σκεφτούν ότι λογικό να ψεύδονται οι πάρα πάνω αστυνομικοί του τμήματος για να δικαιολογηθούν. Εμείς όμως πιστεύουμε ότι η ηγεσία της αστυνομίας ψεύδεται συνειδητά ξέροντας ότι τα γεγονότα δεν έγιναν όπως ισχυρίζεται κι ότι δεν χτυπήσαμε απολύτως κανένα.
Θα υπενθυμίσουμε εδώ κάτι που έχουμε πει στο παρελθόν και που επιβεβαιώθηκε στην επίθεση-κατάληψη του αστυνομικού τμήματος του Βύρωνα. Οποιοσδήποτε αστυνομικός υπακούει στις οδηγίες μας, σηκώνει ψηλά τα χέρια και δεν αντιστέκεται, δεν έχει να φοβηθεί τίποτε απ' την 17Ν. Δεν θα τον πειράζουμε, όπως δεν πειράξαμε τους 4 αστυνομικούς του Βύρωνα. Οποιοσδήποτε όμως επιχειρήσει να τραβήξει περίστροφο, θα τον πυροβολούμε αμέσως, χωρίς άλλη προειδοποίηση. Έτσι αν κάποιος απ' τους αστυνομικούς είχε τραβήξει περίστροφο, η εξέλιξη της επιχείρησης θάταν διαφορετική όσον αφορά αυτόν που θ' αντιστέκονταν. Μελλοντικά λοιπόν, θα πρέπει όλοι οι απλοί αστυνομικοί νάχουν καθαρά όλα τα πάρα πάνω στο μυαλό τους.
Ο επαναστατικός αγώνας των λαϊκών δυνάμεων ενάντια στο σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς των σκανδάλων και της εξάρτησης, απαιτεί όλο και περισσότερο οπλισμό και υλικά. Αυτός ήταν ο στόχος της επίθεσης-κατάληψης του αστυνομικού τμήματος του Βύρωνα. Ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη ανατροπή του καθεστώτος εκμετάλλευσης και καταπίεσης, μέχρι την ανατροπή του ελεγχόμενου κοινοβουλευτισμού των δύο κομμάτων της λούμπεν μεγαλοαστικής τάξης και του Δυτικού ιμπεριαλισμού της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Μέχρις ότου κλείσουν όλες οι αμερικάνικες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας, εγκαταλείψει το ελληνικό έδαφος ο τελευταίος Αμερικάνος στρατιωτικός, και το Κυπριακό ο τελευταίος τούρκος στρατιώτης.
ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΛΑΪΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Αθήνα 16-8-88 Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ