Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοίδης, για να θάψει τη 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

1990-05-14 Επιθέσεις στην Εκάλη

Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
Αθήνα 14-5-90
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ, ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΣ, ΜΕΓΑΛΟΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ. ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΦΟΡΟΚΛΕΒΟΝΤΑΣ.
Σύμφωνα με έρευνα του ΕΚΚΕ που έγινε για το έτος 1988 και που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στον τύπο, όσοι κερδίζουν πάνω από 400 χιλιάδες δρχ. το μήνα υπολογίζονται σε τουλάχιστον 35 χιλιάδες, ενώ σύμφωνα με τους επίσημους καταλόγους των φορολογικών δηλώσεων ανέρχονται μόνο σε 6.494. Όσοι κερδίζουν πάνω από 250 χιλιάδες και λιγότερο από 400 χιλιάδες το μήνα ανέρχονται σύμφωνα με το ΕΚΚΕ σε τουλάχιστον 200 χιλιάδες, ενώ σύμφωνα με τους καταλόγους των φορολογικών δηλώσεων αυτοί είναι μόνο 58.896.
Παράλληλα το ΕΚΚΕ υπολογίζει ότι από όσους κερδίζουν πάνω από 400 χιλιάδες το μήνα οι 18,6% είναι μισθωτοί, οι 8% είναι συνταξιούχοι και οι 57,6% επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες. Αν λοιπόν υπολογίσουμε τους 18,6% των τουλάχιστον 35 χιλιάδων μεγαλοεισοδηματιών βρίσκουμε 6.510 μισθωτούς υψηλόμισθους, περίπου όσους δηλαδή το δηλώνουν (6.494). Αν μάλιστα προσθέσουμε και τους συνταξιούχους βρίσκουμε σύνολο 9.310. Κι επειδή το ΕΚΚΕ λέγοντας μισθωτούς και συνταξιούχους δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να εννοεί μεγαλοεπιχειρηματίες που εμφανίζονται ενδεχομένως στους φορολογικούς καταλόγους σαν δήθεν μισθωτοί των επιχειρήσεων τους ή συνταξιούχοι καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι μόνοι μεγαλοεισοδηματίες που δηλώνουν το εισόδημα τους —αυτοί οι 6.494— είναι οι υψηλόμισθοι μισθωτοί του Δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα, που δεν μπορούν να κρύψουν τα εισοδήματα τους και συνεπώς δεν μπορούν να φορό-κλέψουν, ενώ ακόμη κι απ' αυτήν την κατηγορία το ένα τρίτο κατορθώνει να φοροδιαφεύγει.
Το συμπέρασμα λοιπόν που βγαίνει απ' αυτή τη μελέτη του ΕΚΚΕ είναι ότι κανένας απολύτως μεγαλοβιομήχανος, μεγαλέμπορος, εφοπλιστής, μεγαλογιατρός, μεγαλοδικηγόρος, μεγαλοαρχιτέκτονας, μεγαλοεργολάβος δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος, δεν πληρώνει το φόρο που αναλογεί στο πραγματικό του εισόδημα.
Το ίδιο ακριβώς συμπέρασμα βγαίνει όταν πάμε και στη δεύτερη κατηγορία των 250 με 400 χιλιάδων το μήνα. Το ΕΚΚΕ υπολογίζει αυτούς τους εισοδηματίες σε τουλάχιστον 200 χιλιάδες. Αν λοιπόν θεωρήσουμε σαν λογικό ότι το 26,6% μισθωτών και συνταξιούχων της πρώτης κατηγορίας (18,6 + 8) γίνεται εδώ τουλάχιστον 30% βρίσκουμε 60.000 μισθωτούς και συνταξιούχους, και πάλι περίπου όσους το δηλώνουν στην εφορία (58.896). Και από εδώ λοιπόν απουσιάζουν οι βιομήχανοι, έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Αν ακόμη λάβουμε υπόψη μας τις εξής καταγγελίες, η παραπάνω διαπίστωση επιβεβαιώνεται απόλυτα.
— σύμφωνα με αποκαλύψεις των δημοσίων οικονομικών υπαλλήλων, που έγιναν το Γενάρη για το 1989, το μέσο μηνιαίο δηλωθέν στην εφορία εισόδημα των μισθωτών ήταν 108 χιλιάδες δρχ., των γιατρών 102 χιλιάδες, των δικηγόρων 80 και των εμποροβιομηχάνων 62 χιλιάδες δραχμές (!!!).
— στη φορολογία κεφαλαίου, σύμφωνα με αποκαλύψεις του ίδιου του υπουργού το Δεκέμβρη, υπάρχουν 1.320.000 εκκρεμείς υποθέσεις, ενώ οι ανέλεγκτες δηλώσεις ανέρχονται σε 5.500.000 με μια διαφορά μεταξύ βεβαιωθέντων και εισπραχθέντων φόρων που φτάνουν 375 δις.
— ενώ θεωρητικά τα κέρδη των επιχειρήσεων φορολογούνται με ποσοστό 46%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ το πραγματικό ποσοστό φορολογίας των επιχειρηματικών κερδών είναι μόνο 5%, δηλαδή περίπου το ένα δέκατο του θεωρητικού ποσοστού.
— σύμφωνα με άλλη καταγγελία των δημοσίων οικονομικών υπαλλήλων οι ανείσπρακτοι φόροι ανέρχονται σε ένα τρις —με συνολικό έλλειμμα του Δημοσίου τομέα 2,5 τρις— από τα οποία τα 400 δις από βεβαιωθέντες και μη εισπραχθέντες φόρους του 89, άλλα 300 δις από ανέλεγκτες εκκρεμείς υποθέσεις, άλλα 300 δις φοροκλοπή ΦΠΑ, δηλαδή μη απόδοση εισπραχθέντων φόρων.
Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν απόλυτα αυτό που γνωρίζει κι ο τελευταίος Έλληνας: κανένας απολύτως εφοπλιστής, μεγαλοβιομήχανος, μεγαλέμπορος, μεγαλογιατρός, μεγαλοδικηγόρος, μεγαλομηχανικός, μεγαλοαρχιτέκτονας, μεγαλοεργολάβος δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος, φόρο που ν' αναλογεί στο πραγματικό του εισόδημα και στα πραγματικά κέρδη των επιχειρήσεων του.
Το γεγονός αυτό συνιστά ένα απ' τα μεγαλύτερα σκάνδαλα αφού αποκαλύπτει ότι το φορολογικό σύστημα είναι μια απάτη σε βάρος του λαού. Επιτρέπει στα πάρα πάνω ευημερούντα κοινωνικά στρώματα να μην πληρώνουν φόρους κι έτσι να ληστεύουν το λαό. Όσα δεν πληρώνουν αυτοί καλούνται να πληρώσουν για να καλύψουν τα ελλείμματα οι χαμηλόμισθοι φορολογούμενοι άμεσα και ολόκληρος ο λαός με τους έμμεσους φόρους αλλά και με την αύξηση των τιμολογίου των υπηρεσιών της κοινής ωφέλειας. Με μείωση των πραγματικών μισθών στο Δημόσιο αλλά και των συντάξεων, με την αύξηση των κοινωνικών εισφορών, με την υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών στην υγεία, πρόνοια, παιδεία. Αυτό γίνεται σήμερα με τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης της Ν. Δημοκρατίας.
Αυτά λοιπόν τα ευημερούντα, μέσα στην προκλητική χλιδή, κοινωνικά στρώματα που αποτελούν τον πυρήνα της άρχουσας μεγαλοαστικής τάξης, όχι μόνο καταλήστεψαν τη χώρα με τις διάφορες κομπίνες τους και τις παράνομες εξαγωγές συναλλάγματος, όχι μόνο εκμεταλλεύτηκαν σε βάρος της χώρας τα πάσης φύσης προνόμια και τις φοροαπαλλαγές, τις διάφορες κρατικές επιχορηγήσεις κι επιδοτήσεις, τα αφορολόγητα αποθεματικά, όχι μόνο κατάκλεψαν τα διάφορα θαλασσοδάνεια τους, αλλά επί πλέον ληστεύουν εδώ και χρόνια απ' ευθείας τον ελληνικό λαό, μην πληρώνοντας φόρους κι υποχρεώνοντας τον να πληρώνει γι' αυτούς .
Η ληστεία και η φοροκλοπή αυτών των ευημερούντων στρωμάτων που είναι μια απ' τις κυριότερες αιτίες των ελλειμμάτων του Δημοσίου οργανώνεται απ' αυτούς που υποτίθεται ότι αγωνίζονται για να τα καταπολεμήσουν: από το κράτος, από όλα τα πολιτικά κόμματα τόσο τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ αλλά και το Συνασπισμό. Ενώ τα τελευταία χρόνια ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βοά γι' αυτή τη φοροκλοπή, όλα τα κόμματα συνεχίζουν κανονικότατα τον εμπαιγμό του λαού. Όχι μόνο δεν έχουν κουνήσει το δακτυλάκι τους για την πάταξη της, αλλά επί πλέον προωθούν συστηματικά * διάφορα παραμύθια, πότε με τον ΦΑΠ, πότε με το πόθεν έσχες, πότε με τη δήθεν φορολογία των μεγάλων καταθέσεων, πότε με τη φορολόγηση της μεταβίβασης ακινήτων, με προφανή στόχο την παραπλάνηση του λαού ότι δήθεν αγωνίζονται ενάντια στη φοροκλοπή και τη φοροδιαφυγή. Παράλληλα κι επειδή δεν μπορούν να κρύψουν ένα τόσων εκρηκτικών διαστάσεων φαινόμενο, καλλιεργούν σε συνεργασία με μερίδα του τύπου, εσκεμμένη σύγχυση, μιλώντας για τη φοροδιαφυγή των πάντων και βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τις μερικές χιλιάδες του εβγατζή με τα εκατοντάδες εκατομμύρια του Αργυρού.
Με σκοπό να συσκοτήσουν και αποκρύψουν την αυτόνομη, πρωτογενή, αεριτζίδικη και κερδοσκοπική κύρια φοροκλοπή των εύπορων στρωμάτων που λειτουργεί σαν παράδειγμα κι αιτία μιας δευτερογενούς φοροδιαφυγής χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων.
Τα κόμματα λοιπόν με τους φαύλους, εξωνημένους κι αλητήριους πολιτικούς, οι κρατικές υπηρεσίες και μεγάλη μερίδα του τύπου είναι σήμερα συνένοχοι και συνυπεύθυνοι γι' αυτή τη συστηματική ληστεία-φοροκλοπή αλλά και την παραπλάνηση των πλατιών στρωμάτων των εργαζομένων. Το πρώτο λοιπόν απαραίτητο στοιχείο για τον οποιοδήποτε αγώνα ενάντια σ' αυτή τη ληστεία είναι η συνειδητοποίηση ότι δεν έχουν να περιμένουν απολύτως τίποτε απ' αυτά τα κόμματα. Η συνειδητοποίηση ότι σήμερα δεν υπάρχει και ούτε μπορεί να υπάρξει κοινωνική αντιπολίτευση κι αντίσταση σ' αυτή την οργανωμένη ληστεία-φοροκλοπή παρά μόνο έξω απ' όλα τα κόμματα, έξω απ' τα κόμματα της ευρύτερης αριστεράς, ακόμη κι αν άλλαζαν οι ηγεσίες τους. Ολόκληροι οι ηγετικοί κομματικοί μηχανισμοί τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και του Συνασπισμού ΚΚΕ-ΕΑΡ, έχουν τελείως χρεοκοπήσει γιατί η στρατηγική τους τους έχει καταστήσει συνένοχους και συνυπεύθυνους σ' αυτή τη ληστεία και φοροκλοπή του λαού, αλλά και στον εμπαιγμό του.
Όσον αφορά τέλος την αφελή αλλά και ύποπτη για την χώρα μας άποψη που προωθούν ορισμένοι τσαρλατάνοι οικονομολόγοι, ατζέντηδες των Αργυρών, ότι δήθεν οι διάφορες φοροαπαλλαγές και φοροκλοπές θα μεγιστοποιήσουν τα κέρδη και θα φέρουν επενδύσεις, η πρόσφατη ιστορία της χώρας στη διάρκεια της μεταπολίτευσης, τόσο στην Καραμανλική περίοδο 74-81 όσο και στην Παπανδρεϊκή —όπου προσπάθησαν να εκβιάσουν επενδύσεις με τα αφορολόγητα αποθεματικά— τους διαψεύδουν πανηγυρικά. Η ελληνική άρχουσα τάξη δεν επενδύει τα τεράστια κέρδη της στη χώρα, αλλά τα μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό είτε σε τράπεζες είτε σε ακίνητα είτε σε επιχειρήσεις, εγκαταλείποντας ή ξεπουλώντας εδώ επιχειρήσεις της για λόγους πούχουν να κάνουν τόσο με τη φύση της, όσο και με τα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Αυτό έγινε πρόσφατα και το ίδιο θα επαναληφθεί με τα σημερινά οικονομικά μέτρα.
Τα πρόσφατα λοιπόν οικονομικά μέτρα της ΝΔ, που πάρθηκαν με τη σιωπηλή σύμφωνη γνώμη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και του Συνασπισμού, δεν στοχεύουν στη δήθεν ανόρθωση της οικονομίας και σε επενδύσεις αλλά στην κάλυψη των ελλειμμάτων διαιώνισης της ληστείας και φοροκλοπής του λαού από τους γνωστούς ευημερούντες προκλητικά φοροφυγάδες και φοροκλέφτες. Τα μέτρα αυτά, που θα τα ακολουθήσουν σύντομα νέα πιο σκληρά, θάχουν σαν συνέπεια η παρατεινόμενη εδώ και χρόνια ληστεία και φοροκλοπή να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις που θα ρίξουν σημαντικά το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, ενώ οι μεγαλόσχημοι θα συνεχίσουν να φοροκλέβουν. Κανένας δεν μπορεί να βάλει φραγμό σ αυτή τη ληστεία παρά μονό οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, εφ όσον οργανωθούν αυτόνομα έξω από τα κόμματα, εφ' όσον στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις. Εφ' όσον οργανωθούν σε μικρές αυτόνομες ομάδες και προχωρήσουν χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα στο άμεσο χτύπημα των απατεώνων δισεκατομμυριούχων που μας ληστεύουν φοροκλέβοντας εδώ και χρόνια. Οι πολυτελείς βίλες τους, κτισμένες στις γνωστές περιοχές με τις ιδεώδεις περιβαλλοντολογικές συνθήκες, ενώ εμείς καταστρέφουμε καθημερινά την υγεία μας μέσα στη μόλυνση και το νέφος που οι ίδιοι δημιούργησαν, όπως και τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα τους είναι προϊόντα αυτής της ληστείας-φοροκλοπής σε βάρος μας.
Καλούμε λοιπόν όλους τους εργαζόμενους, τους ανένταχτους, τους αγωνιστές της βάσης του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού, να φτιάξουν μικρές αυτόνομες ομάδες και να προχωρήσουν με απλά μέσα:
— στο χτύπημα και τον εμπρησμό των πολυτελών επαύλεων
και των πολυτελών αυτοκινήτων των μεγαλοαπατεώνων που μας ληστεύουν φοροκλέβοντας.
— στο χτύπημα και τον εμπρησμό των εφοριών μέσω των οποίων οργανώνεται η ληστεία του λαού.
— στο χτύπημα και τον, εμπρησμό των κατοικιών και των αυτοκινήτων των μεγαλοϊδιοκτητών που διαθέτουν πολλά σπίτια και κερδοσκοπούν ανεβάζοντας στα ύψη τα νοίκια.
— στην καταστροφή των ακυρωτικών μηχανών των συγκοινωνιών και στον οργανωμένο ξυλοδαρμό των ελεγκτών που επιβάλλουν πρόστιμα σε επιβάτες που δεν έχουν εισιτήριο.
Καλούμε τέλος όλους τους χαμηλόμισθους φορολογούμενους και τους μικροεπαγγελματίες στους οποίους οι διάφοροι έφοροι επέβαλαν με τρόπο κομπλεξικό και θρασύδειλο ληστρικά χαράτσια, μην τολμώντας βέβαια να τα επιβάλουν στους δισεκατομμυριούχους με τις βίλες και τα κότερα, να τους καταγγέλουν ανοιχτά, αναφέροντας όλα τα στοιχεία και τοιχοκολώντας τα στις γειτονιές τους, αν ο τύπος αρνείται να τα δημοσιεύσει.
Η σημερινή μας λοιπόν ενέργεια στην Εκάλη, γνωστή συνοικία των απατεώνων, με 23 εμπρηστικές βόμβες, 4 εκρηκτικές και παράλληλη καταστροφή μιας κολόνας της ΔΕΗ με εκρηκτική βόμβα για να κοπεί το ρεύμα, είναι μια πρώτη ενέργεια λαϊκής αντίστασης σ' αυτή τη συστηματική ληστεία-φοροκλοπή του λαού την οποία διαιωνίζουν και επιδεινώνουν τα πρόσφατα μέτρα της ΝΔ αλλά και ενάντια στον εμπαιγμό του απ' όλα τα πολιτικά κόμματα.

ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ - ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΩΝ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝΤΩΝ.
Αθήνα 15-5-90 Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
Υ.Γ. Προειδοποιούμε όλους όσους δουλεύοντας σαν ιδιωτικοί αστυνομικοί προστατεύουν τις περιουσίες — κτίρια, σπίτια, χρήματα — όλων αυτών των απατεώνων φοροκλεπτών και ληστών του λαού. Η δουλειά τους είναι όμοια μ' αυτή των φυλάκων και προστατών του Κοσκωτά.
Όσο είναι λοιπόν καιρός ας αλλάξουν επάγγελμα βρίσκοντας μια πιο τίμια δουλειά. Αλλιώς για οτιδήποτε τους συμβεί στο μέλλον, μόνοι υπεύθυνοι θάναι οι ίδιοι και το βρώμικο επάγγελμα πούχουν διαλέξει.