Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοίδης, για να θάψει τη 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Επιστολή αλληλεγγύηςστους Τούρκους απεργούς πείνας

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους 4 τούρκους αγωνιστές Ahmet Yuksel, Erdgan Cakir, Hasan Biber και Mehmet Yayla που βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 24-09 ζητώντας τη μη έκδοσή τους από το ελληνικό κράτος στην Τουρκία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Στεκόμαστε απέναντι στις συμφωνίες έκδοσης που έχει υπογράψει το ελληνικό κράτος τόσο στο πλαίσιο της Ε.Ε. όσο και με τους υπερατλαντικούς συμμάχους του.

Η στενή συνεργασία των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών και διωκτικών αρχών με τις αντίστοιχες της Τουρκίας και των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», έχουν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη –ακόμα και την απαγωγή και παράδοση- αγωνιστών που στρέφονται κατά του τούρκικου φασιστικού καθεστώτος. Ενός καθεστώτος που πριν από μία δεκαετία εξολόθρευσε εκατοντάδες πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές τύπου F, που καταπνίγει σήμερα κάθε φωνή αντίστασης της τούρκικης νεολαίας που εξεγείρεται ενάντια στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Ερντογάν. Ενός καθεστώτος που σκοτώνει στους δρόμους αυτούς που παλεύουν για περισσότερες ελευθερίες και δικαιώματα κατά την πρόσφατη ηρωική εξέγερση, ενώ παράλληλα διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο στη περιοχή με την εμπλοκή του στον πόλεμο της Συρίας. Ενός καθεστώτος που δεν έχει εξαλείψει από την εξωτερική του πολιτική τη στρατηγική επιλογή της κατάληψης νέων εδαφών.

Ο αγώνας ενάντια στον ιμπερεαλισμό, τον νεοφιλελεύθερο φασισμό και την οικονομική βαρβαρότητα είναι κοινός και για τους δύο λαούς.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Δημήτρης Κουφοντίνας
Κώστας Γουρνάς